Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nijeberkoop

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Nijeberkoop maakt het mogelijk! Veel bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Zodoende kan men zonder zorgen en comfortabel in uw eigen huis blijven wonen. Op Trapliftexpert.nl treft u bruikbare informatie m.b.t. trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de liften die passen bij uw trap, een technische beschrijving, de montagekosten, de WMO regelingen en welke aanbieders er allemaal zijn. Ook kan men gelijk en zonder moeite een offerte aanvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Ooststellingwerf.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Zonder gevaar en op een comfortabele manier naar boven en naar beneden.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te maken.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €1500 en €9000, inclusief montage.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift op basis van de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten traplift juli 2024 | Hoe werkt het? | Soorten trapliften | Een traplift aanvragen via de WMO in Ooststellingwerf | Merken en showrooms | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8422
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Nijeberkoop juli 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe duur is dat? De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 onderdelen: het type trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een model voor een normale rechte trap installeren is het eenvoudigst en dus ook het voordeligst. In het geval van 1 of meer bochten stijgen de kosten. Uiteraard moet u rekenen op een meerprijs voor extra’s zoals een groter zitvlak.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.300.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.250.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.700.
 • Extra opties zoals een opklapbare rail zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in brochures. Deze aanlokkelijke basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het onderstaande overzicht verschaffen we de begrote kosten van het laten installeren van een traplift in Nijeberkoop. Uw trapsituatie is het uitgangspunt qua kostprijs.

TypeNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.250€1.600 – €2.3004 uur
Eén bocht€4.600 – €9.400€3.050 – €6.7004,5 uur
Twee bochten€5.500 – €11.100€4.250 – €7.8006,5 uur
Wenteltrap€8.100 – €13.300€4.950 – €10.800Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Nijeberkoop.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Nijeberkoop kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte systemen worden uiteraard goed nagekeken en worden onder garantie geleverd. Op deze manier bespaart u tot wel 45% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. Meer en meer merken hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-handse modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In het verkoopgesprek kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-nijeberkoop-8422

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Middels een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit biedt uitkomst wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dit railsysteem wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs het railsysteem aangedreven door een elektromotor. U bedient de lift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nu duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit model werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel types hebben een stoel die 90 graden kan draaien waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste types kan men het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Dankzij dit systeem hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

De voordelen van een stoellift
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welke soorten trapliften zijn er?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor ieder huishouden is er een passende oplossing. In de basis zijn er 2 modellen: stoelliften in Nijeberkoop voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, smalle en brede trap. Daarnaast onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor rolstoelgebruikers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een bijkomend voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap start bij €2.200 incl. montage.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit zorgt voor duurdere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.950 incl. installatie. De constructie kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buissysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Zodoende is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.750. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en optionele extra’s zoals een automatische draaifunctie van de stoel.

Traplift voor buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De krachtige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen neerslag en vocht. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel bevat speciaal waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Daardoor opgewassen tegenelk type weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen in een rolstoel. Deze variant werkt op basis van een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Daar aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde fabrikant die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke installaties zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Ooststellingwerf door de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Ooststellingwerf. Ouderen en mensen met een beperking die vallen binnen deze WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Hiervoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur komt bij u thuis en beslist of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Middels de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden profiteren van hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Ooststellingwerf (https://www.ooststellingwerf.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft aan aan welke artikelen u behoefte heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-adviseur verkent of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (bijvoorbeeld door drempels naar de badkamer of hele smalle gangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan vaak een beter alternatief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-16 weken. Nadien sturen ze u informatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Mits uw aanvraag wordt goedgekeurd wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een scootmobiel) of speciaal PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U mag nu een model uitkiezen die matcht met uw wensenlijstje. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Gemeentehuis

Meer informatie of wilt u hulp aanvragen? In onderstaand schema checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: t Oost 11
 • 8431 LE, Ooststellingwerf
 • Website: www.ooststellingwerf.nl
 • E-mail: gemeente@ooststellingwerf.nl
 • Telefoonnummer: 0516566222

Andere subsidie/vergoeding
Na de traplift WMO Nijeberkoop subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u in sommige gevallen aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een tegemoetkoming in het geval zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening speciaal voor huishoudens die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u informatie inwinnen of het hele assortiment trapliften uitproberen? Maak dan een afspraak bij een dealer of leverancier in de omgeving. Een getrainde specialist kan u verschillende modellen tonen en informeert welk type lift past aansluit op uw woning en budget. Het gros van de winkeliers hebben een gevarieerd assortiment. In de bijgaande tabel bekijkt u fabrikanten en dealers die ook liften installeren in Nijeberkoop.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Nijeberkoop.

Erkende merken
In ons eigen kleine landje zijn vijf geschikte leveranciers aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze fabrikanten staan voor een snelle montage en vakkundige service medewerkers. Bij dergelijke leveranciers kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In deze tabel staan de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden enkele bekende traplift fabrikanten Daarmee bedoelen we Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Verder zijn er iets minder bekende merken als Minivator, Platinum, Extrema, Heymer, Strobbe. Populaire dealers van dergelijke merken zijn RecentLift, TipTop, Vegro, Smienk, PractiComfort.

Kan ik ergens een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet mogelijk. Gelukkig bestaan er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een betrouwbare expert zal u helpen bij het uitkiezen van een prettige huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen kan het plaatsen van een traplift in Nijeberkoop binnen één tot twee weken voltrokken worden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Middels een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Vaak wordt de constructie wel nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. Alle essentiële onderdelen worden uiteraard goed nagekeken om een veilig product aan te bieden. Dealers als ThyssenKrupp + Heymer beschikken ook over een prima aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Handicare Freecurve.

Waar kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor senioren die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Nijeberkoop is zeker niet voordeliger. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. U betaalt niets af. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan huren zeker een optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is zo’n huurcontract niet interessant en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Nijeberkoop benoemt doorgaans een maximaal gewicht in kilogram. Meestal schommelt dat tussen de 125 KG – 160 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw aanbieder naar de mogelijkheden bij overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan moet u soms eerst een opgang op. Onder andere in een zorgflat. Als unieke optie voor deze woningtypes bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zodoende opgewassen tegenextreem weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie