Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Sintjohannesga

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een speciale traplift in Sintjohannesga biedt uitkomst! Flink wat ouderen kiezen voor een stoellift. Met zo’n lift kunt u zorgeloos en zonder moeite in uw eigen huis blijven wonen. Op de traplift-vergelijker leest u belangrijke adviezen wat betreft trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over velerlei liften en producten, de werking, de tarieven, de subsidiemogelijkheden (WMO) en onderhoud. Bovendien kunt u ook meteen en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio De Fryske Marren.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Zonder zorgen en op een comfortabele manier blijven genieten van uw woning.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift te installeren.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €1650 en €9600, incl. installatie.
 • In sommige situaties ontvangt u een traplift via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Tarieven traplift juni 2024 | Hoe werken deze producten? | Traplift keuzeadvies | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteDe Fryske Marren | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8464
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift Sintjohannesga juni 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Wat gaat dat kosten? De verwachte kostprijs komt tot stand middels twee zaken: het type trap en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Een traplift laten aanbrengen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het plaatsen van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is dus het goedkoopst. In het geval van 1 of meer bochten is het prijskaartje heel anders. Ook bestaan er meerprijzen voor o.a. toevoegingen zoals een stabieler zitvlak.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.200.
 • Een basislift met een standaard bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.350.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al gauw €7.300 incl. montage.
 • Extra opties als een driepuntsgordel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel showrooms hanteren lage tarieven in folders. Deze interessante vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte bekijkt u verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het plaatsen van een traplift in Sintjohannesga. Het soort trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

SoortNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.400€1.650 – €2.3503,5 uur
1 bocht€5.300 – €9.900€3.250 – €5.0005 uur
Twee bochten€6.000 – €10.700€3.650 – €7.8001 dag
Spiltrap€7.750 – €13.800€5.250 – €9.8001 dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Sintjohannesga.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Sintjohannesga is zeker het overwegen waard. Gebruikte types worden grondig gecheckt en bieden ook gewoon garantie. Op deze manier bespaart u maar zo 45% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Bovendien bent u ook milieuvriendelijk bezig. Steeds meer showrooms hebben een ruim aanbod met 2e-hands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-sintjohannesga-8464

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is noodzakelijk als u moeite hebt met traplopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze speciale rails wordt vastgemaakt op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven geholpen door een stille elektromotor. De hele constructie werkt middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nu gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit product werkt op stroom. Als de stroom wegvalt dan neemt de noodaccu het over. Bijna alle systemen hebben de beschikking over een draaistoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste liften kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Hierdoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Type trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor iedereen is er een passend model te vinden. Doorgaans zijn er 2 modellen: stoelliften in Sintjohannesga voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, brede en smalle trap. Voorts zijn er innovatieve buitenliften. Voor rolstoelgebruikers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een extra voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor een rechte trap start bij €2.850 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dat zorgt uiteindelijk voor wat hogere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.200 inclusief installatie. De rails kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Daardoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Het betreft hier 100% maatwerk. Daarom zijn de tarieven van deze producten hoog. Deze liften beginnen bij €10.000. De prijs is afhankelijk van de grootte van de trap en eventuele extra’s zoals een sta-op-stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Een lager gelegen tuin? Een speciale traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. De stoellift kan goed omgaan met extreme weersomstandigheden. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een laag dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Zo blijft uw lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze variant beschikt over een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit model zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daarna verplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een goede organisatie die deze rolstoellift aanbiedt. Deze modellen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente De Fryske Marren via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente De Fryske Marren. Burgers die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die relevant zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en beoordeelt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. In sommige gevallen kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om duurzaam en moeiteloos en veilig uw gehele woning te blijven gebruiken. Via de WMO kunt u vaak extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik hulp aan? In het gedeelte hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente De Fryske Marren (https://www.defryskemarren.nl).
 2. Uw consulent komt langs om uw situatie te bespreken.
 3. U deelt wat u precies kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent verkent of de aanschaf van een traplift een langdurige oplossing is. Soms besluit hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (we zien vaak drempels of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan meer effectief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn sturen ze u gegevens over hoe u geholpen wordt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Wanneer u de indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het aanbrengen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een eigen PGB-budget. Binnen de PGB heeft u recht op een vaste vergoeding. U gaat dan een systeem uitkiezen die rijmt met uw behoeften. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of gelijk hulp aanvragen? In onderstaand schema checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Herema State 1
 • 8501 AA, De Fryske Marren
 • Website: www.defryskemarren.nl
 • E-mail: info@defryskemarren.nl
 • Telefoonnummer: 140514

Andere vormen van subsidie
Buiten de traplift WMO Sintjohannesga zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen hulp in de vorm van subsidie wanneer zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door particulieren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een adviesgesprek of het hele assortiment trapliften eens met eigen ogen zien? Loop dan eens binnen bij een adviespunt of showroom in de buurt. Een ervaren adviseur kan u de populaire liften introduceren en geeft aan welk soort lift in lijn is met uw situatie. Veel van de verkooppunten hebben een groot assortiment en veel merken. In het overzicht hieronder vindt u winkels en producenten die ook actief zijn in Sintjohannesga.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Sintjohannesga.

Populaire merken
In ons eigen land onderscheiden wij verschillende populaire producenten werkzaam. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze ontwikkelaars beloven een korte levertijd en een goede service. U kunt hier een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het schema hieronder bieden wij de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er zijn verschillende grote ontwikkelaars De meest bekende zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Verder worden er modellen aangeboden van o.a. Triwa, Minivator, Extrema, Strobbe, Heymer. Grote wederverkopers van merken als deze zijn Smienk, RecentLift, PractiComfort, 123traplift, TipTop.

Kan ik een traplift uitproberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet haalbaar. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een adviseur is u graag van dienst bij het kopen van een goede huislift. Voorts kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant plant een huisbezoek in om de trap op te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Vaak zal de montage van een traplift in Sintjohannesga binnen 1 – 3 weken gebeuren.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Middels een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Meestal is de rails wel nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uiteraard goed nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Aanbieders zoals Otolift of Heymer hebben een groot aanbod 2e hands modellen als o.a. de Otolift Parallel.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan een handige constructie zijn voor ouderen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Sintjohannesga is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn is zo’n huurcontract niet interessant en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Sintjohannesga werkt met een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Meestal wisselt dat tussen de 100 KG & 170 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Neem dit serieus en bekijk de opties die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als unieke optie voor deze situaties is het mogelijk om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zodoende is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie