Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Legemeer

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Legemeer maakt het mogelijk! Meer en meer mindervaliden en ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Door deze oplossing kan men zonder zorgen en op een prettige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op deze site vindt u belangrijke specificaties m.b.t. trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe de producten werken, de (montage)kosten, de overheidsregelingen (WMO) en veiligheid. Uiteraard kunt u ook meteen en zonder verplichtingen een offerte aanvragen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio De Fryske Marren.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Zonder gevaar en op een gemakkelijke manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een geschikte traplift.
 • De uiteindelijke kosten variëren tussen €1700 & €9600, incl. plaatsing.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift in bruikleen via de gemeente (WMO).

Snelkeuze:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze types | Verschillende liftsystemen | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteDe Fryske Marren | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8527
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftHandicare 950

Kosten traplift Legemeer juni 2024

U bent erover uit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte prijs wordt bepaald door twee zaken: het type trap en eventuele extra’s. Een traplift laten aanbrengen is maatwerk (tijdsintensief). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een model voor een normale rechte trap installeren kost het minste werk en hoeft dus ook niet duur te zijn. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan stijgen de kosten. Uiteraard komen er additionele kosten bij voor upgrades als een extra sterke accu.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.100.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €6.300.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €7.300 inclusief installatie.
 • Extra opties zoals een vijfpuntsgordel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV aanbiedingen. Deze lokkertjes schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de bijgaande tabel voorzien we u van de richtprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Legemeer. Het soort trap (recht of met bochten) is allesbepalend voor het basistarief.

Type trapNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.250€1.850 – €2.3501/2 dag
1 bocht€4.500 – €8.300€2.900 – €6.000halve dag
Meerdere bochten€5.800 – €11.700€4.250 – €7.900Hele dag
Draaiende trap€8.250 – €14.000€4.850 – €10.500Hele dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Legemeer.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Legemeer is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte modellen worden grondig getest en kunnen supersnel worden geleverd. Zodoende bespaart u eenvoudig 40% – 45% vergeleken met een nieuw model. Als extra voordeel draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de leveranciers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehandse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-legemeer-8527

Waarom een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Zo’n rail wordt aangebracht op de binnen- of buitenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. U kan de stoellift activeren met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Dan drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De stoellift werkt op basis van stroom. Als de stroom wegvalt dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel producten bieden optioneel een ondersteunde stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste modellen kan men het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Daardoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke situatie wordt gezocht naar het juiste product. Standaard maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Legemeer voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Tevens kunt u ook gaan voor systemen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Maatwerk is dus minder nodig. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.700 incl. montage.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit zorgt voor duurdere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.300 inclusief montage. Het systeem is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u goed informeren over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De liftbuis wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daardoor wordt het model er niet goedkoper op. Dit type lift kost al gauw €10.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal bochten en eventuele extra’s zoals een luxe stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Een lager gelegen tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Hierdoor kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit product beschikt over een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Het systeem brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daarna verplaatst u zich weer verder. Het is belangrijk dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een bekende fabrikant die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke systemen zijn verkrijgbaar vanaf €13.600.



Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente De Fryske Marren via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente De Fryske Marren. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Echter rekent men een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent maakt een goede analyse en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Mogelijk zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om weer jaren moeiteloos en veilig in uw huidige woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Maar hoe zit het traject eruit? Hieronder kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente De Fryske Marren (https://www.defryskemarren.nl).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om uw situatie te bespreken.
 3. U bespreekt waar de behoefte ligt om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert onderzoekt of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (we zien vaak opstapjes of hele kleine deuren). De unieke verhuisvergoeding is dan vaak meer effectief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna verstrekken ze u details over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Zodra u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een individueel PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag hierbij een stoellift laten plaatsen die voldoet aan uw situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Adresgegevens

Komt u er niet uit of snel een WMO-voorziening aanvragen? In de lijst hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Herema State 1
 • 8501 AA, De Fryske Marren
 • Website: www.defryskemarren.nl
 • E-mailadres: info@defryskemarren.nl
 • Telefoonnummer: 140514

Andere vergoedingen
Na de traplift WMO Legemeer onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u in sommige gevallen van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een subsidie wanneer zij het bedrijfspand aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening bedoeld voor mensen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u aanvullende informatie of diverse trapliften uitproberen? Loop dan eens binnen bij een showroom of adviespunt bij u in de buurt. Een professionele adviseur kan u een aantal modellen demonstreren en informeert u over welk systeem in lijn is met uw trap, situatie en budget. Een groot deel van de dealers hebben een divers aanbod. In de tabel hieronder staan de meest populaire aanbieders die ook liften monteren in Legemeer.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Legemeer.

Goede merken
In Nederland zijn verschillende erkende traplift bouwers met eigen producten. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze producenten hanteren een snelle levering en uitstekende service. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel bieden wij de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We onderscheiden verschillende goede traplift bouwers Het gaat om ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Ook kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Heymer, Minivator, Extrema, Triwa, Platinum. Erkende (2e hands) leveranciers van deze merken zijn o.a. Smienk, RecentLift, PractiComfort, 123traplift, TipTop.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen is niet mogelijk. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een productspecialist is u graag van dienst bij het uitkiezen van een prettige huislift. Voorts kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om alles in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Doorgaans zal de montage van een traplift in Legemeer al binnen 2 weken worden gerealiseerd.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Middels een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Vaak wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de elektromotor worden grondig gecheckt om de veiligheid te waarborgen. Aanbieders zoals Acorn of Extrema verstrekken een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Handicare 1000XXL.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan een handige constructie zijn voor hulpbehoevende die tijdelijk een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Legemeer is niet heel goedkoop. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan huren zeker een optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huur te kostbaar en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Legemeer benoemt doorgaans een maximaal gewicht in kilogram. Normaal gesproken gaat het om een draagkracht tussen de 130 KG & 160 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw aanbieder naar de diverse mogelijkheden bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Onder andere in een zorgflat. Specifiek voor dergelijke huizen is het mogelijk om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Op die manier is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie