Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Terkaple

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een speciale traplift in Terkaple maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal bejaarden en mensen met medische beperkingen plaatsen een stoellift in hun appartement. Hierdoor kunt u risicoloos en zeer eenvoudig op de eerste verdieping van uw huis komen. Op de traplift-vergelijker vindt u belangrijke gegevens betreffende trapliften. Wij bieden handige info over allerlei modellen liften, technische details, de montagekosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Uiteraard kunt u ook meteen en zonder verplichtingen een offerte aanvraag indienen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio De Fryske Marren.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Risicoloos en op een gemakkelijke manier de trap op en af.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke woning is er een traplift op maat.
 • De kosten fluctueren zo tussen de €2250 tot maar liefst €8200, incl. montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift op basis van de WMO.

Inhoud:  Wat zijn de kosten? | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift past bij mij? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteDe Fryske Marren | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8542
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 55

Kosten traplift Terkaple juni 2024

U bent erover uit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte kostprijs hangt af van 2 zaken: uw trapsituatie maar ook door de extra opties die u kiest. Een traplift in uw woning laten plaatsen is maatwerk (tijdsintensief). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het installeren van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus het goedkoopst. In het geval van 1 of meer bochten stijgen de kosten. Bovendien worden er toeslagen gerekend voor extra opties als een luxe stoel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.850.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.350.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al snel €6.950 of zelfs nog meer.
 • Extra opties zoals een sta-op-stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in flyers. Deze vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In deze tabel verschaffen we indicatieve prijzen van het installeren van een traplift in Terkaple. Het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

TypeNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.650€1.750 – €2.2001/2 dag
1 bocht€4.950 – €8.300€2.950 – €6.1005 uur
2 bochten€5.600 – €10.300€3.550 – €7.5001 dag
Spiltrap€8.500 – €12.200€5.550 – €9.2001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Terkaple.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Terkaple is zeker het overwegen waard. Gebruikte stoelliften worden op alle punten gecontroleerd en voldoen aan alle veiligheidseisen. Hiermee bespaart u gemakkelijk 40% – 45% op de aankoopprijs. Daarnaast helpt u verspilling tegengaan. De meeste leveranciers kunnen u ook helpen aan 2de-handse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-terkaple-8542

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit biedt uitkomst wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze rail wordt gekoppeld aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. Het activeren van de lift kan met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De meeste modellen werken als volgt: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Aansluitend drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De lift werkt op stroom. Als de stroom wegvalt dan is er nog een noodaccu. Bijna alle modellen beschikken over een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Meestal kunt u de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

Welke voordelen zijn er?
De voordelen van een traplift zijn groot. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Type trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elk huis zal worden gekeken naar een passend model. Standaard maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Terkaple voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Bovendien kunt u kiezen voor buitenliften. Voor rolstoelen bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een groot pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap is er al voor €2.350 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit zorgt voor extra onkosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.500 inclusief installatie. Het systeem kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De liftbuis wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierdoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type lift kost al gauw €9.250. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en overige opties zoals een4-puntsgordel.

Traplift buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een betrouwbare traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met speciaal waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Hierdoor kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit product werkt op basis van een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Het systeem kan daarna veilig omhoog bewegen. Daar aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een goede zaak die rolstoelliften kan installeren. Deze modellen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente De Fryske Marren via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Bent u geïnteresseerd in deze woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente De Fryske Marren. Burgers die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die benodigd zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Daarvoor rekent men een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en adviseert of een stoellift de ideale optie is. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor de lange termijn op een veilige manier van uw huis te blijven genieten. Door de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van extra hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente De Fryske Marren (https://www.defryskemarren.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U deelt wat u precies kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. Mogelijk vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent verkent of het laten plaatsen van een traplift wel de gewenste richting is. De gemeente kan van mening zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (dat komt dan door opstapjes of smalle deuren). De unieke verhuisvergoeding blijkt dan een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn ontvangt u aanvullende info over hoe de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Zodra u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een eigen PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt hierbij een traplift kopen die matcht met uw behoeften. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Is er iets niet duidelijk of meteen beginnen met de aanvraagprocedure? In de lijst hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Herema State 1
 • 8501 AA, De Fryske Marren
 • Website: www.defryskemarren.nl
 • E-mail: info@defryskemarren.nl
 • Telefoonnummer: 140514

Andere subsidieregelingen
Afgezien van de traplift WMO Terkaple onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u in sommige gevallen van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen ondersteuning in situatie waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die gebruikt kan worden door mensen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of het aanbod trapliften onder de loep nemen? Het meest praktische is een winkel of showroom bij u in de buurt. Een professionele adviseur kan u geschikte systemen introduceren en geeft onafhankelijk advies over welk model rijmt met uw wensen, eisen en budget. Veel aanbieders hebben een divers aanbod. In de tabel hieronder bieden wij merken en winkels die ook kunnen leveren in Terkaple.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Terkaple.

Geschikte merken
In Nederland zijn vijf professionele traplift fabrikanten met eigen labels. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze leveranciers waarborgen een korte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze fabrikanten direct een traplift kopen. In deze tabel vergelijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er bestaan enkele goede traplift bouwers De meest bekende zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Verder zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Heymer, Strobbe, Platinum, Extrema, Triwa. Erkende verkopers van deze modellen zijn TipTop, RecentLift, Vegro, Smienk, 123traplift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift in huis uittesten kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een professionele adviseur zal u bijstaan bij het aanschaffen van een passende huislift. Verder kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur maakt een afspraak bij u thuis om de situatie te bekijken, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans zal de installatie van een traplift in Terkaple in zo’n 2 – 3 weken plaatsvinden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Meestal wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de elektromotor worden helemaal gereviseerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Verkopers als Acorn of TipTop beschikken ook over een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijv. de Triwa TR 55.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurconstructie is handig voor hulpbehoevende die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Terkaple is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit loopt al gauw op tot €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het interessant zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huren niet verstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Terkaple communiceert een maximaal gewicht in kilogram. Meestal gaat het om een draagkracht tussen de 120 KG tot 175 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Neem dit serieus en bekijk de modellen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw woning in te kunnen gaan moet u soms eerst een opgang op. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Specifiek voor dergelijke gevallen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zodoende kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie