Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Bantega

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Bantega biedt uitkomst! Veel senioren en mindervaliden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Dankzij dit systeem kunt u op een veilige manier en op een prettige manier op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze pagina treft u bruikbare details ten aanzien van trapliften. Onze medewerkers lichten u in over velerlei liften en producten, de unieke werking, de (montage)kosten, de WMO regelingen en specifieke info over rolstoelliften. Daarnaast kunt u online en vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij toonaangevende traplift fabrikanten in de regio De Fryske Marren.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Zonder zorgen en op een plezierige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke woning is er een traplift beschikbaar.
 • De uiteindelijke kosten schatten we in tussen c.a. €2250 tot maar liefst €8500, inclusief montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden heeft u recht op een traplift via de gemeente (WMO).

Inhoud:  Prijzen van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Soorten trapliften | Aanvraag via de WMO gemeente De Fryske Marren | Merken en leveranciers | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8538
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 75

Kosten traplift Bantega juni 2024

U bent overtuigt: er moet een traplift in uw woning komen. Wat kost zoiets? De totaalprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 onderdelen: soort trap (recht of met bochten) en extra’s zoals een draaibare zitting. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een plaatsing op een rechte trap kost het minste werk en is dus het goedkoopst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan stijgen de kosten. Daarnaast worden er toeslagen gerekend voor toevoegingen zoals een snellere motor.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.850.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €5.850.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is nog weer duurder, denk aan €7.150 of zelfs nog meer.
 • Eventuele extra opties zoals een automatische schuifrail zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in folders. Deze voordelige basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In deze tabel voorzien we u van een overzicht met de geschatte kosten van het laten plaatsen van een traplift in Bantega. De vorm van uw trap vormt de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.750€1.700 – €2.3003,5 uur
1 bocht€4.800 – €9.500€2.550 – €6.4004,5 uur
Twee bochten€5.900 – €11.400€4.000 – €7.9006,5 uur
Wenteltrap€7.800 – €14.100€4.700 – €10.100Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Bantega.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Bantega is voordelig en net zo veilig. Gebruikte types worden grondig nagekeken en bieden ook gewoon garantie. Hiermee bespaart u zo 50% – 60% vergeleken met een nieuw model. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de fabrikanten kunnen u ook helpen aan 2de-handse modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-bantega-8538

Informatie en uitleg over de traplift

Geholpen door een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is vooral handig wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze rail wordt aangebracht op de binnen- of buitenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden door middel van een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De werking is erg eenvoudig: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Daarna drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit model moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan is er nog een noodaccu. Bijna alle modellen hebben een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Meestal kunt u (indien gewenst) de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor elke woning zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg zijn er 2 modellen: stoelliften in Bantega voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een brede, smalle en steile trap. Bovendien verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor rolstoelgebruikers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er zit dus relatief weinig werk in. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.650 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit zorgt voor wat hogere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.950 incl. installatie. Het systeem past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! Het buissysteem wordt op de trap bevestigd. Daardoor is er voor elke trap een lift mogelijk. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Om die reden zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.000. De prijs hangt af van lengte trap, aantal bochten en eventuele extra opties zoals een luxere stoel.

Buiten traplift
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een goede traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen vocht en extreme hitte. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel bevat een glad materiaal dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Dankzij dit systeem is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze uitvoering werkt d.m.v een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Houd er rekening mee dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een erkende firma die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke systemen kosten al snel €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente De Fryske Marren via de WMO

De gemeente regelt dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente De Fryske Marren. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die vereist zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Echter berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en beslist of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan u helpen om jarenlang comfortabel gebruik te blijven maken van de hele woning. Met de WMO kunt u vaak gebruik maken van extra hulp. Maar hoe zit het traject eruit? Onderstaand leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente De Fryske Marren (https://www.defryskemarren.nl).
 2. Een toegewezen consulent maakt met u een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U noteert wat u precies nodig heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent onderzoekt of de aanschaf van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Regelmatig blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (bijv. drempels naar de slaapkamer of hele kleine deuren). Een verhuisvergoeding is dikwijls een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment ontvangt u documentatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Op het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn een traplift in uw woning laten plaatsen of een rolstoel) of speciaal PGB-budget. In het laatste geval is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt dan zelf een model aanschaffen die in lijn is met uw eisen en wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Locatiegegevens

Meer informatie of wilt u een WMO-voorziening aanvragen? In de box hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Herema State 1
 • 8501 AA, De Fryske Marren
 • Website: www.defryskemarren.nl
 • E-mail: info@defryskemarren.nl
 • Telefoonnummer: 140514

Zijn er nog meer vergoedingen?
Afgezien van de traplift WMO Bantega zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een tegemoetkoming als aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening speciaal voor woningeigenaren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u aanvullende informatie of het hele assortiment trapliften met eigen ogen bekijken? Loop dan eens binnen bij een winkel (of vertegenwoordiger) in de buurt. Een professionele adviseur kan u verschillende opties demonstreren en adviseert u over welk soort lift past bij uw wensen, eisen en budget. Een groot deel van de winkels hebben een gevarieerd assortiment. In de volgende tabel bekijkt u de meest populaire aanbieders die ook liften installeren in Bantega.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Bantega.

Bekende merken
In Nederland zijn 5 professionele fabrikanten operationeel. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze merken staan voor een korte installatietijd en gunstige servicecontracten. Vaak kunt u hier ook een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het schema hieronder staan de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaGoede onderhoudscontracten
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We onderscheiden enkele erkende producenten Daarmee bedoelen we Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarbij zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Minivator, Platinum, Triwa, Extrema, Heymer. Grote installateurs van dergelijke merken zijn PractiComfort, Smienk, TipTop, RecentLift, Vegro.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen gaat helaas niet lukken. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een goede verkoopmedewerker helpt u graag bij het vinden van een fijne huislift. Ook kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een adviseur zal aan huis komen om de trap op te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel gevallen zal de montage van een traplift in Bantega binnen een paar weken mogelijk worden gemaakt.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan denkt u ook nog eens aan het milieu. Hier wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle essentiële onderdelen worden grondig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Verkopers als Stannah + 123 traplift beschikken ook over een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Stannah Solus.

Waar kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor mensen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Bantega is behoorlijk duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. De stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het de overweging waard. Voor langer gebruik is huren niet verstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Bantega benoemt doorgaans een maximaal gewicht in kilogram. Meestal schommelt dat tussen de 135 KG tot 145 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw trapliftexpert naar speciale oplossingen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Specifiek voor dergelijke woningtypes bieden installateurs oplossingen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Hierdoor kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie