Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Haskerdijken

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een speciale traplift in Haskerdijken maakt het mogelijk! Een groot deel van de mindervaliden en ouderen kiezen voor een stoellift. Op deze manier kan men zonder zorgen en probleemloos gebruik blijven maken van uw hele woning. Via deze website leest u praktische gegevens wat betreft trapliften. Onze medewerkers lichten u in over soorten liften, de werking, de (montage)kosten, de WMO en andere vergoedingen en welke aanbieders er allemaal zijn. Daarnaast kunt u gratis en zonder verplichtingen een offerte opvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Heerenveen.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Risicoloos en op een eenvoudige manier naar boven en naar beneden.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elk huis is er een passende traplift.
 • De totale kosten schatten we in tussen c.a. €2300 en €9400, incl. montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden heeft u recht op een traplift vanuit de WMO.

Snelkoppelingen:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze types | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Heerenveen | Fabrikanten en monteurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8468
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Haskerdijken mei 2024

U bent erover uit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De totaalprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee aspecten: het type trap en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Een traplift installeren in huis is een maatwerk klus. De rails moet namelijk aangepast worden. Een model voor een normale rechte trap installeren kost het minste werk en dus ook het voordeligst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan stijgen de kosten. Daarbovenop zijn er extra kosten voor extra opties zoals een groter zitvlak.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.250.
 • Een stoellift met één bocht is verkrijgbaar vanaf €6.300.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €7.050 of zelfs nog meer.
 • Extra upgrades zoals een voetenplank met LED verlichting zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in TV reclames. Deze goedkope vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de tabel hieronder treft u de geschatte kosten van het laten monteren van een traplift in Haskerdijken. Uw trapsituatie heeft de meeste invloed op de prijs.

Type liftNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.250€1.600 – €2.1504,5 uur
1 bocht€4.550 – €8.900€2.850 – €6.3004,5 uur
Meerdere bochten€6.150 – €11.900€4.500 – €7.7006,5 uur
Wenteltrap€8.150 – €13.700€5.200 – €10.300Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Haskerdijken.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Haskerdijken is zeker het overwegen waard. Gebruikte artikelen worden grondig gecheckt en worden onder garantie geleverd. Daarmee bespaart u maar zo 45% – 50% op de aankoopprijs. Daarnaast is recycling goed voor het milieu. Meer en meer leveranciers hebben een ruim aanbod met 2de-handse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met de expert bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-haskerdijken-8468

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit biedt uitkomst wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dit railsysteem wordt bevestigd op de buiten- of binnenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een elektromotor. U kan deze stoel besturen met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De werking is erg eenvoudig: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Hierna activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit artikel werkt op basis van stroom. In het geval van stroomstoringen is er nog een noodaccu. Veel systemen hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Doorgaans kunt u eenvoudig de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Daardoor kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedere gezinssituatie bestaat er een geschikt systeem. Standaard onderscheiden we 2 types: stoelliften in Haskerdijken voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle / brede / steile trap. Verder kunt u ook gaan voor buitenliften. Voor rolstoelen zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Wat ook fijn is, is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor de rechte trap start bij €2.300 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit ziet u terug in extra onkosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.250 inclusief plaatsing. Het systeem kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Om die reden zijn de kosten een stuk hoger. Dit type start bij €8.250. De prijs is afhankelijk van aantal bochten, totale lengte en eventuele extra’s zoals een automatisch opklapbare voetenplank.

Traplift voor buitengebruik
Een lager gelegen tuin? Een goede traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Het systeem is bestand tegen extreme weersomstandigheden. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Op die manier blijft uw lift gewoon goed werken in extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze uitvoering is uitgerust met een lang plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een geschikte aanbieder die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Zulke liften kosten al snel €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Heerenveen via de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen via de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Heerenveen. Senioren, chronisch zieken en anderen met WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die relevant zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Hiervoor rekent men een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en besluit of een stoellift wel de oplossing is. Wellicht prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor de lange termijn op een prettige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kan men in specifieke situaties aanspraak maken op hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Heerenveen (https://www.heerenveen.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U vertelt wat u precies kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Afhankelijk van de situatie schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. Uw WMO-consulent verkent of de aanschaf van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk aan veel hoogteverschil of smalle deuren). Een speciale verhuisvergoeding is regelmatig een beter alternatief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn ontvangt u gegevens over de vervolgstappen die worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Mits de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een rolstoel) en het PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt nu een type laten monteren die rijmt met uw wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Vestigingsadres

Zijn er nog vragen of snel een aanvraag indienen? Bijgaand checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Trambaan 1a
 • 8441 BH, Heerenveen
 • Website: www.heerenveen.nl
 • E-mail: wmo-loket@heerenveen.nl
 • Telefoonnummer: 0513617777

Andere subsidie/vergoeding
Behalve de traplift WMO Haskerdijken onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u wellicht naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een financiële compensatie in het geval er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening speciaal voor gezinnen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een afspraak maken of de gehele productlijn trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Maak dan een afspraak bij een dealer of leverancier rondom uw woonplaats. Een erkende adviseur kan u verschillende liften laten zien en adviseert welk merk/model aansluit op uw wensenlijstje en budget. Het gros van de aanbieders hebben een divers aanbod. In de onderstaande tabel treft u aanbieders en merken die ook leveren in Haskerdijken.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Haskerdijken.

Bekende merken
In uw regio zijn enkele goede fabrikanten actief. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze ontwikkelaars focussen zich op een snelle levertijd en een erkende servicedienst. U kunt bij deze merken – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het overzicht hieronder treft u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Opsomming van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan vijf erkende traplift bouwers We doelen dan op Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarnaast worden er ook producten verkocht van Minivator, Extrema, Heymer, Triwa, Strobbe. Betrouwbare (tweedehands) aanbieders van deze modellen zijn PractiComfort, Smienk, 123traplift, Vegro, RecentLift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is een onbegonnen zaak. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker is u graag van dienst bij het uitkiezen van een fijne huislift. Tevens kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om de maten op te nemen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. Bij de meeste aanbieders kan de installatie van een traplift in Haskerdijken in zo’n 2 – 3 weken worden gerealiseerd.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan bent u ook erg duurzaam bezig. In veel gevallen is het railsysteem 100% nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig gecheckt zodat u alles veilig kunt gebruiken. Merken zoals Acorn & RecentLift beschikken ook over een groot aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Platinum Curve.

Kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden om te huren is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Haskerdijken is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het interessant zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huren niet verstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Haskerdijken benoemt doorgaans een maximaal gewicht in kilogram. In de basis wisselt dat tussen de 110 KG & 140 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw aanbieder naar de mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Met name voor deze type woningen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie