Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Langedijke

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Langedijke verschaft u die mogelijkheid! Veel senioren en mindervaliden plaatsen een stoellift in hun appartement. Dankzij dit systeem kunt u zelfstandig en moeiteloos in uw eigen huis blijven wonen. Op Trapliftexpert.nl treft u waardevolle gegevens omtrent trapliften. Op deze website vind u meer info over de liften die passen bij uw trap, de unieke werking, de geschatte kosten, de WMO regelingen en info over het huren van een lift. Bovendien kan men gelijk een brochure of een offerte opvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Ooststellingwerf.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Op een veilige en eenvoudige manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift te koop.
 • De tarieven schommelen tussen €2050 tot wel €8900, inclusief installatie.
 • In enkele gevallen worden trapliften gesubsidieerd vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoud:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze producten? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Ooststellingwerf | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8425
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Populaire trapliftOtolift Air

Kosten traplift Langedijke juni 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De uiteindelijke prijs komt tot stand middels twee zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een luxe stoel. Een traplift installeren in huis is altijd 100% maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het plaatsen van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is er al vanaf €2.000,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Daarnaast zijn er extra kosten voor toevoegingen zoals een extra dunne rail.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.100.
 • Een lift die 1 bocht door moet is verkrijgbaar vanaf €6.250.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.350 of meer.
 • Opties zoals een sta-op-stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV aanbiedingen. Deze vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het overzicht hieronder verschaffen we de richtprijzen van het plaatsen van een traplift in Langedijke. Het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.700€1.600 – €2.1504,5 uur
1 bocht€4.950 – €9.200€2.500 – €5.8001/2 dag
2 bochten€5.700 – €10.200€3.950 – €7.8006 uur
Draaiende trap€7.700 – €13.700€4.650 – €10.4005,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Langedijke.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Langedijke is voordelig en net zo veilig. Gebruikte modellen worden goed getest en bieden ook gewoon garantie. Op deze manier bespaart u zo 40% – 45% ten opzichte van een nieuw model. Als extra voordeel is dat een duurzame investering. Veel verkooppunten hebben een ruim aanbod met 2de-handse modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Met een verkoopadviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-langedijke-8425

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Dankzij een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dit railsysteem wordt bevestigd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan geholpen door een stille elektromotor. U kan de stoellift activeren met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Aansluitend activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit product werkt op elektriciteit. In het geval van stroomstoringen blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle merken hebben een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Ook kunt u (indien gewenst) het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elk huis zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de regel zijn er 2 types: stoelliften in Langedijke voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, smalle en brede trap. Tevens bestaan er buitenliften. Voor rolstoelgebruikers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er zit dus relatief weinig werk in. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.700 inclusief installatie.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit leidt tot meer kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.000 inclusief installatie. Het systeem kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de geschikte types, merken en tarieven.

Wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis van de lift wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit maatwerk kost veel tijd. Om die reden wordt het model er niet goedkoper op. Zulke systemen kosten al snel €8.750. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en aanvullende opties als een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Speciale trapliften voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een speciale traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. De stoellift kan goed omgaan met regen en wind. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen in een rolstoel. Dit model werkt op basis van een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit model zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daar aangekomen verplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende aanbieder die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke systemen zijn te koop v.a. €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Ooststellingwerf binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u niet geïsoleerd raakt. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Ooststellingwerf. Mensen die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Let op: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en beslist of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Dikwijls prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om weer jaren op een veilige manier thuis te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u vaak gebruik maken van extra hulp. Wat moet ik precies doen? Onderstaand loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Ooststellingwerf (https://www.ooststellingwerf.nl).
 2. De consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U noteert wat u precies nodig heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist bekijkt of de traplift wel de juiste oplossing voor u is. De gemeente kan van mening zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (we zien vaak drempels naar de badkamer of smalle deuren). Een speciale verhuisvergoeding is dikwijls een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Hierna krijgt u informatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Zodra de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) en het PGB-budget. Bij deze tweede optie ontvangt u een vast budget. U mag nu een type uitzoeken dat past bij uw individuele situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Bezoekadres

Wilt u meer informatie of nu direct een aanvraag indienen? Hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: t Oost 11
 • 8431 LE, Ooststellingwerf
 • Website: www.ooststellingwerf.nl
 • E-mail: gemeente@ooststellingwerf.nl
 • Telefoonnummer: 0516566222

Andere vormen van subsidie
Naast de traplift WMO Langedijke vinden we nog meer subsidieregelingen waar u soms een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een subsidie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die gebruikt kan worden door huishoudens die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of verschillende trapliften eens met eigen ogen zien? Handig is dan een winkel (of vertegenwoordiger) in de regio. Een getrainde specialist kan u de populaire opties demonstreren en adviseert welk soort lift in lijn is met uw wensen, eisen en budget. Veel winkels hanteren verschillende merken en modellen. In de bijgaande tabel treft u leveranciers en merken die ook kunnen leveren in Langedijke.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Langedijke.

Geschikte merken
In ons eigen land onderscheiden wij verschillende bekende ontwikkelaars actief. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze leveranciers staan in voor een snelle levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u direct een traplift kopen. In het onderstaande overzicht vergelijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kunt kiezen uit vijf erkende traplift fabrikanten Het betreft ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens zijn er iets minder bekende merken als Platinum, Extrema, Triwa, Minivator, Strobbe. Erkende wederverkopers van dergelijke merken zijn Smienk, Vegro, 123traplift, TipTop, RecentLift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Thuis een stoellift testen gaat helaas niet lukken. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een betrouwbare expert kan u helpen met het vinden van een fijne huislift. Ook bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om de situatie te bekijken, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Vaak zal de montage van een traplift in Langedijke binnen een paar weken gebeuren.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de basis is de rails wel nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreide getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Leveranciers als Stannah of Extrema hanteren een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als onder andere de Stannah Solus.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Het kopen van een lift kost veel geld. De huuroptie is erg geschikt voor senioren die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Langedijke is behoorlijk duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huur te kostbaar en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Langedijke hanteert een maximaal gewicht in kilogram. In veel gevallen schommelt dat tussen de 135 KG – 165 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw trapliftexpert naar de uitvoeringen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw woning in te kunnen gaan is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Specifiek voor dergelijke huizen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Op die manier is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie