Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Langelille

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een speciale traplift in Langelille kan u daarbij helpen! Veel senioren en mindervaliden plaatsen een stoellift in hun appartement. Op die manier kan men zonder zorgen en zonder enige inspanning uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze pagina vindt u waardevolle gegevens aangaande trapliften. Onze experts geven tips over soorten liften, technische details, de kosten, de WMO en onderhoud. Tevens kan men kosteloos en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Weststellingwerf.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Op een veilige en aangename manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift beschikbaar.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €1550 tot zo’n €9800, inclusief installatie.
 • In sommige situaties worden trapliften gesubsidieerd op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze producten? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Weststellingwerf | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8484
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Veel gekozen liftHandicare 2000

Kosten traplift Langelille mei 2024

U bent erover uit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 factoren: type trap (met bochten of recht) en eventuele extra’s. Een traplift laten aanbrengen is altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het installeren van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met meerdere bochten is het prijskaartje heel anders. Mogelijk bestaan er meerprijzen voor o.a. extra’s zoals een andere kleur rail.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.850.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €5.750.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.700 inclusief plaatsing.
 • Extra upgrades zoals een driepuntsgordel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV reclames. Deze goedkope vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de bijgaande tabel verstrekken wij de geschatte kosten van het installeren van een traplift in Langelille. Zoals u kunt zien: het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.750 – €3.600€1.600 – €2.200halve dag
Eén bocht€5.250 – €9.600€2.850 – €5.000halve dag
Twee bochten€6.100 – €10.700€4.300 – €7.600Hele dag
Draaiende trap€8.350 – €13.300€4.800 – €9.800Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Langelille.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Langelille kan erg interessant zijn. Gebruikte liften worden grondig nagekeken en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Daarmee bespaart u gemakkelijk 60% op de aankoopprijs. Bovendien bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste aanbieders kunnen u ook helpen aan 2e-handse liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-langelille-8484

Waarom een traplift?

Middels een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is een oplossing als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze rail wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nadien kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De stoellift werkt op stroom. Wanneer er een stroomstoring is is er nog een noodaccu. De meeste merken bieden optioneel een ondersteunde stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Doorgaans kan men de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Dankzij dit systeem is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke gebruiker is er een passend model te vinden. Doorgaans zijn er 2 modellen: stoelliften in Langelille voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle trap, brede trap of steile trap. Voorts zijn er speciale liften voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Wat ook fijn is, is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.350 incl. montage.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit resulteert in extra onkosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.300 inclusief plaatsing. Dit product past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Zodoende is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het betreft hier 100% maatwerk. Daarom bent u meer geld kwijt voor de montage. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting.

Traplift voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De robuuste traplift voor buiten is dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor extreme weersomstandigheden. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een laag dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Op die manier is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor de rolstoel. Dit type werkt op basis van een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte organisatie die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke systemen zijn verkrijgbaar vanaf €12.000.



Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Weststellingwerf met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en deel kunt nemen aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Weststellingwerf. Mensen die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Desalniettemin betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-expert neemt uw situatie onder de loep en beoordeelt of een stoellift de ideale optie is. Onder bepaalde omstandigheden zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om weer jaren comfortabel gebruik te blijven maken van de hele woning. Middels de WMO kan u in sommige gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik hulp aan? Hieronder kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Weststellingwerf (https://www.weststellingwerf.nl).
 2. Een erkende consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U vertelt wat u precies kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De consulent zoekt uit of het laten plaatsen van een traplift wel de gewenste richting is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (onder andere door drempels naar de badkamer of smalle deuren). Een speciale verhuisvergoeding is dikwijls iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Aansluitend geven ze u aanvullende info over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Als de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt hierbij een traplift uitkiezen die in lijn is met uw wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of nu direct een aanvraag indienen? Bijgaand vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Griffioenpark 1
 • 8471 KR, Weststellingwerf
 • Website: www.weststellingwerf.nl
 • E-mailadres: info@weststellingwerf.nl
 • Telefoonnummer: 140561

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Afgezien van de traplift WMO Langelille onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u tevens van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen hulp in de vorm van subsidie als bijvoorbeeld een traplift nodig is voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die gebruikt kan worden door huishoudens die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u advies of de gehele productlijn trapliften met eigen ogen bekijken? Loop dan eens binnen bij een winkel/showroom bij u in de buurt. Een betrouwbare expert kan u meerdere stoelliften laten zien en geeft aan welk model rijmt met uw wensenlijstje en budget. Veel van de showrooms hebben een gevarieerd assortiment. In het schema hieronder bieden wij verkooppunten en fabrikanten die ook liften plaatsen in Langelille.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Langelille.

Goede merken
In ons eigen kleine landje zijn een aantal bekende traplift fabrikanten actief. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze producenten bieden een korte levertijd en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze merken een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de bijgaande tabel bieden wij de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er bestaan meerdere professionele ontwikkelaars Het gaat om Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Bovendien zijn er nog wat minder bekende merken als Extrema, Platinum, Triwa, Heymer, Strobbe. Betrouwbare installateurs van eerdergenoemde merken zijn PractiComfort, RecentLift, Vegro, TipTop, Smienk.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift in huis uittesten kan helaas niet zo eenvoudig. Gelukkig bestaan er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u een proefrit kunt maken. Een goede verkoopmedewerker zal u bijstaan bij het kopen van een geschikte huislift. Daarnaast kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt persoonlijk langs om de situatie te bekijken, de lift in virtual reality te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Meestal zal het plaatsen van een traplift in Langelille binnen een paar weken mogelijk worden gemaakt.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Meestal komt de rails nieuw uit de fabriek en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle essentiële onderdelen worden grondig gecheckt waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Merken zoals ThyssenKrupp of Extrema verschaffen een groot aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Triwa TR 60.

Waar kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan een handige constructie zijn voor mensen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Langelille is behoorlijk duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik is het de overweging waard. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Langelille communiceert een maximaal gewicht in kilogram. In de regel gaat het om een draagkracht tussen de 115 KG tot 145 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de liften bij overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Specifiek voor dergelijke situaties bestaan er producten om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Op die manier kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie