Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ooststellingwerf

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een traplift in Ooststellingwerf biedt uitkomst! Meer en meer ouderen en hulpbehoevenden plaatsen een stoellift in hun appartement. Door deze oplossing kunt u zorgeloos en zonder enige inspanning gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze webpagina kunt u aan de slag met praktische tips t.a.v. trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over velerlei liften en producten, de werking, de (montage)kosten, de WMO regelingen en veiligheid. Ook kunt u heel eenvoudig en vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij de grote traplift fabrikanten in de regio Ooststellingwerf.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Met een gerust hart en op een plezierige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te installeren.
 • De uiteindelijke kosten schommelen tussen €1700 tot zo’n €8900, incl. montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden worden trapliften gesubsidieerd via de gemeente (WMO).

Thema’s:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Traplift keuzeadvies | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteOoststellingwerf | Merken en adviseurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8434
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Veel gekozen liftHandicare 1100

Kosten traplift Ooststellingwerf juli 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat gaat dat kosten? De verwachte kostprijs wordt berekend a.d.h.v. twee aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een vierpuntsgordel. Het laten monteren van een traplift is altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het eenvoudigst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met 1 of 2 bochten is het prijskaartje heel anders. Mogelijk bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties als een automatische draaizitting.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er al voor €2.200.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €6.350.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.450 inclusief plaatsing.
 • Eventuele extra opties zoals een vijfpuntsgordel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel showrooms hanteren lage tarieven in flyers. Deze aanlokkelijke basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het onderstaande overzicht vindt u de begrote kosten van het installeren van een traplift in Ooststellingwerf. Het trap type is allesbepalend voor het basistarief.

SoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.250€1.750 – €2.250halve dag
1 bocht€4.800 – €9.400€2.850 – €6.9001/2 dag
Twee bochten€6.250 – €10.600€4.000 – €7.600Eén dag
Spiltrap€7.600 – €13.900€4.550 – €9.200Hele dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Ooststellingwerf.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Ooststellingwerf is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte modellen worden uitvoerig nagekeken en zijn vaak snel leverbaar. Zo bespaart u al snel 30% – 50% vergeleken met een nieuw model. Bovendien helpt u verspilling tegengaan. Meer en meer merken hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-hands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-ooststellingwerf-8434

Hoe werkt een traplift precies?

Middels een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is een goede optie wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dat railsysteem wordt vastgezet op de buiten- of binnenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De werking is erg eenvoudig: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Vervolgens drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit type werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle modellen beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Standaard kunt u gemakkelijk de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elke trap wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs zijn er 2 soorten: stoelliften in Ooststellingwerf voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle / brede / steile trap. Daarnaast kunt u kiezen voor buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Wat ook fijn is, is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.450 inclusief installatie.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit zorgt voor een hogere prijs en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.300 incl. plaatsing. Dit type is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt op de traptreden gemonteerd. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daardoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Zulke systemen kosten al snel €9.250. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en extra opties zoals een vijfpuntsgordel.

Speciale trapliften voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een goede traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel bevat een speciale coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Op die manier blijft uw lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit type wordt geleverd met een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering brengt u rustig en veilig naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een bekende organisatie die rolstoelliften kan leveren. Deze liften worden aangeboden v.a. €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Ooststellingwerf d.m.v. de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u gebruik maken van de WMO voor woningaanpassingen? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Ooststellingwerf. Ouderen en mensen met een beperking met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die hen kunnen helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Daarvoor draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per 3 maanden. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-consulent maakt een goede analyse en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor de lange termijn op een veilige manier van uw huis te blijven genieten. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Wat moet ik precies doen? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Ooststellingwerf (https://www.ooststellingwerf.nl).
 2. Een consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U vertelt waar de behoefte ligt om veilig en zelfstandig te wonen. In sommige gevallen vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur verkent of de aanschaf van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Soms besluit hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (we zien vaak drempels of te smalle doorgangen). De unieke verhuisvergoeding is mogelijk veel effectiever.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Nadien krijgt u aanvullende info over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Zodra u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een rollator) of een vrij besteedbaar PGB-budget. In het laatste geval heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag zelf een stoellift uitzoeken die voldoet aan uw individuele situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of direct beginnen met de aanvraagprocedure? In onderstaand schema leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: t Oost 11
 • 8431 LE, Ooststellingwerf
 • Website: www.ooststellingwerf.nl
 • E-mailadres: gemeente@ooststellingwerf.nl
 • Telefoonnummer: 0516566222

Andere vormen van subsidie
Naast de traplift WMO Ooststellingwerf subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u tevens naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen ondersteuning wanneer aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door particulieren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u informatie inwinnen of diverse trapliften met eigen ogen bekijken? In dat geval adviseren wij een dealer of leverancier rondom uw woonplaats. Een getrainde specialist kan u passende modellen introduceren en informeert welk merk/model matcht met uw wensen, eisen en budget. Veel van de dealers hebben een divers aanbod. In het onderstaande overzicht bekijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook kunnen leveren in Ooststellingwerf.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Ooststellingwerf.

Betrouwbare merken
In ons eigen land onderscheiden wij diverse professionele fabrikanten operationeel. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze ontwikkelaars staan in voor een snelle levering en vakkundige service medewerkers. Bij dergelijke leveranciers kunt u direct een traplift kopen. In het overzicht hieronder vindt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit verschillende erkende leveranciers Dit zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Ook zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Heymer, Triwa, Extrema, Strobbe, Platinum. Grote wederverkopers van dergelijke merken zijn Vegro, RecentLift, Smienk, 123traplift, PractiComfort.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen heeft te veel nadelen. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een prettige huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om de maten op te nemen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Bij de meeste aanbieders kan het plaatsen van een traplift in Ooststellingwerf in zo’n 2 – 3 weken worden gerealiseerd.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In de regel wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle onderdelen worden grondig getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Leveranciers als Otolift of RecentLift hanteren een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Thyssenkrupp Levant classic.

Kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurconstructie is handig voor huishoudens die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere argument kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Ooststellingwerf is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het mogelijk interessant. Voor langer gebruik is huren niet verstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Ooststellingwerf werkt met een maximale draagkracht in KG. Standaard wisselt dat tussen de 135 KG – 170 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw trapliftexpert naar de uitvoeringen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw huis binnen te komen heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als aanvulling voor deze huizen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals vrieskou, regen en onweer.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie