Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Rotsterhaule

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Rotsterhaule verschaft u die mogelijkheid! Veel ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kopen een speciale stoellift voor thuis. . Slim, want zo kunt u op een veilige manier en zonder enige inspanning in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op de traplift-vergelijker treft u uitgebreide gegevens m.b.t. trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over welk type lift geschikt is voor uw trap, de unieke werking, de totale kosten, de WMO regelingen en en wat bekende leveranciers zijn. Bovendien kunt u direct en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten in de regio De Fryske Marren.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Op een beschermde en comfortabele manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Er is voor elke woning een traplift beschikbaar.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €2300 tot zo’n €9900, inclusief installatie.
 • In sommige gevallen ontvangt u een traplift op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze types | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteDe Fryske Marren | Merken en monteurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8463
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Rotsterhaule juli 2024

U bent erover uit: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De totaalprijs komt tot stand middels 2 factoren: het soort trap en extra opties zoals een klaprail. Een traplift laten aanbrengen kost wat tijd (maatwerk). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een plaatsing op een rechte trap kost het minste werk en is er al vanaf €2.000,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarnaast komen er additionele kosten bij voor opties zoals een lederen stoel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.500.
 • Een basislift met een standaard bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.400.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is fors duurder, al snel €7.300 inclusief plaatsing.
 • Opties zoals een 4-puntsgordel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV reclames. Deze gunstige vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel bekijkt u een inschatting van de kosten van het plaatsen van een traplift in Rotsterhaule. Het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

ModelNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.250€1.700 – €2.1503,5 uur
1 bocht€5.250 – €8.100€3.000 – €6.5005 uur
Twee bochten€6.250 – €11.100€4.350 – €7.8001 dag
Draaiende trap€7.700 – €12.400€5.150 – €9.400Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Rotsterhaule.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Rotsterhaule is zeker het overwegen waard. Gebruikte modellen worden uitgebreid gecontroleerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Dan bespaart u gemakkelijk 60% vergeleken met een nieuw model. Daarnaast bent u ook milieuvriendelijk bezig. Veel merken hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-handse modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-rotsterhaule-8463

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Geholpen door een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Zo’n rail wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan aangedreven door een elektromotor. U bedient de lift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De werking is erg eenvoudig: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Daarna activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De lift werkt op basis van stroom. In het geval van stroomstoringen is er nog een noodaccu. Bijna alle systemen beschikken over een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Ook kunt u gemakkelijk de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen samengevat
Een traplift kent veel pluspunten. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elk huis zal worden gekeken naar een passend model. Doorgaans zijn er 2 types: stoelliften in Rotsterhaule voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle / brede / steile trap. Bovendien kunt u ook gaan voor buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een ander pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.500 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit ziet u terug in extra onkosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.350 incl. montage.Dit model past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De liftbuis wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type lift kost al gauw €10.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en aanvullende opties als een hoofdsteun.

Traplift geschikt voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een goede traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen, hagel en ijs. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gefabriceerd met een laag dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Zodoende opgewassen tegenextreem weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit speciale model beschikt over een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenkunt u uw weg weer vervolgen. In de regel is het zo dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede leverancier die rolstoelliften kan installeren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze hebben al snel een prijskaartje van €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente De Fryske Marren door de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u recht op de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente De Fryske Marren. Mensen die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die vereist zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en beslist of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk is een verhuisvergoeding een beter idee.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang op een veilige manier in uw huidige woning te blijven wonen. Middels de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik hulp aan? Hieronder kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente De Fryske Marren (https://www.defryskemarren.nl).
 2. Een erkende consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U vertelt aan welke artikelen u behoefte heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Regelmatig schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-specialist gaat bekijken of de installatie van een traplift wel echt de oplossing is. Soms besluit hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijv. drempels of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een speciale verhuisvergoeding is in dat geval iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn bieden ze u informatie over welke maatregelen er worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Op het moment dat u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het aanbrengen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag hierbij een lift kopen die in lijn is met uw eisen en wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Meer informatie of meteen aanmelden voor de WMO? In onderstaand schema treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Herema State 1
 • 8501 AA, De Fryske Marren
 • Website: www.defryskemarren.nl
 • E-mailadres: info@defryskemarren.nl
 • Telefoonnummer: 140514

Andere subsidie/vergoeding
Behalve de traplift WMO Rotsterhaule onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u soms gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een tegemoetkoming in gevallen waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening gericht op ouderen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of meerdere trapliften uitproberen? Ga dan eens langs bij een showroom/dealer gevestigd in de regio. Een getrainde specialist kan u verschillende systemen laten zien en adviseert u over welk systeem voldoet aan uw wensen en budget. Een groot deel van de dealers hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande tabel bieden wij merken en winkels die ook werkzaam zijn in Rotsterhaule.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Rotsterhaule.

Professionele merken
In uw omgeving zijn vijf bekende producenten met eigen producten. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift fabrikanten staan in voor een snelle levering en een goede service. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het schema hieronder treft u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Opsomming van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er bestaan meerdere professionele producenten Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Ook zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Extrema, Triwa, Platinum, Minivator, Strobbe. Gerenommeerde specialisten van deze merken zijn o.a. Vegro, PractiComfort, 123traplift, Smienk, RecentLift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning heeft te veel nadelen. Gelukkig bestaan er showrooms voor directe tips / adviezen en waar men verschillende types kan uittesten. Een ervaren adviseur kan u helpen met het kopen van een prettige huislift. Verder kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om de situatie te bekijken, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Vaak kan de installatie van een traplift in Rotsterhaule binnen 1 – 2 weken worden afgehandeld.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de basis wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de elektromotor worden uitgebreid getest om een veilig product aan te bieden. Merken zoals Minivator + Heymer hanteren een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Handicare 1100.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor huishoudens die tijdelijk een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Rotsterhaule is behoorlijk duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huur te kostbaar en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Rotsterhaule communiceert een maximaal gewicht in kilogram. Normaal gesproken valt dit binnen een marge van 130 KG en 175 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de diverse mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de voordeur te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Als extra service bij deze situaties bestaat er de mogelijkheid om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie