Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Sondel

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? De traplift in Sondel vergroot uw zelfstandigheid. Een groot aantal ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor het gemak van de stoellift. Op deze manier kunt u risicoloos en comfortabel van uw hele huis genieten. Via deze website treft u praktische tips met betrekking tot trapliften. Onze experts geven tips over velerlei liften en producten, hoe de bediening werkt, de onkosten, de WMO regelingen en welke aanbieders er allemaal zijn. Uiteraard kunt u heel eenvoudig en geheel vrijblijvend een offerte opvragen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio De Fryske Marren.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Op een beschermde en eenvoudige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke trap is er een traplift te maken.
 • De prijzen schommelen tussen €2100 & €8600, incl. plaatsing.
 • Regelmatig worden trapliften gesubsidieerd op basis van de WMO.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteDe Fryske Marren | Fabrikanten en showrooms | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8565
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Sondel juni 2024

U bent erover uit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De kostprijs wordt bepaald door 2 factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Een traplift laten aanbrengen kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een lift plaatsen op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus het goedkoopst. Bij een trap met bochten of een spiltrap stijgen de kosten. Normaal gesproken moet u rekenen op een meerprijs voor upgrades als een groter zitvlak.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.300.
 • Een simpele lift met één bocht start bij €5.800.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is nog weer duurder, denk aan €7.650 inclusief plaatsing.
 • Extra opties als een meedraaiende stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in folders. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de onderstaande tabel bieden wij een inschatting van de kosten van het installeren van een traplift in Sondel. Zoals u kunt zien: het type trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type trapNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.350€1.800 – €2.350halve dag
1 bocht€5.200 – €8.500€2.550 – €6.2001/2 dag
Twee bochten€6.300 – €10.000€4.100 – €7.400Eén dag
Wenteltrap€8.550 – €13.100€5.100 – €9.3006 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Sondel.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Sondel is voordelig en net zo veilig. Gebruikte types worden uitgebreid gecontroleerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zodoende bespaart u gemakkelijk 45% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Tevens hoeft er niets weggegooid te worden. Veel leveranciers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-handse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-sondel-8565

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met hulp van een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite hebt met traplopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dat railsysteem wordt vastgezet op de buiten- of binnenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kunt omhoog en naar beneden met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Dan gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit model werkt op elektriciteit. In het geval van stroomstoringen loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste soorten hebben een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste liften kan u ook de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Dankzij dit systeem hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is weer anders. Voor iedere gezinssituatie is er een passend model te vinden. Volgens onze adviseurs zijn er 2 modellen: stoelliften in Sondel voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle / brede / steile trap. Daarnaast onderscheiden we systemen voor buiten. Voor rolstoelers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Maatwerk is dus minder nodig. Een groot pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.850 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.350 incl. montage.Dit type is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De liftbuis wordt op de trap bevestigd. Op die manier blijven de treden goed beloopbaar. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierom zijn de kosten een stuk hoger. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.250. De prijs is afhankelijk van aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een vijfpuntsgordel.

Traplift geschikt voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De robuuste traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen, hagel en ijs. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een laag dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Op die manier is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen in een rolstoel. Deze lift beschikt over een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type kan u op een rustige manier omhoog brengen. Eenmaal boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Het is belangrijk dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een bekende organisatie die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke systemen zijn verkrijgbaar vanaf €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente De Fryske Marren binnen de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u belang bij deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente De Fryske Marren. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die benodigd zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Uw WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en beslist of een stoellift wel de oplossing is. Wellicht is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om permanent op een veilige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. D.m.v de WMO kunt u vaak hulp krijgen. Hoe vraag ik hulp aan? In onderstaande paragraaf kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente De Fryske Marren (https://www.defryskemarren.nl).
 2. Uw consulent komt bij u thuis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U indiceert wat u precies nodig heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. In sommige gevallen schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-specialist zoekt uit of de installatie van een traplift een langdurige oplossing is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (met zaken als drempels naar de badkamer of hele smalle gangen). De unieke verhuisvergoeding blijkt dan een passende oplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn geven ze u documentatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Op het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of andere zorgproducten) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt dan zelf een lift uitkiezen die aansluit op uw situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Locatiegegevens

Zijn er nog vragen of snel een aanmelding voor de WMO doen? In de grijze box leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Herema State 1
 • 8501 AA, De Fryske Marren
 • Website: www.defryskemarren.nl
 • E-mail: info@defryskemarren.nl
 • Telefoonnummer: 140514

Andere vormen van subsidie
Na de traplift WMO Sondel zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een subsidie wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die gebruikt kan worden door ouderen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u advies of de gehele productlijn trapliften onder de loep nemen? Bezoek dan een adviespunt of showroom in de regio. Een ervaren adviseur kan u een aantal modellen laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk model rijmt met uw wensenlijstje en budget. Veel van de dealers hanteren verschillende merken en modellen. In de bijgaande tabel vindt u de meest populaire aanbieders die ook liften plaatsen in Sondel.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Sondel.

Erkende merken
In ons land zijn meerdere geschikte fabrikanten aan het werk. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze fabrikanten verzekeren een korte installatietijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt hier rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de volgende tabel treft u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kunt kiezen uit meerdere grote leveranciers Daarmee bedoelen we Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Bovendien zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Platinum, Strobbe, Triwa, Heymer. Erkende adviseurs van merken als deze zijn Vegro, PractiComfort, RecentLift, Smienk, TipTop.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning wordt een lastig verhaal. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een erkende adviseur zal u bijstaan bij het uitzoeken van een fijne huislift. Voorts bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een medewerker plant een huisbezoek in om de trap op te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Sondel binnen één tot twee weken mogelijk worden gemaakt.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In de regel is het railsysteem 100% nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Installateurs zoals Handicare of 123 traplift verkopen een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijv. de Handicare 950.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan een handige constructie zijn voor mensen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Sondel is behoorlijk duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. U betaalt niets af. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het een goede optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan zijn de kosten te hoog en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Sondel hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Meestal fluctueert dat tussen de 135 KG & 170 KG. Dit is per model verschillend. De productspecialist kan u meer vertellen over de systemen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de deur van een woning te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Onder andere in een zorgflat. Speciaal voor dit soort huizen bestaan er producten om een liftvoorziening buiten te realiseren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie