Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Kolderwolde

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Kolderwolde biedt uitkomst! Steeds meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kopen een speciale stoellift voor thuis. Op deze manier kunt u risicoloos en zonder enige inspanning uw gehele woning blijven gebruiken. Hieronder bekijkt u waardevolle gegevens omtrent trapliften. Wij vertellen u meer over welk type lift geschikt is voor uw trap, de unieke werking, de montagekosten, de WMO regelingen en veiligheid. Meer weten? Dan kan men gelijk en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio De Fryske Marren.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Zonder zorgen en op een plezante manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Er is voor elke woning een traplift beschikbaar.
 • De kosten schommelen tussen €2000 tot zo’n €10200, incl. installatie.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente De Fryske Marren | Fabrikanten en installateurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8583
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftStannah Solus

Kosten traplift Kolderwolde juni 2024

U heeft besloten: er moet een traplift in uw woning komen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 zaken: de vorm van de trap en de gewenste opties. Een traplift laten aanbrengen is een maatwerk klus. De rails moet namelijk aangepast worden. Een plaatsing op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus ook de goedkoopste optie. In het geval van 1 of meer bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Daarnaast zijn er extra kosten voor upgrades als een andere kleur rail.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.650.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er al voor €6.100.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is fors duurder, al snel €7.300 inclusief installatie.
 • Eventuele extra opties zoals een 4-puntsgordel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclames. Deze voordelige basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het volgende gedeelte vindt u de begrote kosten van het monteren van een traplift in Kolderwolde. Het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

ModelNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.300€1.850 – €2.150halve dag
1 bocht€4.500 – €9.900€2.800 – €5.500halve dag
Meerdere bochten€5.950 – €10.200€3.550 – €7.5006 uur
Spiltrap€8.150 – €12.100€4.750 – €9.000Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Kolderwolde.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Kolderwolde kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte liften worden uitgebreid getest en worden onder garantie geleverd. Op deze manier bespaart u al snel 30% – 50% op de aankoopprijs. Tevens is dat een duurzame investering. Flink wat leveranciers hebben een ruim aanbod met tweedehands liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In het verkoopgesprek bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-kolderwolde-8583

Hoe werkt een traplift precies?

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een goede optie wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze rail wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Aansluitend activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit artikel werkt op basis van stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle stoelliften hebben een stoel die 90 graden kan draaien zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. In de regel kan u ook de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Op die manier kan iedereen normaal over de trap.

De voordelen van een stoellift
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke trap wordt gezocht naar het juiste product. Grofweg maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Kolderwolde voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een brede, smalle en steile trap. Tevens verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor rolstoelers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er zit dus relatief weinig werk in. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.450 incl. installatie.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails worden afgestemd. Dit zorgt voor wat hogere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.800 inclusief plaatsing. De constructie kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis wordt gemonteerd op de traptrede. Zodoende is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Om die reden zijn de kosten een stuk hoger. Dit type start bij €8.750. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en aanvullende opties als een parkeerbocht.

Traplift geschikt voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een speciale traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Dankzij dit systeem opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze uitvoering heeft een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit model kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daarna rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte verkoper die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke installaties zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente De Fryske Marren d.m.v. de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente De Fryske Marren. Inwoners die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die essentieel zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-adviseur komt langs voor een keukentafelgesprek en bepaalt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om jarenlang op een veilige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van extra hulp. Maar hoe werkt dat dan? Onderstaand hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente De Fryske Marren (https://www.defryskemarren.nl).
 2. Een consulent komt langs om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U initieert aan welke artikelen u behoefte heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur onderzoekt of de traplift een langdurige oplossing is. Vaak blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (denk bijvoorbeeld aan drempels of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding is in dat geval veel effectiever.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna verstrekken ze u documenten over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura en PGB budget
Vanaf het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of een rolstoel) of een eigen PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U gaat dan een stoellift laten installeren die in lijn is met uw wensenlijstje. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Gemeentehuis

Meer informatie of nu direct een aanvraag indienen? In onderstaand schema plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Herema State 1
 • 8501 AA, De Fryske Marren
 • Website: www.defryskemarren.nl
 • E-mail: info@defryskemarren.nl
 • Telefoonnummer: 140514

Andere vergoedingen
Los van de traplift WMO Kolderwolde bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u soms aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een financiële compensatie in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening speciaal voor ouderen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een adviesgesprek of de gehele productlijn trapliften eens met eigen ogen zien? Maak dan een afspraak bij een winkel of showroom in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u meerdere stoelliften introduceren en adviseert u over welk merk/model in lijn is met uw trap, situatie en budget. Het gros van de winkels bieden meerdere merken aan. In de bijgaande tabel vergelijkt u merken en winkels die ook liften plaatsen in Kolderwolde.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Kolderwolde.

Bekende merken
In ons eigen land onderscheiden wij enkele goede traplift fabrikanten operationeel. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze leveranciers focussen zich op een snelle levertijd en goede after service. Bij deze fabrikanten kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de tabel hieronder bekijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden meerdere populaire leveranciers De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij worden er ook producten verkocht van Heymer, Platinum, Triwa, Extrema, Minivator. Grote verkopers van deze modellen zijn RecentLift, PractiComfort, TipTop, Vegro, 123traplift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet mogelijk. Gelukkig bestaan er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een productspecialist geeft tips en advies voor het aanschaffen van een prettige huislift. Ook kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant brengt u persoonlijk een bezoek om alles in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Vaak zal het plaatsen van een traplift in Kolderwolde binnen een paar weken worden afgehandeld.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Middels een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de basis wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De gebruikte onderdelen worden uitvoerig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Dealers als Acorn of Strobbe beschikken ook over een groot aanbod 2e hands modellen zoals de Handicare 1000XXL.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor mensen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Kolderwolde is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan huren zeker een optie zijn. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Kolderwolde communiceert een maximale draagkracht in KG. Meestal gaat het om een draagkracht tussen de 105 KG & 165 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw aanbieder naar de mogelijkheden die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Speciaal voor dit soort huizen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Daardoor blijft u lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie