Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oldeholtwolde

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een moderne traplift in Oldeholtwolde maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal senioren kiezen voor het gemak van de stoellift. Op deze manier kunt u weer zelf en comfortabel de trap op en af. Hieronder treft u belangrijke beschrijvingen m.b.t. trapliften. Onze medewerkers lichten u in over diverse lift types, de werking, de onkosten, de WMO en en wat bekende leveranciers zijn. Bovendien kan men gelijk en geheel vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij de grote traplift fabrikanten werkzaam in de regio Weststellingwerf.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Zonder risico en op een prettige manier blijven genieten van uw woning.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elk huis is er een geschikte traplift.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €1550 en €9100, inclusief installatie.
 • In enkele gevallen worden trapliften gesubsidieerd vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Welk type lift heb ik nodig? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteWeststellingwerf | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8477
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Populaire liftStannah Siena

Kosten traplift Oldeholtwolde juni 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De offerteprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 onderdelen: de vorm van uw trap en de gewenste opties. Het laten monteren van een traplift is een maatwerk klus. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een lift plaatsen op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en hoeft dus ook niet duur te zijn. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarbovenop moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties als een 4-puntsgordel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.600.
 • Een simpele lift met één bocht is er al voor €6.150.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is fors duurder, al snel €7.450.
 • Opties zoals een automatische klaprail worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamespotjes. Deze goedkope vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. Hieronder bieden wij een inschatting van de kosten van het laten monteren van een traplift in Oldeholtwolde. Het aantal bochten heeft de meeste invloed op de prijs.

SoortNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.350€1.600 – €2.2004,5 uur
1 bocht€4.500 – €9.800€2.850 – €5.4005 uur
2 bochten€5.800 – €10.000€3.650 – €7.300Eén dag
Spiltrap€7.600 – €12.400€5.250 – €10.7001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Oldeholtwolde.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Oldeholtwolde kan erg interessant zijn. Gebruikte producten worden helemaal gereviseerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zodoende bespaart u tot wel 50% op de aankoopprijs. Tevens is recycling goed voor het milieu. Meer en meer verkooppunten hebben een ruim aanbod met gebruikte modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-oldeholtwolde-8477

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dat railsysteem wordt gemonteerd aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan aangedreven door een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Daarna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit artikel wordt aangesloten op stroom. In het geval van stroomstoringen neemt de noodaccu het over. De meeste producten bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Standaard kunt u de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zo is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor ieder huishouden wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Oldeholtwolde voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, smalle en brede trap. Tevens verkoopt men systemen voor buiten. Voor rolstoelen zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Maatwerk is dus minder nodig. Een ander pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.550 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit resulteert in hogere kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.050 incl. installatie. De rails kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Daardoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Om die reden zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type start bij €8.000. De prijs komt tot stand middels lengte trap, aantal bochten en aanvullende opties als een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Buiten traplift
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een goede traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen extreme weersomstandigheden. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo ontstaat er geen roest. Rondom de stoel zit een unieke gepatenteerde coating en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor is het systeem bestand tegen extreem weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit speciale model werkt op basis van een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende zaak die rolstoelliften kan installeren. Deze liften kosten al gauw €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Weststellingwerf door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Weststellingwerf. Senioren, chronisch zieken en anderen met WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Daarvoor betaalt u een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-adviseur komt bij u thuis en beoordeelt of een stoellift wel de oplossing is. Dikwijls zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor de lange termijn moeiteloos en veilig in uw huis te wonen. Met de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van extra hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In het volgende kopje leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Weststellingwerf (https://www.weststellingwerf.nl).
 2. Uw consulent plant een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft aan waar de behoefte ligt om veilig en zelfstandig te wonen. Mogelijk wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-expert beslist of de aanschaf van een traplift wel de gewenste richting is. Vaak blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (denk bijvoorbeeld aan hoogteverschillen of hele kleine deuren). Een speciale verhuisvergoeding is dan vaak meer effectief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8-16 weken. Daarna ontvangt u documentatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Mits u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het installeren van een traplift of een schoonmaakhulp) of een PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie ontvangt u een vast budget. U kunt hierbij een lift laten installeren die voldoet aan uw situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Adresgegevens

Meer weten of gelijk aanmelden voor de WMO? Hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Griffioenpark 1
 • 8471 KR, Weststellingwerf
 • Website: www.weststellingwerf.nl
 • E-mail: info@weststellingwerf.nl
 • Telefoonnummer: 140561

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Los van de traplift WMO Oldeholtwolde lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een financiële compensatie wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening gericht op gezinnen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u advies of verschillende trapliften uitproberen? Ga dan eens langs bij een dealer of leverancier gevestigd in de regio. Een getrainde specialist kan u meerdere stoelliften tonen en informeert welk systeem past bij uw wensenlijstje en budget. Het gros van de winkeliers hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande tabel treft u aanbieders en merken die ook actief zijn in Oldeholtwolde.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Oldeholtwolde.

Erkende merken
In uw omgeving zijn een aantal geschikte ontwikkelaars werkzaam. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze merken staan in voor een snelle montage en uitstekende service. U kunt bij deze merken direct een traplift kopen. In de onderstaande tabel bekijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er zijn verschillende bekende ontwikkelaars Het betreft ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Heymer, Strobbe, Extrema, Minivator, Triwa. Betrouwbare wederverkopers van deze merken zijn o.a. TipTop, 123traplift, Vegro, RecentLift, PractiComfort.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Thuis een stoellift testen kan helaas niet zo eenvoudig. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een adviseur is u graag van dienst bij het uitkiezen van een goede huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om de maten op te nemen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal kan het plaatsen van een traplift in Oldeholtwolde in zo’n 2 – 3 weken worden afgehandeld.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Doorgaans komt de rails nieuw uit de fabriek en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden grondig getest zodat u veilig naar boven kunt. Verkopers als Triwa of Smienk verstrekken een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijv. de Handicare 2000.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan een handige constructie zijn voor mensen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Oldeholtwolde is niet heel goedkoop. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het mogelijk interessant. Voor de lange termijn is het gewoon te duur en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Oldeholtwolde benoemt doorgaans een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de regel wisselt dat tussen de 100 KG tot 170 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. De productspecialist kan u meer vertellen over de uitvoeringen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan kan het zijn dat u een opgang over moet. Onder andere in een zorgflat. Juist voor deze huizen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie