Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Elahuizen

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een innovatieve traplift in Elahuizen kan u daarbij helpen! Een groot aantal senioren kiezen voor een stoellift. . Slim, want zo kunt u veilig en zonder moeite op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze webpagina treft u nuttige tips betreffende trapliften. Wij bieden handige info over welk type lift geschikt is voor uw trap, technische details, de installatiekosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en veiligheid. Geïnteresseerd? Dan kan men gelijk en zonder verplichtingen een offerte opvragen bij de bekende traplift fabrikanten in de regio De Fryske Marren.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Op een veilige en comfortabele manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke trap is er een traplift mogelijk.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €2450 tot wel €10100, incl. installatie.
 • Soms krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoudsopgave:  Kosten traplift juni 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Traplift keuzeadvies | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteDe Fryske Marren | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8581
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftStannah Starla

Kosten traplift Elahuizen juni 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De uiteindelijke prijs is afhankelijk van 2 factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Een traplift installeren in huis betreft eigenlijk altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus het goedkoopst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan stijgen de kosten. Vaak worden er toeslagen gerekend voor uitbreidingen als een extra afstandsbediening.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.300.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €6.250.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al snel €7.150.
 • Opties zoals een opklapbare rail zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in flyers. Deze interessante vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de onderstaande tabel bekijkt u de richtprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Elahuizen. Het soort trap (recht of met bochten) gebruikt men als starttarief in de offerte.

TypePrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.300€1.700 – €2.250Dagdeel
Eén bocht€4.650 – €8.900€2.750 – €5.2005 uur
Twee bochten€6.200 – €10.900€3.700 – €7.4001 dag
Draaiende trap€7.650 – €14.100€5.000 – €9.100Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Elahuizen.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Elahuizen kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte types worden uiteraard goed nagekeken en zijn helemaal veilig. Daarmee bespaart u zo 35% – 60% op de aanschafwaarde. Als extra voordeel is dat een duurzame investering. Het gros van de merken kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-handse modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-elahuizen-8581

Waarom een traplift?

Dankzij een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. De rail wordt aangebracht op de binnen- of buitenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan deze stoel besturen middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Hierna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De lift wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is neemt de noodaccu het over. Veel types hebben een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Standaard kunt u eenvoudig de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Dankzij dit systeem zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Type trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor iedere gezinssituatie bestaat er een geschikt systeem. In de basis onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Elahuizen voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, brede en smalle trap. Tevens kunt u kiezen voor oplossingen voor buiten. Voor rolstoelen zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een groot pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.100 incl. montage.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit heeft als gevolg duurdere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.150 inclusief plaatsing. De constructie kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis wordt op de trap bevestigd. Daardoor blijven de treden goed beloopbaar. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierom is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.750. De prijs is afhankelijk van lengte trap, aantal bochten en optionele upgrades zoals een parkeerbocht.

Traplift voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De robuuste traplift voor buiten is dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en heeft een handige afdekhoes. Op die manier blijft uw lift gewoon goed werken in elk type weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelgebruikers. Deze variant werkt op basis van een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Deze uitvoering gaat vervolgens langzaam omhoog. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Het is belangrijk dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een bekende verkoper die een rolstoellift kan monteren. Zulke liften kosten al gauw €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente De Fryske Marren via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u niet geïsoleerd raakt. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Interesse in de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente De Fryske Marren. Senioren, chronisch zieken en anderen die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die vereist zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Belangrijk: u rekent men een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Een speciale WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en besluit of een stoellift de ideale optie is. Wellicht kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor de lange termijn veilig en prettig in uw huis te wonen. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen profiteren van hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente De Fryske Marren (https://www.defryskemarren.nl).
 2. U persoonlijke consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U noteert wat u kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De consulent gaat na of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de slaapkamer of hele krappe ruimtes). De verhuisvergoeding is mogelijk een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn ontvangt u details over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Vanaf het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn een traplift in uw woning laten plaatsen of alternatieve zorgartikelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt dan zelf een lift laten installeren die in lijn is met uw individuele situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Adresgegevens

Meer informatie of nu direct een WMO-voorziening aanvragen? In de grijze box treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Herema State 1
 • 8501 AA, De Fryske Marren
 • Website: www.defryskemarren.nl
 • E-mail: info@defryskemarren.nl
 • Telefoonnummer: 140514

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Afgezien van de traplift WMO Elahuizen zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een subsidie in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door consumenten die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een afspraak maken of verschillende trapliften onder de loep nemen? Loop dan eens binnen bij een showroom/dealer gevestigd in de regio. Een ervaren adviseur kan u meerdere liften laten zien en geeft aan welk model aansluit op uw situatie. Het gros van de verkooppunten hebben een divers aanbod. In de bijgaande tabel bieden wij de meest populaire aanbieders die ook actief zijn in Elahuizen.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Elahuizen.

Betrouwbare merken
In ons land zijn enkele professionele ontwikkelaars met eigen producten. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze ontwikkelaars staan voor een snelle levering en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze merken een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het onderstaande overzicht staan de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We differentiëren 5 professionele traplift bouwers We doelen dan op Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Ook zijn er iets minder bekende merken als Strobbe, Extrema, Triwa, Heymer, Minivator. Gerenommeerde specialisten van bovengenoemde merken zijn TipTop, RecentLift, 123traplift, Vegro, PractiComfort.

Kan ik een traplift uitproberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er verschillende showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een professionele adviseur geeft tips en advies voor het aanschaffen van een goede huislift. Bovendien kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een verkoper brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Meestal kan het plaatsen van een traplift in Elahuizen al binnen 2 weken worden gedaan.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Met een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In veel gevallen is de rails wel nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de motor worden op alle punten gecontroleerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Installateurs zoals Acorn en TipTop verkopen een prima aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Otolift Air.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. In dat geval is huren een mooi alternatief voor gezinnen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Elahuizen is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost ook al gauw €150 – €200 per maand. U betaalt niets af. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Voor langer gebruik is het gewoon te duur en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Elahuizen communiceert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Vaak fluctueert dat tussen de 120 KG & 150 KG. Dit is per model verschillend. Neem dit serieus en bekijk de constructies die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw huis binnen te komen heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Met name voor deze woningen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie