Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Goingarijp

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een innovatieve traplift in Goingarijp maak langer thuiswonen mogelijk! Meer en meer ouderen en hulpbehoevenden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Met zo’n lift kunt u zelfstandig en zonder enige inspanning gebruik blijven maken van uw hele woning. Hieronder bekijkt u praktische adviezen wat betreft trapliften. Onze medewerkers lichten u in over diverse lift types, een technische beschrijving, de verwachte kosten, de WMO en andere vergoedingen en info over het huren van een lift. Daarbovenop kunt u zonder kosten op een eenvoudige manier prijzen opvragen (offerte) bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio De Fryske Marren.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Op een veilige en eenvoudige manier naar boven en beneden gaan.
 • Een trap met bochten of recht: Voor iedere situatie is er een traplift te installeren.
 • De prijzen liggen tussen de €2450 en €9500, inclusief montage.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift vanuit de WMO.

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Soorten trapliften | Een traplift aanvragen via de WMO in De Fryske Marren | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8511
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Goingarijp juni 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe duur is dat? De kostprijs wordt bepaald door twee aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een hoofdsteun. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd 100% maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een lift plaatsen op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus het goedkoopst. Bij een trap met meerdere bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Normaal gesproken worden er toeslagen gerekend voor upgrades als een groter zitvlak.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.200.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €5.750.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al snel €7.100 inclusief plaatsing.
 • Extra opties als een 4-puntsgordel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamefolders. Deze gunstige basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de tabel hieronder vindt u een inschatting van de kosten van het installeren van een traplift in Goingarijp. Het aantal bochten is het uitgangspunt qua kostprijs.

TypeNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.350€1.550 – €2.1504,5 uur
Eén bocht€5.200 – €8.200€3.000 – €5.6005 uur
Twee bochten€6.500 – €11.300€4.400 – €7.700Eén dag
Draaiende trap€8.050 – €13.600€5.100 – €9.7006 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Goingarijp.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Goingarijp is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte stoelliften worden uitgebreid gecontroleerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zodoende bespaart u gemakkelijk 35% – 60% vergeleken met een nieuw model. Ook bent u ook milieuvriendelijk bezig. Flink wat showrooms bieden een assortiment met tweedehandse liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-goingarijp-8511

Wat is een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Deze speciale rails wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een motor die zich onder de stoel bevindt. De hele constructie werkt met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Dan drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit artikel wordt aangesloten op stroom. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. Veel soorten beschikken over een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste modellen kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedere woning en elk budget wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Goingarijp voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Daarnaast onderscheiden we buitenliften. Voor rolstoelers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.250 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dat zorgt uiteindelijk voor meer kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.850 incl. montage.De rails kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit maatwerk kost veel tijd. Als gevolg hiervan zijn de kosten een stuk hoger. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.750. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele upgrades zoals een hoofdsteun.

Traplift voor buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? De krachtige traplift voor buiten is dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit speciaal waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit speciale model werkt d.m.v een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Bovenrijdt u moeiteloos weer verder. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende organisatie die rolstoelliften kan leveren. Zulke liften zijn verkrijgbaar vanaf €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente De Fryske Marren met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u recht op de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente De Fryske Marren. Mensen die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Belangrijk: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor de lange termijn moeiteloos en veilig van uw huis te blijven genieten. Middels de WMO kunt u in veel gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Welke stappen moet ik ondernemen? In onderstaande paragraaf kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente De Fryske Marren (https://www.defryskemarren.nl).
 2. Een erkende consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. Hier kunt u melden wat u precies nodig heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Soms wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-specialist verkent of het installeren van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. De gemeente kan van mening zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (met zaken als opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een tijdelijke verhuisvergoeding is mogelijk meer effectief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien geven ze u details over hoe de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Indien de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het aanbrengen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een individueel PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een budget toegekend. U mag hierbij een model aanschaffen die in lijn is met uw wensenlijstje. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Is er iets niet duidelijk of gelijk aan de slag met een aanvraag? In de box hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Herema State 1
 • 8501 AA, De Fryske Marren
 • Website: www.defryskemarren.nl
 • E-mail: info@defryskemarren.nl
 • Telefoonnummer: 140514

Andere vormen van subsidie
Buiten de traplift WMO Goingarijp onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u wellicht naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een tegemoetkoming in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die afgesloten kan worden door particulieren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u advies of het hele assortiment trapliften onder de loep nemen? Het meest praktische is een adviespunt of showroom rondom uw woonplaats. Een betrouwbare expert kan u geschikte liften demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk merk/model matcht met uw wensenlijstje en budget. De meeste winkels hebben een divers aanbod. In de bijgaande tabel bekijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook een lift kunnen plaatsen in Goingarijp.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Goingarijp.

Goede merken
In uw omgeving zijn diverse populaire merken werkzaam. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift fabrikanten waarborgen een korte levertijd en uitstekende service. Bij deze fabrikanten kunt u direct een traplift kopen. In deze tabel bekijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We onderscheiden diverse professionele fabrikanten De meest bekende zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Verder kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Heymer, Extrema, Triwa, Strobbe, Minivator. Betrouwbare (tweedehands) aanbieders van deze modellen zijn RecentLift, Vegro, PractiComfort, 123traplift, TipTop.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning gaat helaas niet lukken. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een ervaren adviseur kan u helpen bij het uitzoeken van een geschikte huislift. Daarnaast kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een specialist zal aan huis komen om de situatie te bekijken, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak zal de montage van een traplift in Goingarijp binnen 1 – 2 weken gebeuren.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan doet een een duurzame investering. Doorgaans wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De gebruikte onderdelen worden helemaal gereviseerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Leveranciers als ThyssenKrupp & RecentLift bieden een prima aanbod 2e hands modellen als onder andere de Handicare 1000XXL.

Waar kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor gezinnen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Goingarijp is puur financieel gezien niet verstandig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Goingarijp verstrekt vaak een max. gewicht dat de lift aankan. In de regel schommelt dat tussen de 100 KG en 140 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. De productspecialist kan u meer vertellen over de modellen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. Onder andere in een zorgflat. Specifiek voor dergelijke woningtypes kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie