Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Idskenhuizen

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een slimme traplift in Idskenhuizen kan u daarbij helpen! Flink wat senioren kiezen voor het gemak van de stoellift. Met zo’n lift kunt u veilig en probleemloos in uw eigen huis blijven wonen. Op deze site bieden wij nuttige details ten aanzien van trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over allerlei modellen liften, technische details, de installatiekosten, info over de WMO/PGB en info over het huren van een lift. Tevens kan men gelijk op een eenvoudige manier een offerte aanvraag plaatsen bij erkende traplift fabrikanten werkzaam in de regio De Fryske Marren.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Zonder zorgen en op een plezante manier blijven genieten van uw woning.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift beschikbaar.
 • De kosten fluctueren zo tussen de €1800 tot wel €9900, incl. montage.
 • Soms komt u in aanmerking voor een traplift op basis van de WMO.

Inhoud:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze producten? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteDe Fryske Marren | Fabrikanten en leveranciers | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8523
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftStannah Siena

Kosten traplift Idskenhuizen juli 2024

U bent overtuigt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe duur is dat? De uiteindelijke prijs wordt bepaald door twee factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een driepuntsgordel. Een traplift in uw woning laten plaatsen kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een model voor een normale rechte trap installeren kost het minste werk en is er al vanaf €2.000,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarnaast bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties als een extra sterke accu.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.400.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €5.950.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.700 inclusief installatie.
 • Extra opties als een parkeerbocht komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamefolders. Deze voordelige basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de bijgaande tabel bekijkt u indicatieve prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Idskenhuizen. Het aantal bochten vormt de belangrijkste kostenpost.

SoortPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.800€1.650 – €2.3001/2 dag
1 bocht€4.600 – €9.700€2.950 – €6.5005 uur
Twee bochten€5.600 – €11.800€4.450 – €8.0005,5 uur
Draaiende trap€7.900 – €12.900€4.500 – €10.7005,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Idskenhuizen.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Idskenhuizen is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte modellen worden uitgebreid getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Hiermee bespaart u tot wel 40% – 45% op de aankoopprijs. Uiteraard hoeft er niets weggegooid te worden. De meeste merken kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-hands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Door te overleggen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-idskenhuizen-8523

Wat is een traplift?

Dankzij een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dat railsysteem wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Hierna activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De lift werkt op basis van stroom. Wanneer er een stroomstoring is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel soorten beschikken over een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Overigens kunt u eenvoudig het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zo is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen samengevat
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor iedereen zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Doorgaans zijn er 2 soorten: stoelliften in Idskenhuizen voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, brede en smalle trap. Daarnaast zijn er liften voor buitengebruik. Voor rolstoelgebruikers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een bijkomend voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.650 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dat zorgt uiteindelijk voor een hogere prijs en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.350 inclusief montage. De rails kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buissysteem wordt op de trap bevestigd. Hierdoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierom is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €9.500. De prijs komt tot stand middels aantal bochten, totale lengte en aanvullende opties als een automatische schuifrail.

Traplift buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De weerbestendige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het systeem is bestand tegen neerslag en vocht. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit product wordt geleverd met een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. Noodzakelijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire firma die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze modellen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente De Fryske Marren binnen de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente De Fryske Marren. Burgers met een WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Daarvoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur analyseert uw zorgvraag en beoordeelt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om duurzaam en op een prettige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Middels de WMO kunt u in veel gevallen aanspraak maken op hulp. Maar hoe werkt dat dan? Onderstaand kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente De Fryske Marren (https://www.defryskemarren.nl).
 2. Een erkende consulent zal bij u thuis komen om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft aan welke hulpmiddelen u wenst om veilig en zelfstandig te wonen. Soms zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-expert gaat bekijken of de traplift een werkbare oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat het bovengedeelte te beperkt is (we zien vaak hoogteverschillen of smalle deuren). Een speciale verhuisvergoeding is dan vaak veel effectiever.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna ontvangt u gegevens over de afhandeling van uw zorgvraag.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Als de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of andere zorgproducten) of speciaal PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een budget toegekend. U gaat dan een type aanschaffen die voldoet aan uw behoeften. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Locatiegegevens

Meer informatie of nu direct een WMO-voorziening aanvragen? Bijgaand bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Herema State 1
 • 8501 AA, De Fryske Marren
 • Website: www.defryskemarren.nl
 • E-mail: info@defryskemarren.nl
 • Telefoonnummer: 140514

Overige vergoedingen
Behalve de traplift WMO Idskenhuizen onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u wellicht naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een financiële compensatie zodra bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening gericht op huishoudens die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u advies of diverse trapliften bekijken of uitproberen? Dan kunt u terecht bij een winkel (of vertegenwoordiger) in de regio. Een professionele adviseur kan u verschillende mogelijkheden introduceren en geeft onafhankelijk advies over welk type lift past aansluit op uw wensen en budget. Veel aanbieders verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het overzicht hieronder bekijkt u de meest populaire aanbieders die ook leveren in Idskenhuizen.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Idskenhuizen.

Goede merken
In Nederland zijn enkele betrouwbare traplift fabrikanten aan het werk. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze fabrikanten werken met een snelle levering en een erkende servicedienst. U kunt bij deze merken direct een traplift kopen. In de onderstaande tabel vindt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Vergelijking van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kunt kiezen uit vijf bekende traplift bouwers Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarbij zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Minivator, Strobbe, Platinum, Extrema, Triwa. Erkende verkopers van de genoemde merken zijn PractiComfort, RecentLift, 123traplift, Smienk, TipTop.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift in huis uittesten kan helaas niet zo eenvoudig. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een productspecialist zal u bijstaan bij het uitkiezen van een fijne huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt persoonlijk langs om de maten op te nemen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak kan de montage van een traplift in Idskenhuizen al binnen 2 weken worden gedaan.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Vaak is de rails wel nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle essentiële onderdelen worden helemaal gereviseerd zodat er geen gebreken ontstaan. Leveranciers als Triwa & PractiComfort verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als onder andere de Handicare 1000.

Waar kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan een handige constructie zijn voor senioren die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Idskenhuizen is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik is het mogelijk interessant. Voor gebruik langer dan 2 jaar zijn de kosten te hoog en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Idskenhuizen verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Vaak valt dit binnen een marge van 110 KG – 140 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de uitvoeringen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Juist voor deze situaties bestaan er producten om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het betreft speciale robuuste producten. Hierdoor opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie