Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Broek

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Broek verschaft u die mogelijkheid! Veel senioren en mindervaliden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Hierdoor kunt u zonder risico en zonder moeite weer op de bovenverdieping komen. Op deze site bieden wij waardevolle details met betrekking tot trapliften. Wij vertellen u meer over soorten liften, een technische beschrijving, de totale kosten, de WMO en andere vergoedingen en info over tweedehands modellen. Daarnaast kunt u direct op een eenvoudige manier een offerte aanvraag indienen bij erkende traplift fabrikanten werkzaam in de regio De Fryske Marren.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Zorgeloos en op een prettige manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elk huis is er een geschikte traplift.
 • De uiteindelijke kosten schommelen tussen €1950 oplopend tot 10100, inclusief installatie.
 • In enkele gevallen ontvangt u een traplift op basis van de WMO.

Inhoudsopgave:  Wat zijn de kosten? | Op welke manier werken deze modellen? | Soorten trapliften | Aanvraag via de WMO gemeente De Fryske Marren | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8512
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Broek juni 2024

U weet het zeker: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De totaalprijs hangt af van 2 onderdelen: het soort trap maar ook door de extra opties die u kiest. Het laten installeren van zo’n traplift is maatwerk (tijdsintensief). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met meerdere bochten stijgen de kosten. Bovendien moet u rekenen op een meerprijs voor toevoegingen zoals een extra dunne rail.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.450.
 • Een simpele lift met één bocht is al beschikbaar v.a. €6.350.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al gauw €7.450 of meer.
 • Extra’s zoals een automatische schuifrail zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in brochures. Deze goedkope vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In deze tabel bieden wij de geschatte kosten van het laten plaatsen van een traplift in Broek. Het trap type heeft de meeste invloed op de prijs.

SoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.450€1.550 – €2.3004 uur
Eén bocht€4.650 – €8.000€3.050 – €6.2001/2 dag
Meerdere bochten€6.100 – €10.700€4.200 – €7.8006,5 uur
Draaiende trap€8.150 – €12.100€4.800 – €10.200Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Broek.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Broek kan erg interessant zijn. Gebruikte liften worden uitgebreid getest en zijn helemaal veilig. Op deze manier bespaart u zo 45% – 50% vergeleken met een nieuw model. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. Flink wat showrooms hebben op dit moment diverse 2e-handse modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-broek-8512

Waarom een traplift?

Geholpen door een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze rail wordt aangebracht op de buiten- of binnenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Vervolgens activeert u de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit artikel werkt op basis van stroom. Als de stroom wegvalt dan is er nog een noodaccu. De meeste types hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Doorgaans kan men de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedereen is er een passende oplossing. Grofweg onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Broek voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, smalle en brede trap. Daarnaast kunt u ook gaan voor speciale liften voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.450 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit resulteert in wat hogere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.050 incl. montage.Dit model past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buissysteem wordt op de trap bevestigd. Hierdoor blijven de treden goed beloopbaar. Het betreft hier 100% maatwerk. Om die reden wordt het model er niet goedkoper op. Zulke systemen kosten al snel €9.750. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en extra opties zoals een 4-puntsgordel.

Traplift voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een sterke traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen, hagel en ijs. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze uitvoering werkt op basis van een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Bovenkunt u eenvoudig van het plateau afrijden. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een goede fabrikant die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze liften kosten al snel €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente De Fryske Marren via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u ook profiteren van deze woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente De Fryske Marren. Mensen met WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Hiervoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €4,5 per week. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Een speciale WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en beoordeelt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Dikwijls zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor de lange termijn moeiteloos en veilig van uw huis te blijven genieten. Via de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – profiteren van hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In het volgende kopje leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente De Fryske Marren (https://www.defryskemarren.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U indiceert wat u precies kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Soms kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-adviseur bekijkt of het laten plaatsen van een traplift wel de gewenste richting is. Het kan zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de badkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding is regelmatig een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien krijgt u details over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Indien u de indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (denk aan de installatie van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of speciaal PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag nu een model laten monteren die voldoet aan uw individuele situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Locatiegegevens

Is er iets niet duidelijk of direct een aanvraag indienen? Onderstaand checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Herema State 1
 • 8501 AA, De Fryske Marren
 • Website: www.defryskemarren.nl
 • E-mailadres: info@defryskemarren.nl
 • Telefoonnummer: 140514

Andere subsidieregelingen
Los van de traplift WMO Broek onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u soms een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen hulp in de vorm van subsidie in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening speciaal voor ouderen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? Ga dan eens langs bij een winkel/showroom bij u in de buurt. Een professionele adviseur kan u geschikte stoelliften laten zien en vertelt welk merk/model past bij uw trap, situatie en budget. Veel van de winkeliers hebben een divers aanbod. In de tabel hieronder vergelijkt u merken en winkels die ook werkzaam zijn in Broek.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Broek.

Geschikte merken
In ons eigen land onderscheiden wij 5 betrouwbare merken aan het werk. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift bouwers waarborgen een korte installatietijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze merken rechtstreeks een lift kopen. In het onderstaande overzicht vindt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Opsomming van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er bestaan meerdere betrouwbare ontwikkelaars Het gaat om Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens worden er modellen aangeboden van o.a. Extrema, Heymer, Triwa, Platinum, Minivator. Bekende (tweedehands) aanbieders van eerdergenoemde merken zijn TipTop, Smienk, PractiComfort, RecentLift, Vegro.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift in huis uittesten is niet mogelijk. Er bestaan tal van showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een professionele adviseur zal u verder ondersteunen bij het aanschaffen van de beste huislift. Bovendien zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper brengt u persoonlijk een bezoek om alles in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties kan de installatie van een traplift in Broek binnen 1 – 3 weken voltrokken worden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de regel wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitvoerig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Merken zoals Stannah en Extrema verstrekken een prima aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Triwa TR 10.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurconstructie is handig voor huishoudens die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Broek is relatief duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het mogelijk interessant. Voor langer gebruik is huren niet verstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Broek werkt met een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de regel schommelt dat tussen de 115 KG en 155 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw aanbieder naar de opties in het geval van overgewicht / obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw huis binnen te komen is het soms nodig om een opgang te nemen. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Juist voor deze gevallen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het betreft speciale robuuste producten. Op die manier is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie