Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Donkerbroek

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een innovatieve traplift in Donkerbroek kan u daarbij helpen! Een groot aantal bejaarden en mensen met medische beperkingen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op die manier kan men zonder zorgen en zonder moeite uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze pagina bieden wij bruikbare details wat betreft trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe het technisch werkt, de totale kosten, de WMO regelingen en info over het huren van een lift. Geïnteresseerd? Dan kunt u ook meteen en zonder verplichtingen een offerte aanvraag plaatsen bij de bekende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Ooststellingwerf.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Op een beschermde en aangename manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Er is voor elke woning een traplift op maat.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €1800 en €8700, incl. plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoud:  Wat zijn de kosten? | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift past bij mij? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteOoststellingwerf | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8435
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Veel geplaatste liftStannah Solus

Kosten traplift Donkerbroek juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De prijs wordt berekend a.d.h.v. twee aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Een traplift installeren in huis is een maatwerk klus. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een lift plaatsen op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is er al vanaf €2.000,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan gaan de kosten omhoog. Daarnaast komen er additionele kosten bij voor extra opties als een 4-puntsgordel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.550.
 • Een stoellift met één bocht is er vanaf €6.200.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is nog weer duurder, denk aan €7.300 incl. montage.
 • Extra opties als een luxe stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamespotjes. Deze aanlokkelijke basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de tabel hieronder vindt u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten monteren van een traplift in Donkerbroek. Het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

Type trapNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.700€1.850 – €2.1501/2 dag
1 bocht€4.650 – €9.800€2.950 – €6.4005 uur
Meerdere bochten€5.800 – €11.200€4.000 – €7.8006 uur
Draaiende trap€7.600 – €14.400€5.300 – €10.0006,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Donkerbroek.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Donkerbroek is zeker het overwegen waard. Gebruikte artikelen worden uitgebreid gecontroleerd en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zodoende bespaart u gemakkelijk 55% op de nieuwprijs. Uiteraard is recycling goed voor het milieu. Veel fabrikanten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor gebruikte liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-donkerbroek-8435

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is een goede optie wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. De rail wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan deze stoel besturen met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De werking is erg eenvoudig: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Daarna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit product werkt op basis van stroom. Als de stroom wegvalt dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle merken hebben een stoel die 90 graden kan draaien die u helpt bij het op- en afstappen. Standaard kan men de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Daardoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Type trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elke situatie is er een passend model te vinden. Grofweg zijn er 2 modellen: stoelliften in Donkerbroek voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, brede en smalle trap. Bovendien verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er zit dus relatief weinig werk in. Een bijkomend voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.750 incl. montage.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit ziet u terug in wat hogere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.250 inclusief plaatsing. Dit model kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u snel bijpraten over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De liftbuis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Om die reden wordt het model er niet goedkoper op. Deze liften beginnen bij €9.000. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en aanvullende opties als een luxe stoel.

Traplift buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? Een speciale traplift voor buiten is dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met een laag dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Op die manier is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit model is uitgerust met een lang plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende firma die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke systemen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Ooststellingwerf met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Ooststellingwerf. Burgers die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Wel vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-adviseur komt bij u thuis en beoordeelt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Dikwijls prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om weer jaren veilig en prettig thuis te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u vaak hulp krijgen. Hoe vraag ik hulp aan? Hieronder leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Ooststellingwerf (https://www.ooststellingwerf.nl).
 2. Uw consulent komt langs om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U initieert waar de behoefte ligt om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-adviseur zoekt uit of het aanbrengen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (we zien vaak drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). Een verhuisvergoeding is dan een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Aansluitend krijgt u informatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Indien uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of speciaal PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een budget toegekend. U mag zelf een systeem kopen die voldoet aan uw eisen en wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Meer informatie of wilt u aanmelden voor de WMO? Onderstaand treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: t Oost 11
 • 8431 LE, Ooststellingwerf
 • Website: www.ooststellingwerf.nl
 • E-mailadres: gemeente@ooststellingwerf.nl
 • Telefoonnummer: 0516566222

Zijn er nog meer vergoedingen?
Afgezien van de traplift WMO Donkerbroek subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u mogelijk van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen ondersteuning in gevallen waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die afgesloten kan worden door particulieren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u advies of diverse trapliften eens met eigen ogen zien? Maak dan een afspraak bij een dealer of leverancier bij u in de buurt. Een productspecialist kan u passende liften introduceren en adviseert u over welk type lift past past bij de situatie en het budget. Veel van de dealers hebben een divers aanbod. In de bijgaande tabel staan leveranciers en merken die ook liften monteren in Donkerbroek.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Donkerbroek.

Geschikte merken
In ons eigen land onderscheiden wij vijf erkende traplift fabrikanten operationeel. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze ontwikkelaars bieden een snelle levertijd en een goede service. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In deze tabel vindt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
We onderscheiden meerdere populaire producenten Dit zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarbij zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Extrema, Platinum, Heymer, Minivator, Strobbe. Bekende wederverkopers van de genoemde merken zijn Vegro, Smienk, RecentLift, 123traplift, TipTop.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet haalbaar. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een erkende adviseur zal u bijstaan bij het uitkiezen van een passende huislift. Verder kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt dan bij u thuis om de situatie te bekijken, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Doorgaans kan het plaatsen van een traplift in Donkerbroek binnen 1 – 3 weken worden gerealiseerd.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Meestal wordt de constructie nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. Alle onderdelen worden uitvoerig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Aanbieders zoals ThyssenKrupp & Strobbe hebben een groot aanbod 2e hands modellen als bijv. de Handicare 950.

Kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan een handige constructie zijn voor senioren die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Ook wordt er gekozen voor huur om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Donkerbroek is puur financieel gezien niet verstandig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan huren zeker een optie zijn. Voor langer gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Donkerbroek hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Meestal valt dit binnen een marge van 115 KG & 160 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de stoelen bij overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om een huis te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Juist voor deze woningtypes zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zodoende kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie