Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift De Fryske Marren

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een traplift in De Fryske Marren verschaft u die mogelijkheid! Flink wat ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor een stoellift. Op die manier kan men zonder zorgen en comfortabel in uw vertrouwde woning blijven wonen. In het volgende overzicht leest u uitgebreide gegevens aangaande trapliften. Onze experts geven tips over diverse lift types, hoe het technisch werkt, de geschatte kosten, de WMO regelingen en specifieke info over rolstoelliften. Bovendien kan men gelijk en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio De Fryske Marren.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Zonder risico en op een plezierige manier van uw hele huis genieten.
 • Een trap met bochten of recht: Ook voor uw appartement is er een traplift te koop.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €2450 oplopend tot 8300, inclusief plaatsing.
 • In sommige situaties ontvangt u een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteDe Fryske Marren | Fabrikanten en installateurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8561
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftHandicare Freecurve

Kosten traplift De Fryske Marren april 2024

U bent overtuigt: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte kostprijs komt tot stand middels 2 factoren: het type trap en de gewenste opties. Een traplift in uw woning laten plaatsen is een maatwerk klus. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het minst arbeidsintensief en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. In het geval van 1 of meer bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Uiteraard bestaan er meerprijzen voor o.a. uitbreidingen als een extra dunne rail.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.600.
 • Een simpele lift met één bocht is al beschikbaar v.a. €6.200.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al gauw €7.500 inclusief installatie.
 • Extra opties als een noodbatterij komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamespotjes. Deze interessante vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In deze tabel voorzien we u van indicatieve prijzen van het monteren van een traplift in De Fryske Marren. Het valt direct op: het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.700€1.650 – €2.3501/2 dag
1 bocht€5.050 – €9.000€3.050 – €6.6001/2 dag
2 bochten€6.350 – €11.400€4.100 – €7.6001 dag
Draaiende trap€7.800 – €12.300€5.050 – €9.7005,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in De Fryske Marren.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in De Fryske Marren kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte liften worden uitgebreide getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Dan bespaart u maar zo 50% – 60% op de aanschaf van uw traplift. Daarnaast helpt u verspilling tegengaan. Veel showrooms hebben een ruim aanbod met 2e-handse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-de-fryske-marren-8561

Informatie en uitleg over de traplift

Met een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is vooral handig wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. De rail wordt bevestigd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan aangedreven door een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nadien kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit model moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste merken hebben de beschikking over een draaistoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste systemen kan men de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zo is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedere gezinssituatie bestaat er een geschikt systeem. Doorgaans onderscheiden we 2 types: stoelliften in De Fryske Marren voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Verder verkoopt men innovatieve buitenliften. Voor rolstoelen zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.100 incl. installatie.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit leidt tot hogere kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.850 incl. installatie. De constructie is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u goed informeren over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis wordt op de trap bevestigd. Op basis daarvan blijven de treden goed beloopbaar. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €9.000. De prijs is afhankelijk van de totale lengte van de trap en overige opties zoals eensta-op-stoel.

Traplift buitengebruik
Een lager gelegen tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Deze lift is opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt omgeven met een laag dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Daardoor is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel. Dit model is uitgerust met een lang plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit model kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daar aangekomen verplaatst u zich weer verder. Houd er rekening mee dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede aanbieder die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke installaties kosten al snel €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente De Fryske Marren binnen de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente De Fryske Marren. Ouderen en mensen met een beperking met een WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die vereist zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Hiervoor betaalt u een eigen bijdrage van €4,5 per week. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-specialist komt bij u thuis en beoordeelt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Wellicht is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om weer jaren op een veilige manier zelfstandig te blijven. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Maar hoe zit het traject eruit? Hieronder leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente De Fryske Marren (https://www.defryskemarren.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt langs om uw vraag te bespreken.
 3. U bespreekt waar de behoefte ligt om langdurig zelfredzaam te blijven. Soms raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur onderzoekt of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. Het kan zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (dat komt dan door drempels naar de slaapkamer of hele smalle gangen). Een verhuisvergoeding is dan vaak een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien verstrekken ze u documentatie over welke maatregelen er worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Mits u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of een scootmobiel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie heeft u recht op een vaste vergoeding. Dit geeft meer vrijheid. U mag een stoellift selecteren die in lijn is met uw individuele situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Adresgegevens

Komt u er niet uit of snel een aanmelding voor de WMO doen? Hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Herema State 1
 • 8501 AA, De Fryske Marren
 • Website: www.defryskemarren.nl
 • E-mailadres: info@defryskemarren.nl
 • Telefoonnummer: 140514

Zijn er nog meer vergoedingen?
Buiten de traplift WMO De Fryske Marren subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u tevens recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een subsidie in situatie waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die gebruikt kan worden door consumenten die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een afspraak maken of het aanbod trapliften met eigen ogen bekijken? Ga dan eens langs bij een dealer of leverancier bij u in de buurt. Een betrouwbare expert kan u een aantal liften laten zien en informeert u over welk merk/model aansluit op uw situatie. Het gros van de verkooppunten hebben een divers aanbod. In de volgende tabel bieden wij de meest populaire aanbieders die ook liften installeren in De Fryske Marren.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in De Fryske Marren.

Goede merken
In uw omgeving zijn meerdere erkende leveranciers aan het werk. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze producenten waarborgen een snelle levertijd en goede after service. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een lift kopen. In het schema hieronder vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We differentiëren vijf populaire leveranciers Het betreft Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Bovendien worden er modellen aangeboden van o.a. Minivator, Extrema, Platinum, Triwa, Strobbe. Bekende (tweedehands) aanbieders van de genoemde merken zijn TipTop, Vegro, 123traplift, PractiComfort, RecentLift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen wordt een lastig verhaal. Wel zijn er verschillende showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een getrainde specialist zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een goede huislift. Bovendien kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt persoonlijk langs om de trap op te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans zal de montage van een traplift in De Fryske Marren binnen 1 – 2 weken worden gerealiseerd.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Vaak wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreid getest om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als Handicare + Smienk hanteren een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Stannah Solus.

Is het slim om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor huishoudens die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in De Fryske Marren is relatief duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het de overweging waard. Voor structureel gebruik is het gewoon te duur en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in De Fryske Marren hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Normaal gesproken schommelt dat tussen de 110 KG tot 170 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Neem dit serieus en bekijk de uitvoeringen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om een huis te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Als aanvulling voor deze situaties is het mogelijk om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Hierdoor is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie