Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Haule

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een slimme traplift in Haule vergroot uw zelfstandigheid. Flink wat mindervaliden en ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Met zo’n lift kunt u veilig en moeiteloos gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze website kunt u aan de slag met handige specificaties over trapliften. Onze experts geven tips over velerlei liften en producten, hoe het technisch werkt, de onkosten, de WMO en en wat bekende leveranciers zijn. Meer weten? Dan kunt u ook meteen en zonder moeite een offerte aanvragen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Ooststellingwerf.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Op een veilige en gemakkelijke manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Er is voor elke woning een traplift op maat.
 • De prijzen schommelen tussen €1900 & €9100, inclusief montage.
 • Regelmatig wordt de traplift vergoed vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Ooststellingwerf | Merken en verkooppunten | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8432
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Veel gekozen liftStannah Siena

Kosten traplift Haule juni 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar wat zijn nu de kosten? De kostprijs is afhankelijk van twee aspecten: het soort trap en extra opties zoals een luxere stoel. Het laten monteren van een traplift is een maatwerk klus. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het eenvoudigst en is er al vanaf €2.000,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarbovenop worden er toeslagen gerekend voor extra’s zoals een extra sterke accu.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.350.
 • Een simpele lift met één bocht vindt u al vanaf €5.850.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kent een hogere prijs van rond de €7.400 of nog duurder.
 • Extra opties zoals een 4-puntsgordel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Kijk uit met stuntprijzen in TV reclames. Deze aantrekkelijke basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht bekijkt u de huidige prijzen van het laten installeren van een traplift in Haule. Het aantal bochten gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.650€1.800 – €2.300halve dag
1 bocht€5.200 – €9.500€2.550 – €6.7001/2 dag
Meerdere bochten€6.000 – €11.200€4.200 – €7.600Hele dag
Spiltrap€7.950 – €14.000€4.700 – €9.0006 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Haule.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Haule kan erg interessant zijn. Gebruikte systemen worden uitgebreid gecontroleerd en zijn vaak snel leverbaar. Zo bespaart u gemakkelijk 45% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Daarnaast hoeft er niets weggegooid te worden. Veel showrooms hebben een ruim aanbod met tweedehands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Met een verkoopadviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-haule-8432

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Het railsysteem wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan aangedreven door een elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Aansluitend gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Het systeem werkt op basis van stroom. Als de stroom wegvalt dan is er nog een noodaccu. Veel types hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Doorgaans kunt u gemakkelijk de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift heeft verschillende voordelen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

De verschillende soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. Doorgaans onderscheiden we 2 types: stoelliften in Haule voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle, of juist brede of steile trap. Ook verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Wat ook fijn is, is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor een rechte trap is er al voor €2.500 inclusief montage.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit resulteert in hogere tarieven en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.300 incl. installatie. Dit product past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis van de lift wordt op de trap bevestigd. Hierdoor is er voor elke trap een lift mogelijk. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Als gevolg hiervan is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €9.500. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra opties zoals een verlichte voetenplank.

Traplift voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een goede traplift voor buiten is dan erg handig. Deze lift is opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. Rondom de stoel zit een unieke gepatenteerde coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zodoende kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze uitvoering heeft een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Deze uitvoering gaat vervolgens langzaam omhoog. Bovenrijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een geschikte organisatie die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze modellen kosten al gauw €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Ooststellingwerf door de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Ooststellingwerf. Inwoners die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €4,5 per week. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-specialist checkt uw prive-omstandigheden en beslist of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Wellicht zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor een ruime periode veilig en prettig uw gehele woning te blijven gebruiken. Met de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – aanspraak maken op hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In onderstaande paragraaf kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Ooststellingwerf (https://www.ooststellingwerf.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. Hier kunt u melden aan welke artikelen u behoefte heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Regelmatig zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-specialist gaat na of de aanschaf van een traplift een werkbare oplossing is. Regelmatig blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijvoorbeeld door opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een verhuisvergoeding is regelmatig iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8-16 weken. Daarna sturen ze u informatie over welke maatregelen er worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Wanneer u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of alternatieve zorgartikelen) of een eigen PGB-budget. Bij deze tweede optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt hierbij een model uitzoeken die voldoet aan uw wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Locatiegegevens

Meer weten of direct aanmelden voor de WMO? In onderstaand schema treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: t Oost 11
 • 8431 LE, Ooststellingwerf
 • Website: www.ooststellingwerf.nl
 • E-mailadres: gemeente@ooststellingwerf.nl
 • Telefoonnummer: 0516566222

Zijn er nog meer vergoedingen?
Na de traplift WMO Haule subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u tevens een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen hulp in de vorm van subsidie wanneer bijvoorbeeld een traplift nodig is voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die gebruikt kan worden door mensen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u meer info of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Handig is dan een showroom/dealer rondom uw woonplaats. Een betrouwbare expert kan u geschikte uitvoeringen laten zien en informeert u over welk model matcht met uw woning en budget. Veel aanbieders hebben een gevarieerd assortiment. In deze tabel bieden wij verkooppunten en fabrikanten die ook leveren in Haule.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Haule.

Erkende merken
In uw omgeving zijn een aantal professionele merken aan het werk. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift bouwers focussen zich op een vlotte levertijd en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande lijst treft u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kunt kiezen uit 5 bekende leveranciers Daarmee bedoelen we Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Ook kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Triwa, Strobbe, Extrema, Heymer, Platinum. Erkende specialisten van eerdergenoemde merken zijn Vegro, 123traplift, Smienk, PractiComfort, TipTop.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift testopstelling aan huis heeft te veel nadelen. Wel zijn er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een productspecialist zal u helpen bij het vinden van een fijne huislift. Tevens kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een specialist komt persoonlijk langs om de trap op te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties zal de installatie van een traplift in Haule in zo’n 2 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan denkt u ook nog eens aan het milieu. In de regel wordt de constructie nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. Alle essentiële onderdelen worden uiteraard goed nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Aanbieders zoals Handicare & Extrema beschikken ook over een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Triwa TR 160.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Haule is niet heel goedkoop. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het een goede optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is het gewoon te duur en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Haule hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de regel ligt dat tussen de 110 KG – 140 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar de stoelen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Met name bij etagewoningen. Als unieke optie voor deze gevallen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Hierdoor opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie