Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oudega

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Oudega vergroot uw zelfstandigheid. Flink wat senioren kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Hierdoor kunt u zorgeloos en moeiteloos van uw hele huis genieten. Op deze site treft u uitgebreide adviezen wat betreft trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de verschillende soorten liften die er zijn, technische details, de (montage)kosten, de overheidsregelingen (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Uiteraard kunt u heel eenvoudig een brochure of een offerte aanvragen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio De Fryske Marren.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Op een beschermde en plezierige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke trap is er een traplift te maken.
 • De kosten schommelen tussen €1650 tot maar liefst €9900, inclusief plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden ontvangt u een traplift vanuit de WMO.

Inhoud:  Tarieven traplift april 2024 | Hoe werken deze producten? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvraag via de gemeente De Fryske Marren | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8582
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftStannah Sadler

Kosten traplift Oudega april 2024

U heeft besloten: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De prijs wordt bepaald door twee factoren: type trap (met bochten of recht) en extra opties. Het laten installeren van zo’n traplift is een maatwerk klus. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een plaatsing op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus relatief goedkoop. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Ook zijn er extra kosten voor toevoegingen zoals een snellere motor.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er al voor €2.500.
 • Een stoellift met één bocht koopt u al v.a. €6.100.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al snel €7.200 of meer.
 • Eventuele extra opties zoals een automatische klaprail zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Pas op met lage prijzen in reclamespotjes. Deze interessante basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder bieden wij een lijst met verwachte prijzen van het laten monteren van een traplift in Oudega. Het trap type gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type trapNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.750 – €3.350€1.600 – €2.350halve dag
1 bocht€5.300 – €8.500€2.800 – €5.700halve dag
Meerdere bochten€6.250 – €10.300€4.450 – €7.6006 uur
Spiltrap€8.400 – €13.500€5.150 – €10.100Eén dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Oudega.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Oudega is zeker het overwegen waard. Gebruikte liften worden uitgebreide getest en kunnen supersnel worden geleverd. Op deze manier bespaart u zo 55% op de nieuwprijs. Ook is dat een duurzame investering. Het gros van de verkooppunten kunnen u ook helpen aan 2de-handse modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-oudega-8582

Waarom een traplift?

Dankzij een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite heeft om naar boven te gaan. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze rail wordt vastgezet op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs het railsysteem met een motor die zich onder de stoel bevindt. Het activeren van de lift kan met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Aansluitend duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit artikel heeft elektriciteit nodig. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn is er nog een noodaccu. Bijna alle merken beschikken over een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste liften kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Welke voordelen zijn er?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is weer anders. Voor elk appartement wordt gezocht naar het juiste product. Grofweg maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Oudega voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle / brede / steile trap. Daarnaast bestaan er systemen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een extra voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.650 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit leidt tot duurdere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.150 incl. plaatsing. Dit type kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een expert kan u alles vertellen over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Hierdoor blijven de treden goed beloopbaar. Dit maatwerk kost veel tijd. Daardoor wordt het model er niet goedkoper op. Dit type lift kost al gauw €8.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal bochten en extra opties zoals een luxe stoel.

Traplift voor buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? Een sterke traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. De stoellift kan goed omgaan met regen en wind. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo is er geen roestvorming. Rondom de stoel zit een laag dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo opgewassen tegenextreem weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelgebruikers. Deze uitvoering werkt d.m.v een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit model brengt u rustig en veilig naar boven. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende leverancier die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke installaties zijn te koop v.a. €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente De Fryske Marren binnen de WMO

De gemeente regelt dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u belang bij woningaanpassingen via de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente De Fryske Marren. Ouderen en mensen met een beperking met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Daarvoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per maand. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-expert maakt een goede analyse en bepaalt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Soms biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang op een prettige manier zelfstandig te blijven. Door de WMO kunt u in veel gevallen hulp krijgen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente De Fryske Marren (https://www.defryskemarren.nl).
 2. U persoonlijke consulent zal bij u thuis komen om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft aan welke hulpmiddelen u wenst om langer in de eigen woning te blijven wonen. Regelmatig kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. Uw WMO-consulent beslist of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. Soms besluit hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan veel hoogteverschil of hele smalle gangen). Een verhuisvergoeding is dikwijls een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn ontvangt u documenten over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Wanneer de gemeente de indicatie verleent moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het installeren van een traplift of een schoonmaakhulp) of speciaal PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan ontvangt u een vast budget. Dit geeft meer vrijheid. U mag een lift uitzoeken die in lijn is met uw eisen en wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Wilt u meer informatie of gelijk een aanmelding voor de WMO doen? Hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Herema State 1
 • 8501 AA, De Fryske Marren
 • Website: www.defryskemarren.nl
 • E-mail: info@defryskemarren.nl
 • Telefoonnummer: 140514

Zijn er nog meer vergoedingen?
Na de traplift WMO Oudega lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een tegemoetkoming wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening speciaal voor particulieren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u advies of het aanbod trapliften bekijken of uitproberen? Dan kunt u terecht bij een showroom/dealer gevestigd in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u meerdere systemen laten zien en geeft aan welke uitvoering matcht met de situatie en het budget. Een groot deel van de aanbieders verkopen diverse merken. In de onderstaande tabel bieden wij merken en winkels die ook een lift kunnen plaatsen in Oudega.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Oudega.

Goede merken
In Nederland zijn 5 populaire producenten operationeel. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze fabrikanten focussen zich op een korte levertijd en uitstekende service. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In deze tabel bekijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit 5 populaire merken Daarmee bedoelen we Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij worden er ook producten verkocht van Extrema, Minivator, Strobbe, Triwa, Heymer. Grote (2e hands) leveranciers van eerdergenoemde merken zijn Smienk, RecentLift, PractiComfort, Vegro, TipTop.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning kan helaas niet zo eenvoudig. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een betrouwbare expert zal u helpen bij het uitzoeken van een fijne huislift. Tevens kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt persoonlijk langs om uw trap te beoordelen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Vaak zal de installatie van een traplift in Oudega binnen één tot twee weken plaatsvinden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Vaak is het railsysteem 100% nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden op alle punten gecontroleerd om een veilig product aan te bieden. Installateurs zoals Stannah & Smienk verkopen een uitstekend assortiment 2e hands modellen als de Handicare 1000XXL.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor senioren die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden om te huren is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Oudega is zeker niet voordeliger. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het interessant zijn. Voor langer gebruik is huur te kostbaar en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Oudega communiceert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Doorgaans wisselt dat tussen de 110 KG en 150 KG. Dit is per model verschillend. Neem dit serieus en bekijk de systemen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de deur van een woning te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als extra service bij deze huizen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie