Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Harich

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? De traplift in Harich maakt het mogelijk! Een groot aantal ouderen en mensen met fysieke ongemakken kopen een speciale stoellift voor thuis. Op deze manier kunt u zelfstandig en moeiteloos gebruik blijven maken van uw hele woning. In het volgende overzicht treft u bruikbare beschrijvingen betreffende trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de liften die passen bij uw trap, een technische beschrijving, de onkosten, de WMO en veiligheid. Uiteraard kunt u heel eenvoudig en vrijblijvend een offerte aanvragen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio De Fryske Marren.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Met een gerust hart en op een prettige manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke trap is er een traplift beschikbaar.
 • De kosten liggen tussen de €1850 tot wel €9900, incl. montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden heeft u recht op een traplift via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Kosten traplift juli 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente De Fryske Marren | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8571
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftOtolift Air

Kosten traplift Harich juli 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De totaalprijs hangt af van twee aspecten: uw trapsituatie en extra opties. Een traplift laten aanbrengen is altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een model voor een normale rechte trap installeren is het eenvoudigst en dus ook het voordeligst. Bij een trap met 1 of 2 bochten stijgen de kosten. Daarbovenop bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties als een extra sterke accu.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.650.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €6.050.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.300.
 • Eventuele extra opties zoals een vierpuntsgordel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamespotjes. Deze gunstige vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de bijgaande tabel bieden wij de huidige prijzen van het laten monteren van een traplift in Harich. Het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

SoortNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.700€1.600 – €2.2004,5 uur
Eén bocht€4.900 – €9.900€3.400 – €6.7001/2 dag
Meerdere bochten€6.500 – €11.500€3.950 – €7.200Hele dag
Draaiende trap€8.100 – €13.600€4.550 – €9.8005,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Harich.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Harich is voordelig en net zo veilig. Gebruikte types worden uitgebreid getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zodoende bespaart u zo 30% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Bovendien is recycling goed voor het milieu. De meeste merken kunnen u ook helpen aan 2de-hands modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-harich-8571

Hoe werkt een traplift precies?

Dankzij een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is noodzakelijk als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dat railsysteem wordt bevestigd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven middels een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Vervolgens activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit model werkt op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste merken bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste types kunt u (indien gewenst) het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen samengevat
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Type trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke woning is er een passende oplossing. Doorgaans maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Harich voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een smalle trap, brede trap of steile trap. Bovendien onderscheiden we buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Maatwerk is dus minder nodig. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.100 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is er sprake van meer maatwerk. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere tarieven en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.900 inclusief plaatsing. Het systeem past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis van de lift wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Om die reden is dit een van de duurste modellen. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de totale lengte van de trap en eventuele extra’s zoals een automatische schuifrail.

Traplift voor buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De weerbestendige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het systeem is bestand tegen vocht en extreme hitte. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel bevat speciaal waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelgebruikers. Deze uitvoering werkt d.m.v een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Deze uitvoering kan daarna veilig omhoog bewegen. Bovenkunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een geschikte firma die deze rolstoellift aanbiedt. Deze liften worden aangeboden v.a. €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente De Fryske Marren via de WMO

De gemeente regelt dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente De Fryske Marren. Senioren, chronisch zieken en anderen met WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die benodigd zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-adviseur maakt een afspraak en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. Soms zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor de lange termijn moeiteloos en veilig in uw huis te wonen. Door middel van de WMO kunt u vaak aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hieronder loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente De Fryske Marren (https://www.defryskemarren.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt aan huis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U indiceert waar de behoefte ligt om veilig en zelfstandig te wonen. Soms kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-expert beslist of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. Vaak blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (dat komt dan door veel hoogteverschil of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is regelmatig een beter alternatief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment bieden ze u gegevens over hoe u geholpen wordt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Wanneer uw aanvraag wordt goedgekeurd zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een eigen PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U gaat dan een type uitkiezen die matcht met uw situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Adresgegevens

Meer weten of snel aanmelden voor de WMO? Hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Herema State 1
 • 8501 AA, De Fryske Marren
 • Website: www.defryskemarren.nl
 • E-mail: info@defryskemarren.nl
 • Telefoonnummer: 140514

Andere subsidie/vergoeding
Naast de traplift WMO Harich onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u mogelijk van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een financiële compensatie zodra zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening speciaal voor particulieren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een adviesgesprek of het aanbod trapliften bekijken of uitproberen? In dat geval adviseren wij een winkel of showroom bij u in de buurt. Een ervaren adviseur kan u meerdere systemen laten zien en adviseert welk model matcht met uw wensen en budget. Veel van de winkeliers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande lijst vindt u verkooppunten en fabrikanten die ook liften monteren in Harich.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Harich.

Goede merken
In Nederland zijn diverse professionele traplift bouwers actief. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift fabrikanten verzekeren een korte levertijd en een eigen serviceteam. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de tabel hieronder staan de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er zijn vijf betrouwbare merken Dit zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Platinum, Minivator, Triwa, Strobbe, Extrema. Populaire aanbieders van eerdergenoemde merken zijn RecentLift, Smienk, TipTop, PractiComfort, Vegro.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift in huis uittesten heeft te veel nadelen. Gelukkig bestaan er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur kan u helpen bij het aanschaffen van een passende huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Meestal kan het plaatsen van een traplift in Harich binnen één tot twee weken worden gedaan.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Met een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Standaard is de rails wel nieuw en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de elektromotor worden helemaal gereviseerd zodat u veilig naar boven kunt. Installateurs zoals ThyssenKrupp + PractiComfort verschaffen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Handicare Freecurve.

Wat kost het om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. In dat geval is huren een mooi alternatief voor hulpbehoevende die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Harich is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het interessant zijn. Voor structureel gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Harich benoemt doorgaans een maximaal gewicht in kilogram. In de basis wisselt dat tussen de 120 KG tot 175 KG. Elk type is daarin weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de mogelijkheden bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Onder andere in een zorgflat. Speciaal voor dit soort huizen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Daardoor is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie