Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Eesterga

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een innovatieve traplift in Eesterga biedt uitkomst! Een groot aantal ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor een stoellift. . Slim, want zo kunt u zorgeloos en zonder enige inspanning weer op de bovenverdieping komen. Via Trapliftexpert.nl bekijkt u waardevolle beschrijvingen met betrekking tot trapliften. Wij vertellen u meer over de liften die passen bij uw trap, de werking, de kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en veiligheid. Tevens kunt u zonder kosten en vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij gespecialiseerde traplift fabrikanten in de regio De Fryske Marren.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Zonder risico en op een aangename manier naar boven en naar beneden.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift beschikbaar.
 • De kosten komen neer op bedragen tussen €2050 tot maar liefst €9300, inclusief installatie.
 • Mogelijk heeft u recht op een traplift vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze producten? | Soorten trapliften | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteDe Fryske Marren | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8534
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftHandicare 950+

Kosten traplift Eesterga juni 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De kostprijs komt tot stand middels 2 factoren: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een klaprail. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een lift plaatsen op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en dus ook het voordeligst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Bovendien moet u rekenen op een meerprijs voor toevoegingen zoals een automatische draaizitting.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.250.
 • Een stoellift met één bocht is er vanaf €6.300.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kent een hogere prijs van rond de €7.600 of meer.
 • Eventuele extra opties zoals een draaifunctie zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in brochures. Deze interessante basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het overzicht hieronder vindt u de geschatte kosten van het laten monteren van een traplift in Eesterga. De vorm van uw trap is allesbepalend voor het basistarief.

SoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.400€1.600 – €2.3503,5 uur
Eén bocht€4.550 – €9.000€2.950 – €5.9001/2 dag
Twee bochten€5.850 – €11.300€4.500 – €7.5006,5 uur
Spiltrap€8.400 – €14.000€4.700 – €10.9006 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Eesterga.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Eesterga is voordelig en net zo veilig. Gebruikte artikelen worden helemaal gereviseerd en zijn helemaal veilig. Zo bespaart u gemakkelijk 45% – 50% op de aankoopprijs. Tevens bent u ook milieuvriendelijk bezig. Steeds meer merken kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-handse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-eesterga-8534

Waarom een traplift?

Met een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is een oplossing wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dat railsysteem wordt gekoppeld aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een elektromotor. U bestuurt de traplift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Dan drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De stoellift werkt op elektriciteit. Als de stroom wegvalt dan neemt de noodaccu het over. De meeste modellen hebben een stoel die 90 graden kan draaien die u helpt bij het op- en afstappen. Doorgaans kunt u gemakkelijk de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift heeft verschillende voordelen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Traplift keuzegids

Elke situatie is uniek. Voor elk appartement zal worden gekeken naar een passend model. In de basis zijn er 2 types: stoelliften in Eesterga voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, brede en smalle trap. Ook onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er zit dus relatief weinig werk in. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap start bij €2.500 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit heeft als gevolg een hogere prijs en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.900 incl. plaatsing. Dit type kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u snel bijpraten over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De liftbuis wordt vastgezet aan de traptreden. Door dit handige systeem is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit maatwerk kost veel tijd. Daarom wordt het model er niet goedkoper op. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.250. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en aanvullende opties als een draaifunctie.

Buiten traplift
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een speciale traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen regen en wind. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Dankzij dit systeem is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor de rolstoel. Dit speciale model werkt d.m.v een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenverplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een geschikte verkoper die deze rolstoellift aanbiedt. Deze modellen worden aangeboden v.a. €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente De Fryske Marren via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente De Fryske Marren. Senioren en mindervaliden met een WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die geboden zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en beoordeelt of een stoellift wel de oplossing is. Dikwijls is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren op een veilige manier in uw huis te wonen. Middels de WMO kan men in specifieke situaties aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente De Fryske Marren (https://www.defryskemarren.nl).
 2. De consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. Hier kunt u melden wat u precies kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. In sommige gevallen wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-adviseur zoekt uit of het aanbrengen van een traplift wel de gewenste richting is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk aan drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). Een verhuisvergoeding is dan vaak veel effectiever.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn verstrekken ze u documenten over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Mits uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of andere zorgproducten) of speciaal PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt dan zelf een model laten installeren die matcht met uw behoeften. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Gemeentehuis

Meer weten of nu direct een WMO-melding doen? Onderstaand bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Herema State 1
 • 8501 AA, De Fryske Marren
 • Website: www.defryskemarren.nl
 • E-mailadres: info@defryskemarren.nl
 • Telefoonnummer: 140514

Overige vergoedingen
Los van de traplift WMO Eesterga lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een tegemoetkoming in gevallen waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die met name handig is voor particulieren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een adviesgesprek of het hele assortiment trapliften onder de loep nemen? Maak dan een afspraak bij een winkel/showroom gevestigd in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u verschillende liften laten zien en informeert u over welk merk/model aansluit op uw trap, situatie en budget. Veel van de winkeliers verkopen diverse merken. In het schema hieronder staan merken en winkels die ook liften installeren in Eesterga.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Eesterga.

Bekende merken
In uw omgeving zijn enkele professionele ontwikkelaars met eigen producten. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift fabrikanten focussen zich op een korte installatietijd en een eigen serviceteam. U kunt bij deze merken – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de volgende tabel vindt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er bestaan diverse grote fabrikanten We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarbij bestaan er ook minder bekende merken zoals Strobbe, Minivator, Triwa, Extrema, Platinum. Erkende installateurs van deze merken zijn o.a. Vegro, RecentLift, Smienk, 123traplift, TipTop.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is een onbegonnen zaak. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een ervaren adviseur zal u verder ondersteunen bij het kopen van de beste huislift. Bovendien kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert zal aan huis komen om de trap op te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel gevallen zal de installatie van een traplift in Eesterga al binnen 2 weken worden gedaan.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Vaak wordt de constructie nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle onderdelen worden goed getest om een veilig product aan te bieden. Leveranciers als Otolift & Smienk hanteren een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals de Otolift Two.

Wat kost het om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurconstructie is handig voor senioren die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere motivatie kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Eesterga is puur financieel gezien niet verstandig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het de overweging waard. Voor structureel gebruik is het gewoon te duur en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Eesterga werkt met een max. gewicht dat de lift aankan. Standaard wisselt dat tussen de 130 KG & 150 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar de liften in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Specifiek voor dergelijke woningen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Op die manier is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie