Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Koufurderrige

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een moderne traplift in Koufurderrige vergroot uw zelfstandigheid. Een groot deel van de ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Met zo’n lift kan men zonder zorgen en op een prettige manier gebruik blijven maken van uw hele woning. Via deze website vindt u bruikbare beschrijvingen ten aanzien van trapliften. Wij vertellen u meer over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het werkt, de installatiekosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en info over het huren van een lift. Daarbovenop kunt u heel eenvoudig een brochure of een offerte opvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Zonder zorgen en op een prettige manier blijven genieten van uw woning.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Er is voor elke woning een traplift mogelijk.
 • De kosten fluctueren zo tussen de €2100 tot maar liefst €8200, incl. montage.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoudsopgave:  Prijzen van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift past bij mij? | Een traplift aanvragen via de WMO in Súdwest-Fryslân | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8529
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftHandicare 2000

Kosten traplift Koufurderrige juli 2024

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De kostprijs wordt bepaald door twee factoren: de vorm van de trap en extra opties zoals een luxere stoel. Het laten installeren van zo’n traplift is een maatwerk klus. De rails moet namelijk aangepast worden. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren kost het minste werk en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap stijgen de kosten. Normaal gesproken worden er toeslagen gerekend voor extra’s zoals een extra sterke accu.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.650.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €6.200.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €7.100 of nog duurder.
 • Opties zoals een draaifunctie zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in reclames. Deze vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In deze tabel bekijkt u de marktprijzen van het laten monteren van een traplift in Koufurderrige. Het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

LiftsoortNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.600€1.550 – €2.2003,5 uur
1 bocht€5.450 – €8.500€3.400 – €5.4004,5 uur
2 bochten€6.000 – €11.000€3.900 – €7.2006,5 uur
Wenteltrap€7.500 – €12.100€5.050 – €10.7001 dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Koufurderrige.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Koufurderrige is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte modellen worden uitvoerig nagekeken en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Daarmee bespaart u tot wel 45% ten opzichte van een nieuw model. Ook is dat een duurzame investering. Flink wat verkopers hebben een ruim aanbod met 2de-handse modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-koufurderrige-8529

Informatie en uitleg over de traplift

Met behulp van een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is noodzakelijk wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Zo’n rail wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan de stoellift activeren met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De werking is erg eenvoudig: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Hierna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De lift werkt op basis van stroom. In het geval van stroomstoringen is er nog een noodaccu. Bijna alle types hebben een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste types kunt u (indien gewenst) de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zo is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedere gezinssituatie zal worden gekeken naar een passend model. Standaard maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Koufurderrige voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een brede, smalle en steile trap. Voorts verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er zit dus relatief weinig werk in. Een bijkomend voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.750 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dat zorgt uiteindelijk voor wat hogere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.400 inclusief montage. De constructie is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daarom is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €9.000. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en aanvullende opties als een luxe stoel.

Traplift buitengebruik
Een lager gelegen tuin? Een sterke traplift voor buiten is dan erg handig. Het systeem is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze lift wordt geleverd met een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Het systeem gaat vervolgens langzaam omhoog. Daarna rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. In de regel is het zo dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een geschikte fabrikant die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke systemen kosten al gauw €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân met de WMO

De gemeente regelt dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor betaalt u een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-expert analyseert uw zorgvraag en beoordeelt of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om weer jaren op een prettige manier zelfstandig te blijven. Via de WMO kunt u vaak aanspraak maken op hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. Een erkende consulent zal bij u thuis komen om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U noteert wat u precies kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. In sommige gevallen schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-adviseur analyseert of het installeren van een traplift een werkbare oplossing is. Regelmatig blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (met zaken als drempels of te smalle doorgangen). Een eenmalige verhuisvergoeding blijkt dan meer geschikt.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Nadien ontvangt u gegevens over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Mits uw aanvraag wordt goedgekeurd zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of speciaal PGB-budget. In het laatste geval is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt hierbij een lift laten installeren dat past bij uw behoeften. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Gemeentehuis

Is er iets niet duidelijk of nu direct beginnen met de aanvraagprocedure? In onderstaand schema plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mail: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Andere subsidieregelingen
Naast de traplift WMO Koufurderrige lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen hulp in de vorm van subsidie als bijvoorbeeld een traplift nodig is voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening bedoeld voor particulieren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of verschillende trapliften uitproberen? Het meest praktische is een winkel/showroom rondom uw woonplaats. Een ervaren adviseur kan u geschikte stoelliften demonstreren en adviseert u over welk type lift past matcht met uw wensenlijstje en budget. Veel van de aanbieders bieden meerdere merken aan. In de bijgaande tabel vergelijkt u winkels en producenten die ook leveren in Koufurderrige.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Koufurderrige.

Professionele merken
In uw regio zijn vijf professionele traplift fabrikanten aan het werk. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze leveranciers staan in voor een korte installatietijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande tabel vergelijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kan een keuze maken uit een aantal betrouwbare fabrikanten Dit zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens worden er ook producten verkocht van Platinum, Strobbe, Heymer, Extrema, Minivator. Erkende adviseurs van bovengenoemde merken zijn TipTop, PractiComfort, RecentLift, 123traplift, Vegro.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een erkende adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van de beste huislift. Bovendien kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een expert plant een huisbezoek in om de situatie te bekijken, u de lift in virtual reality te laten beleven en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Bij de meeste aanbieders kan de installatie van een traplift in Koufurderrige binnen 1 – 2 weken worden afgehandeld.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In veel gevallen is het railsysteem 100% nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden grondig getest om de veiligheid te waarborgen. Merken zoals Otolift + PractiComfort verstrekken een groot aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Handicare 1000.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan een handige constructie zijn voor mensen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Koufurderrige is op lange termijn niet voordelig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor kort gebruik kan het interessant zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is het gewoon te duur en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Koufurderrige verstrekt vaak een max. gewicht dat de lift aankan. Normaal gesproken ligt dat tussen de 110 KG en 160 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de stoelen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Juist voor deze gevallen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Daardoor is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie