Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Mirns

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een speciale traplift in Mirns maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal senioren kiezen voor het gemak van de stoellift. Met zo’n lift kunt u weer zelf en probleemloos van uw hele huis genieten. Via deze website kunt u aan de slag met nuttige informatie betreffende trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende type liften, de werking, de installatiekosten, de WMO en andere vergoedingen en info over tweedehands modellen. Geïnteresseerd? Dan kunt u zonder kosten en vrijblijvend een offerte opvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten werkzaam in de regio De Fryske Marren.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Op een beschermde en eenvoudige manier blijven genieten van uw woning.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Er is voor elke woning een traplift te installeren.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €2250 tot zo’n €9300, incl. montage.
 • Mogelijk worden trapliften gesubsidieerd via de gemeente (WMO).

Inhoudsopgave:  Kosten traplift juni 2024 | Hoe werken deze producten? | Soorten trapliften | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteDe Fryske Marren | Merken en showrooms | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8573
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftOtolift Line

Kosten traplift Mirns juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat kost zoiets? De uiteindelijke prijs hangt af van 2 onderdelen: soort trap (recht of met bochten) en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Een traplift in uw woning laten plaatsen kost wat tijd (maatwerk). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met bochten of een spiltrap stijgen de kosten. Daarnaast bestaan er meerprijzen voor o.a. extra’s zoals een andere kleur rail.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.500.
 • Een basislift met een standaard bocht installeren ze al v.a. €6.050.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al snel €7.100 incl. montage.
 • Opties zoals een automatische voetenplank komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in TV aanbiedingen. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het volgende gedeelte bekijkt u de geschatte kosten van het installeren van een traplift in Mirns. Het valt direct op: het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

Type trapPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.700€1.550 – €2.1504 uur
1 bocht€5.000 – €8.900€3.200 – €5.900halve dag
Twee bochten€6.500 – €11.800€4.400 – €7.100Eén dag
Wenteltrap€7.650 – €12.200€4.700 – €9.7006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Mirns.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Mirns is voordelig en net zo veilig. Gebruikte producten worden grondig getest en zijn helemaal veilig. Dan bespaart u maar zo 55% op de aanschafwaarde. Tevens is dat een duurzame investering. Het gros van de fabrikanten hebben een ruim aanbod met 2e-hands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-mirns-8573

Wat is een traplift?

Middels een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is noodzakelijk wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze speciale rails wordt bevestigd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Uw muur blijft volledig intact. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen aangedreven door een elektromotor. De hele constructie werkt met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Hierna gaat u in de stoel zitten. Aansluitend duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit product heeft elektriciteit nodig. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel producten hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste liften kan u ook de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zodoende kan iedereen normaal over de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke woning zal worden gekeken naar een passend model. Standaard onderscheiden we 2 types: stoelliften in Mirns voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Daarnaast kunt u ook gaan voor systemen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.500 inclusief montage.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit zorgt voor een hogere prijs en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.400 inclusief installatie. Dit product is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een expert kan u alles vertellen over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis van de lift wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op die manier kan er altijd een werkend product worden geleverd. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daarom wordt het model er niet goedkoper op. Dit type lift kost al gauw €8.750. De prijs is afhankelijk van lengte trap, aantal bochten en overige opties zoals eenklaprail.

Speciale trapliften voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De robuuste traplift voor buiten is dan de oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen regen, hagel en ijs. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een glad materiaal dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zodoende is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelers. Deze variant wordt geleverd met een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. De lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daar aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Houd er rekening mee dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een geschikte leverancier die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke systemen worden aangeboden v.a. €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente De Fryske Marren met de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u belang bij een woningaanpassing via WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente De Fryske Marren. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die relevant zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Let op: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-adviseur neemt uw situatie onder de loep en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan u helpen om weer jaren op een prettige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Door de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden hulp krijgen. Hoe vraag ik hulp aan? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente De Fryske Marren (https://www.defryskemarren.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt bij u thuis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U bespreekt wat u precies kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-specialist bekijkt of de aanschaf van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (we zien vaak drempels of hele kleine deuren). De verhuisvergoeding is regelmatig een beter alternatief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment verstrekken ze u informatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Mits u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U kunt nu een stoellift laten plaatsen dat past bij uw wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Zijn er nog vragen of nu direct een aanvraag indienen? Hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Herema State 1
 • 8501 AA, De Fryske Marren
 • Website: www.defryskemarren.nl
 • E-mail: info@defryskemarren.nl
 • Telefoonnummer: 140514

Overige vergoedingen
Los van de traplift WMO Mirns zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een subsidie zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die met name handig is voor hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u advies of diverse trapliften met eigen ogen bekijken? Ga dan eens langs bij een winkel/showroom rondom uw woonplaats. Een getrainde specialist kan u geschikte opties introduceren en geeft onafhankelijk advies over welk merk/model in lijn is met uw woning en budget. De meeste dealers hebben een divers aanbod. In de onderstaande tabel bekijkt u fabrikanten en dealers die ook liften installeren in Mirns.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Mirns.

Professionele merken
In uw omgeving zijn vijf betrouwbare traplift fabrikanten operationeel. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze ontwikkelaars staan voor een snelle levering en goede after service. U kunt bij deze merken direct een traplift kopen. In het onderstaande overzicht bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Opsomming van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er zijn verschillende betrouwbare producenten We doelen dan op Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Tevens zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Extrema, Triwa, Platinum, Minivator, Heymer. Populaire (tweedehands) aanbieders van eerdergenoemde merken zijn RecentLift, Vegro, TipTop, 123traplift, PractiComfort.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet haalbaar. Wel zijn er verschillende showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een betrouwbare expert helpt u graag bij het uitkiezen van een prettige huislift. Voorts kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om de trap op te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen zal het plaatsen van een traplift in Mirns binnen 1 – 3 weken plaatsvinden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In de basis is de rails wel nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreid getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Aanbieders zoals Otolift en TipTop verkopen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als de Otolift Two.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurconstructie is handig voor senioren die tijdelijk een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om de kosten te spreiden. Traplift huren in Mirns is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost al gauw €2.000,00. De stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het interessant zijn. Voor structureel gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Mirns hanteert een max. gewicht dat de lift aankan. In de regel valt dit binnen een marge van 130 KG & 155 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Neem dit serieus en bekijk de uitvoeringen bij overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de deur van een woning te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Met name bij etagewoningen. Als unieke optie voor deze situaties kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Op die manier is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie