Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Vegelinsoord

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een innovatieve traplift in Vegelinsoord maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot deel van de ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Hierdoor kunt u zelfstandig en zonder enige inspanning uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Onderstaand bieden wij handige informatie wat betreft trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de liften die passen bij uw trap, hoe de bediening werkt, de totale kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en populaire leveranciers. Uiteraard kunt u online en zonder verplichtingen een offerte opvragen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio De Fryske Marren.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Zonder zorgen en op een aangename manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elk huis is er een passende traplift.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €1750 & €10000, incl. montage.
 • Onder sommige omstandigheden wordt de traplift vergoed op basis van de WMO.

Thema’s:  Tarieven traplift juli 2024 | Hoe werken deze types | Verschillende liftsystemen | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteDe Fryske Marren | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8467
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Vegelinsoord juli 2024

U bent erover uit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat gaat dat kosten? De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 onderdelen: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een luxere stoel. Een traplift installeren in huis is een maatwerk klus. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is binnen no-time geregeld en is er al vanaf €2.000,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Tevens geldt er een meerprijs voor opties zoals een andere kleur rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.300.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er al voor €5.950.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €7.550 incl. montage.
 • Extra opties zoals een vijfpuntsgordel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclames. Deze interessante basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de tabel hieronder voorzien we u van een lijst met verwachte prijzen van het plaatsen van een traplift in Vegelinsoord. Het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.800€1.800 – €2.150halve dag
1 bocht€5.450 – €8.500€2.950 – €5.8004,5 uur
Meerdere bochten€5.850 – €10.600€4.350 – €7.500Eén dag
Wenteltrap€8.100 – €14.100€5.150 – €9.000Hele dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Vegelinsoord.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Vegelinsoord is voordelig en net zo veilig. Gebruikte stoelliften worden uitgebreid getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Op deze manier bespaart u al snel 45% op de aanschafwaarde. Bovendien is dat een duurzame investering. De meeste aanbieders kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-handse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-vegelinsoord-8467

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met behulp van een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Zo’n rail wordt aangebracht op de binnen- of buitenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan middels een elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Daarna drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit type moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn neemt de noodaccu het over. De meeste soorten bieden optioneel een ondersteunde stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Ook kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende kan iedereen normaal over de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift heeft verschillende voordelen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welk type traplift past bij mij?

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elk appartement zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Volgens onze adviseurs zijn er 2 modellen: stoelliften in Vegelinsoord voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, brede en smalle trap. Tevens kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor rolstoelgebruikers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er zit dus relatief weinig werk in. Een groot pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.500 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit resulteert in duurdere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.750 incl. installatie. Dit model is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zorg voor goede voorlichting over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buis van de lift wordt vastgezet aan de traptreden. Door dit handige systeem is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daardoor wordt het model er niet goedkoper op. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. lengte trap, aantal bochten en overige opties zoals eenhoofdsteun.

Traplift geschikt voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De weerbestendige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het systeem is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel bevat waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Dankzij dit systeem is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelgebruikers. Deze uitvoering is uitgerust met een lang plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daar aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een erkende firma die rolstoelliften kan leveren. Deze modellen hebben al snel een prijskaartje van €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente De Fryske Marren met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u recht op een woningaanpassing via WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente De Fryske Marren. Burgers met een WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Echter betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-adviseur maakt een afspraak en bekijkt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Dikwijls biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om duurzaam en op een veilige manier van uw huis te blijven genieten. D.m.v de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe werkt dat dan? Hieronder leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente De Fryske Marren (https://www.defryskemarren.nl).
 2. Een consulent komt langs om uw situatie te bespreken.
 3. U initieert wat u precies nodig heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Mogelijk wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-expert gaat bekijken of de installatie van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. De gemeente kan van mening zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk bijvoorbeeld aan opstapjes of smalle deuren). Een speciale verhuisvergoeding is dan veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment verstrekken ze u documenten over welke maatregelen er worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Mits de WMO-indicatie wordt gegeven kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of speciaal PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een budget toegekend. U mag nu een type selecteren die in lijn is met uw eisen en wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Adresgegevens

Komt u er niet uit of meteen een aanmelding voor de WMO doen? In de lijst hieronder vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Herema State 1
 • 8501 AA, De Fryske Marren
 • Website: www.defryskemarren.nl
 • E-mail: info@defryskemarren.nl
 • Telefoonnummer: 140514

Zijn er nog meer vergoedingen?
Buiten de traplift WMO Vegelinsoord lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een subsidie als er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening gericht op consumenten die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een uitgebreid advies of de gehele productlijn trapliften bekijken of uitproberen? Handig is dan een adviespunt of winkel rondom uw woonplaats. Een erkende adviseur kan u de populaire systemen tonen en geeft aan welk model rijmt met uw woning en budget. Een groot deel van de aanbieders bieden meerdere merken aan. In de bijgaande tabel treft u verkooppunten en fabrikanten die ook een lift kunnen plaatsen in Vegelinsoord.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Vegelinsoord.

Erkende merken
In uw omgeving zijn een aantal populaire producenten met eigen producten. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze ontwikkelaars waarborgen een korte installatietijd en goede after service. Vaak kunt u hier ook een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het overzicht hieronder vergelijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er zijn verschillende grote leveranciers Het betreft ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Verder worden er ook producten verkocht van Minivator, Platinum, Triwa, Extrema, Heymer. Betrouwbare aanbieders van deze merken zijn o.a. TipTop, Smienk, PractiComfort, RecentLift, 123traplift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een betrouwbare expert helpt u graag bij het kopen van een fijne huislift. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een adviseur maakt een afspraak bij u thuis om de situatie te bekijken, de lift in virtual reality te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Doorgaans kan de montage van een traplift in Vegelinsoord al binnen 2 weken worden gedaan.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In de basis wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De gebruikte onderdelen worden gereviseerd zodat er geen gebreken ontstaan. Aanbieders zoals ThyssenKrupp & 123 traplift hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Triwa TR 75.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Vegelinsoord is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost nog eens €100 – €200 p/maand. U betaalt niets af. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan huren zeker een optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huren niet verstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Vegelinsoord hanteert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Meestal valt dit binnen een marge van 130 KG en 145 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de liften die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen heeft u af en toe te maken met een opgang. Onder andere in een zorgflat. Juist voor deze gevallen bestaan er producten om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zodoende opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie