Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Fochteloo

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Fochteloo biedt uitkomst! Flink wat senioren en mindervaliden kiezen voor een stoellift. Op deze manier kunt u zelfstandig en probleemloos blijven genieten van uw woning. Op de traplift-vergelijker bieden wij handige tips over trapliften. Onze experts geven tips over de verschillende type liften, hoe de producten werken, de montagekosten, de overheidsregelingen (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Ook kunt u gratis en zonder moeite prijzen opvragen (offerte) bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Ooststellingwerf.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Zonder gevaar en op een gemakkelijke manier naar boven en naar beneden.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift op maat.
 • De totale kosten schatten we in tussen c.a. €1950 en €9600, inclusief installatie.
 • In enkele gevallen worden trapliften gesubsidieerd vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Het kiezen van de juiste lift | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteOoststellingwerf | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8428
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Veel gekozen liftOtolift Line

Kosten traplift Fochteloo juni 2024

U heeft besloten: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar wat zijn nu de kosten? De uiteindelijke prijs is afhankelijk van twee zaken: het soort trap en extra opties zoals een 4-puntsgordel. Een traplift in uw woning laten plaatsen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap worden er hogere tarieven gehanteerd. Normaal gesproken komen er additionele kosten bij voor uitbreidingen als een extra afstandsbediening.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.600.
 • Een stoellift met één bocht koopt u al v.a. €5.900.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kent een hogere prijs van rond de €7.300 of zelfs nog meer.
 • Extra opties als een sta-op-stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in TV reclames. Deze goedkope vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het volgende gedeelte bieden wij een inschatting van de kosten van het monteren van een traplift in Fochteloo. Uw trapsituatie vormt de belangrijkste kostenpost.

TypePrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.800€1.800 – €2.1504,5 uur
1 bocht€4.900 – €8.200€3.050 – €5.6001/2 dag
Twee bochten€6.300 – €11.600€3.600 – €7.8006,5 uur
Wenteltrap€7.850 – €13.900€5.250 – €9.500Hele dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Fochteloo.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Fochteloo kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte artikelen worden uitvoerig nagekeken en kunnen supersnel worden geleverd. Zodoende bespaart u eenvoudig 40% – 45% op de nieuwprijs. Uiteraard draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat verkooppunten bieden een assortiment met 2e-handse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-fochteloo-8428

Hoe werkt een traplift precies?

Met een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is noodzakelijk wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dat railsysteem wordt bevestigd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een elektromotor. De hele constructie werkt met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Dan drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit artikel moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel types hebben een sta-op-stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Vaak kan u ook de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zo blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Er is een lift voor elke trap.

De verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke trap is er een passend model te vinden. Volgens onze adviseurs zijn er 2 types: stoelliften in Fochteloo voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, smalle en brede trap. Bovendien kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor rolstoelen is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.450 incl. montage.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit resulteert in extra onkosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.850 incl. plaatsing. De rails is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u goed informeren over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Daardoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daarom wordt het model er niet goedkoper op. Zulke systemen kosten al snel €8.000. De prijs komt tot stand middels de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele upgrades zoals een sta-op-stoel.

Traplift voor buitengebruik
Een lager gelegen tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen neerslag en vocht. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. Rondom de stoel zit speciaal waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor de rolstoel. Dit model werkt d.m.v een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Noodzakelijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een bekende organisatie die rolstoelliften kan leveren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn te koop v.a. €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Ooststellingwerf d.m.v. de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u gebruik maken van de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Ooststellingwerf. Burgers die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Belangrijk: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en beslist of de stoellift geschikt is voor uw noden. Dikwijls is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om jarenlang moeiteloos en veilig in uw huis te wonen. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op hulp. Maar hoe werkt dat dan? In onderstaande paragraaf kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Ooststellingwerf (https://www.ooststellingwerf.nl).
 2. Een toegewezen consulent plant een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft aan aan welke artikelen u behoefte heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. Uw WMO-consulent beslist of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. Regelmatig blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (onder andere door opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding is in dat geval een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Aansluitend geven ze u details over hoe u geholpen wordt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Vanaf het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het installeren van een traplift of een scootmobiel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag hierbij een traplift uitzoeken die aansluit op uw individuele situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Vestigingsadres

Zijn er nog vragen of wilt u aan de slag met een aanvraag? In de box hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: t Oost 11
 • 8431 LE, Ooststellingwerf
 • Website: www.ooststellingwerf.nl
 • E-mailadres: gemeente@ooststellingwerf.nl
 • Telefoonnummer: 0516566222

Andere vergoedingen
Los van de traplift WMO Fochteloo lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een subsidie zodra aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door mensen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u aanvullende informatie of diverse trapliften eens met eigen ogen zien? Loop dan eens binnen bij een winkel/showroom rondom uw woonplaats. Een professionele adviseur kan u een aantal uitvoeringen laten zien en adviseert welk systeem aansluit op uw woning en budget. De meeste showrooms hebben een divers aanbod. In de bijgaande tabel vindt u fabrikanten en dealers die ook werkzaam zijn in Fochteloo.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Fochteloo.

Populaire merken
In ons eigen kleine landje zijn meerdere geschikte leveranciers met eigen labels. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift bouwers staan bekend om een korte installatietijd en uitstekende service. U kunt bij deze merken – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de tabel hieronder bekijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
We onderscheiden verschillende professionele traplift bouwers Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarbij kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Heymer, Strobbe, Minivator, Extrema, Triwa. Erkende adviseurs van deze merken zijn o.a. 123traplift, Smienk, PractiComfort, TipTop, RecentLift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten heeft te veel nadelen. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een productspecialist is u graag van dienst bij het uitkiezen van een prettige huislift. Ook kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, de diverse modellen te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans zal de installatie van een traplift in Fochteloo binnen een paar weken voltrokken worden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de regel is de rails wel nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de elektromotor worden uitgebreid getest om een veilig product aan te bieden. Leveranciers als Triwa en Extrema verkopen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als de Thyssenkrupp Levant classic.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurconstructie is handig voor huishoudens die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere argument kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Fochteloo is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u gemiddeld €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Fochteloo hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In veel gevallen gaat het om een draagkracht tussen de 130 KG – 150 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw verkoopadviseur naar de diverse mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Met name voor deze situaties bestaan er producten om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie