Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oldeholtpade

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een moderne traplift in Oldeholtpade biedt uitkomst! Een groot deel van de ouderen en mensen met een lichamelijke beperking plaatsen een stoellift in hun appartement. Op die manier kunt u risicoloos en comfortabel weer op de bovenverdieping komen. Op deze website bieden wij nuttige details inzake trapliften. U leest hier alles over velerlei liften en producten, hoe de producten werken, de (montage)kosten, info over de WMO/PGB en en wat bekende leveranciers zijn. Bovendien kunt u zonder kosten en geheel vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Weststellingwerf.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Op een veilige en comfortabele manier naar boven en naar beneden.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te installeren.
 • De kosten variëren tussen €2600 tot maar liefst €9100, incl. plaatsing.
 • In enkele gevallen heeft u recht op een traplift op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze producten? | Verschillende liftsystemen | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteWeststellingwerf | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8474
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Veel geplaatste liftOtolift Two

Kosten traplift Oldeholtpade juni 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte prijs is afhankelijk van 2 onderdelen: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een opklapbare rail. Een traplift laten aanbrengen kost wat tijd (maatwerk). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een plaatsing op een rechte trap is het gemakkelijkst en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met meerdere bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Mogelijk komen er additionele kosten bij voor extra opties zoals een extra sterke accu.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.400.
 • Een stoellift met één bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.050.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kent een hogere prijs van rond de €7.000 incl. montage.
 • Opties zoals een automatische voetenplank zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamespotjes. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel treft u verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten monteren van een traplift in Oldeholtpade. Het aantal bochten vormt de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.500€1.850 – €2.150halve dag
Eén bocht€5.100 – €8.200€3.400 – €6.2004,5 uur
Twee bochten€5.700 – €11.200€3.650 – €7.4001 dag
Wenteltrap€7.600 – €14.100€5.050 – €10.5006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Oldeholtpade.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Oldeholtpade is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte producten worden goed getest en zijn vaak snel leverbaar. Zodoende bespaart u eenvoudig 35% – 60% op de aankoopprijs. Daarnaast is recycling goed voor het milieu. Veel verkooppunten hebben een ruim aanbod met tweedehands modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-oldeholtpade-8474

Wat is een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is vooral handig als u moeite hebt met traplopen. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dat railsysteem wordt aangebracht op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan door middel van een elektromotor. U kan deze stoel besturen middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Daarna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De stoellift werkt op stroom. In het geval van stroomstoringen wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste merken beschikken over een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Ook kunt u de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere gezinssituatie wordt gezocht naar het juiste product. Doorgaans zijn er 2 types: stoelliften in Oldeholtpade voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle / brede / steile trap. Daarnaast kunt u kiezen voor liften voor buitengebruik. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er zit dus relatief weinig werk in. Wat ook fijn is, is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap is er vanaf €2.450 incl. installatie.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dat zorgt uiteindelijk voor meer kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.250 inclusief installatie. Dit type is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt op de trap bevestigd. Daardoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daarom wordt het model er niet goedkoper op. Deze liften beginnen bij €8.750. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en eventuele extra opties zoals een sta-op-stoel.

Traplift buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?De krachtige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Elektra wordt goed afgeschermd voor extreme weersomstandigheden. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gefabriceerd met een laag dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit model beschikt over een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Het systeem zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daar aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Het is belangrijk dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een goede verkoper die rolstoelliften kan installeren. Zulke liften hebben al snel een prijskaartje van €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Weststellingwerf door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en deel kunt nemen aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Weststellingwerf. Mensen die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Echter berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per maand. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-specialist checkt uw prive-omstandigheden en besluit of een stoellift de ideale optie is. Mogelijk biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor de lange termijn op een prettige manier in uw huis te wonen. Door middel van de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hieronder bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Weststellingwerf (https://www.weststellingwerf.nl).
 2. De consulent komt langs om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U indiceert welke hulpmiddelen u wenst om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-expert gaat bekijken of de aanschaf van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Regelmatig blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (we zien vaak drempels of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding is dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-16 weken. Na afloop van deze termijn ontvangt u gegevens over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura en PGB budget
Indien de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een rolstoel) of een PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt nu een model uitkiezen dat past bij uw behoeften. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Contactgegevens

Meer weten of wilt u een WMO-melding doen? Hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Griffioenpark 1
 • 8471 KR, Weststellingwerf
 • Website: www.weststellingwerf.nl
 • E-mailadres: info@weststellingwerf.nl
 • Telefoonnummer: 140561

Zijn er nog meer vergoedingen?
Behalve de traplift WMO Oldeholtpade onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u misschien recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een financiële compensatie als er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening speciaal voor consumenten die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u meer info of verschillende trapliften uitproberen? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of winkel in de regio. Een professionele adviseur kan u geschikte opties laten zien en adviseert u over welk merk/model past bij uw wensen en budget. Veel van de winkeliers bieden meerdere merken aan. In het onderstaande overzicht vindt u fabrikanten en dealers die ook actief zijn in Oldeholtpade.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenGratis advies aan huis
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Oldeholtpade.

Geschikte merken
In ons eigen land onderscheiden wij een aantal geschikte ontwikkelaars met eigen producten. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze leveranciers hanteren een korte levertijd en uitstekende service. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande tabel vergelijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Opsomming van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kunt kiezen uit vijf bekende producenten Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien worden er ook producten verkocht van Triwa, Strobbe, Platinum, Extrema, Heymer. Gerenommeerde specialisten van de genoemde merken zijn Vegro, RecentLift, TipTop, 123traplift, PractiComfort.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen wordt een lastig verhaal. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een productspecialist kan u helpen bij het uitkiezen van een passende huislift. Voorts kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist plant een huisbezoek in om de trap op te meten, de diverse modellen te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel gevallen zal de montage van een traplift in Oldeholtpade binnen één tot twee weken worden gedaan.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Meestal is het railsysteem 100% nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Dealers als Minivator of Extrema hanteren een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Stannah Solus.

Is het slim om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurconstructie is handig voor senioren die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden om te huren is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Oldeholtpade is relatief duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Voor de lange termijn is huur te kostbaar en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Oldeholtpade hanteert gewoonlijk een max. gewicht dat de lift aankan. Vaak valt dit binnen een marge van 100 KG tot 145 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar speciale oplossingen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Speciaal voor dit soort type woningen bestaan er producten om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het betreft speciale robuuste producten. Hierdoor opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie