Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Teroele

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een moderne traplift in Teroele kan u daarbij helpen! Een groot deel van de senioren kiezen voor een stoellift. Zodoende kunt u zelfstandig en zeer eenvoudig van uw hele huis genieten. Aan de hand van deze website treft u nuttige gegevens betreffende trapliften. Onze medewerkers lichten u in over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe de producten werken, de tarieven, de WMO en andere vergoedingen en info over het huren van een lift. Meer weten? Dan kunt u ook meteen en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio De Fryske Marren.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Op een beschermde en comfortabele manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elk huis is er een traplift beschikbaar.
 • De uiteindelijke kosten wisselen sterk tussen €2150 tot zo’n €10000, incl. montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden wordt de traplift vergoed via de gemeente (WMO).

Thema’s:  Tarieven traplift juli 2024 | Lees alles over de werking | Het kiezen van de juiste lift | Aanvraag via de WMO gemeente De Fryske Marren | Fabrikanten en adviseurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8524
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftStannah Starla

Kosten traplift Teroele juli 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De kostprijs hangt af van twee factoren: het soort trap en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Een traplift in uw woning laten plaatsen betreft eigenlijk altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap kost het minste werk en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarnaast moet u rekenen op een meerprijs voor extra’s zoals een snellere motor.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.550.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al voor €5.950.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.150 of meer.
 • Eventuele extra opties zoals een parkeerbocht zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV aanbiedingen. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder bekijkt u de begrote kosten van het monteren van een traplift in Teroele. Het aantal bochten is de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.900€1.850 – €2.2004,5 uur
1 bocht€5.300 – €8.900€2.550 – €6.500halve dag
Twee bochten€6.350 – €10.900€3.650 – €7.9006,5 uur
Spiltrap€7.950 – €12.700€5.050 – €9.400Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Teroele.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Teroele kan erg interessant zijn. Gebruikte stoelliften worden uiteraard goed nagekeken en zijn vaak snel leverbaar. Zo bespaart u al snel 40% – 45% vergeleken met een nieuw model. Als extra voordeel bent u ook milieuvriendelijk bezig. Veel fabrikanten hebben op dit moment diverse gebruikte modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met de expert bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-teroele-8524

Informatie en uitleg over de traplift

Met behulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze rail wordt geïnstalleerd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bestuurt de traplift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Dan drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit artikel werkt op basis van stroom. Wanneer er een stroomstoring is is er nog een noodaccu. Veel stoelliften beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Doorgaans kan men het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zo hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. In de regel onderscheiden we 2 types: stoelliften in Teroele voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Voorts kunt u kiezen voor systemen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Maatwerk is dus minder nodig. Een groot pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor een rechte trap is er al voor €2.500 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit heeft als gevolg meer kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.500 inclusief plaatsing. De constructie is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Om die reden zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.750. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een automatische klaprail.

Traplift voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen, hagel en ijs. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met speciaal waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo is het systeem bestand tegen extreem weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen in een rolstoel. Dit product beschikt over een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Daar aangekomen verplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een populaire verkoper die een rolstoellift kan monteren. Zulke liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente De Fryske Marren door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente De Fryske Marren. Burgers die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die benodigd zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin draagt u een eigen bijdrage bij van €19 op maandbasis. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-adviseur komt langs voor een keukentafelgesprek en adviseert of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Dikwijls kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om jarenlang op een prettige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Via de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik hulp aan? Onderstaand loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente De Fryske Marren (https://www.defryskemarren.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U vertelt wat u precies nodig heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. In sommige gevallen kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-consulent gaat na of de traplift een werkbare oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de woning boven verder veel nadelen heeft (onder andere door hoogteverschillen of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan vaak iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna ontvangt u aanvullende info over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Op het moment dat de gemeente de indicatie verleent kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een rollator) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag nu een type laten monteren die voldoet aan uw eisen en wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Vestigingsadres

Meer informatie of snel beginnen met de aanvraagprocedure? In de grijze box treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Herema State 1
 • 8501 AA, De Fryske Marren
 • Website: www.defryskemarren.nl
 • E-mail: info@defryskemarren.nl
 • Telefoonnummer: 140514

Zijn er nog meer vergoedingen?
Afgezien van de traplift WMO Teroele bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen ondersteuning in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die gebruikt kan worden door mensen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u meer info of het hele assortiment trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? In dat geval adviseren wij een showroom/dealer rondom uw woonplaats. Een productspecialist kan u geschikte stoelliften laten zien en geeft aan welk model past bij uw budget en situatie. Veel van de showrooms verkopen diverse merken. In de bijgaande tabel staan de meest populaire aanbieders die ook kunnen leveren in Teroele.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Teroele.

Populaire merken
In uw regio zijn 5 geschikte ontwikkelaars actief. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze ontwikkelaars hanteren een snelle levertijd en goede after service. Vaak kunt u hier ook – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In deze tabel bieden wij de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We differentiëren diverse erkende ontwikkelaars Het gaat om Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Ook bestaan er ook minder bekende merken zoals Minivator, Heymer, Strobbe, Triwa, Platinum. Gerenommeerde verkopers van eerdergenoemde merken zijn RecentLift, Vegro, 123traplift, Smienk, PractiComfort.

Kan ik een traplift uitproberen?
Thuis een stoellift testen is niet mogelijk. Er bestaan tal van showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een getrainde specialist is u graag van dienst bij het uitkiezen van een fijne huislift. Daarnaast zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt persoonlijk langs om de trap op te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans kan de montage van een traplift in Teroele in zo’n 2 – 3 weken worden gerealiseerd.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Vaak is het railsysteem 100% nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de elektromotor worden uitgebreid gecontroleerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Verkopers als Acorn + Extrema bieden een ruim assortiment met 2e hands modellen als onder andere de Triwa TR 60.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor ouderen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Teroele is behoorlijk duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het interessant zijn. Voor de lange termijn is het gewoon te duur en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Teroele benoemt doorgaans een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de basis valt dit binnen een marge van 125 KG tot 175 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw leverancier naar de uitvoeringen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Juist voor deze woningtypes kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie