Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Scherpenzeel

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Scherpenzeel maak langer thuiswonen mogelijk! Veel ouderen en mensen met een lichamelijke beperking laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Hierdoor kunt u op een veilige manier en zonder enige inspanning de trap op en af. Aan de hand van deze website bieden wij uitgebreide adviezen betreffende trapliften. Onze experts geven tips over de liften die passen bij uw trap, hoe de bediening werkt, de installatiekosten, de overheidsregelingen (WMO) en veiligheid. Uiteraard kunt u online een brochure of een offerte aanvragen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Weststellingwerf.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Op een betrouwbare en plezierige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor iedere situatie is er een traplift te koop.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €2550 en €8700, inclusief installatie.
 • Soms komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO regeling.

Onderwerpen:  Kosten traplift mei 2024 | Hoe werken deze types | Het kiezen van de juiste lift | Aanvraag via de WMO gemeente Weststellingwerf | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8483
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Veel gekozen liftHandicare 1000

Kosten traplift Scherpenzeel mei 2024

U bent overtuigt: er moet een traplift in uw woning komen. Wat gaat dat kosten? De offerteprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 aspecten: het type trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Het installeren van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met meerdere bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Bovendien zijn er extra kosten voor extra opties als een luxe stoel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.400.
 • Een basislift met een standaard bocht is verkrijgbaar vanaf €6.250.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al gauw €7.600.
 • Extra’s zoals een klaprail zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV reclames. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de tabel hieronder bekijkt u een lijst met verwachte prijzen van het installeren van een traplift in Scherpenzeel. Het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

Type liftNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.450€1.600 – €2.100Dagdeel
Eén bocht€5.450 – €9.500€3.400 – €5.5005 uur
Twee bochten€6.500 – €10.800€3.900 – €8.0001 dag
Draaiende trap€8.300 – €13.900€5.200 – €10.2001 dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Scherpenzeel.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Scherpenzeel kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte artikelen worden uitgebreid getest en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zo bespaart u al snel 40% – 45% op de aanschafwaarde. Tevens is recycling goed voor het milieu. Flink wat verkopers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-handse modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-scherpenzeel-8483

Hoe werkt een traplift precies?

Geholpen door een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dat railsysteem wordt vastgezet op de buiten- of binnenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan deze stoel besturen met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Vervolgens kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit artikel heeft elektriciteit nodig. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste stoelliften hebben een stoel die 90 graden kan draaien zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Meestal kunt u eenvoudig de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elk appartement is er een passende oplossing. Grofweg onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Scherpenzeel voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle / brede / steile trap. Voorts kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor rolstoelen zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een groot pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.450 incl. montage.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.250 inclusief plaatsing. Dit product is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u goed informeren over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis wordt op de trap bevestigd. Zodoende kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan zijn de kosten een stuk hoger. Dit type lift kost al gauw €8.750. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en overige opties zoals eenautomatische voetenplank.

Traplift voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een sterke traplift voor buiten is dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met regen en wind. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit een glad materiaal dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Dankzij dit systeem is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen in een rolstoel. Deze lift is uitgerust met een lang plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Het systeem gaat vervolgens langzaam omhoog. Daarna rijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een erkende zaak die deze rolstoellift aanbiedt. Deze modellen zijn te koop v.a. €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Weststellingwerf via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Interesse in deze woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Weststellingwerf. Senioren en mindervaliden met WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Desalniettemin berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-adviseur checkt uw prive-omstandigheden en besluit of de stoellift geschikt is voor uw noden. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om permanent veilig en prettig in uw eigen huis te blijven wonen. Via de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van extra hulp. Wat moet ik precies doen? In het gedeelte hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Weststellingwerf (https://www.weststellingwerf.nl).
 2. Een consulent plant een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U initieert welke hulpmiddelen u wenst om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De consulent beslist of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. Het kan zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijv. opstapjes of hele kleine deuren). De unieke verhuisvergoeding is mogelijk een passende oplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-16 weken. Vanaf dat moment bieden ze u aanvullende info over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Op het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het installeren van een traplift of een rollator) of een persoonlijk PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een budget toegekend. U kunt dan zelf een lift selecteren dat past bij uw individuele situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Contactgegevens

Komt u er niet uit of snel een WMO-melding doen? In de box hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Griffioenpark 1
 • 8471 KR, Weststellingwerf
 • Website: www.weststellingwerf.nl
 • E-mail: info@weststellingwerf.nl
 • Telefoonnummer: 140561

Zijn er nog meer vergoedingen?
Buiten de traplift WMO Scherpenzeel bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u soms naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen hulp in de vorm van subsidie in gevallen waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door huishoudens die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u informatie inwinnen of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Loop dan eens binnen bij een winkel/showroom in de omgeving. Een ervaren adviseur kan u verschillende mogelijkheden laten zien en informeert u over welk model aansluit op uw woning en budget. Veel van de dealers verkopen diverse merken. In de onderstaande lijst vindt u aanbieders en merken die ook leveren in Scherpenzeel.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Scherpenzeel.

Populaire merken
In ons eigen land onderscheiden wij enkele geschikte fabrikanten met eigen producten. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze ontwikkelaars staan voor een snelle montage een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de bijgaande tabel bieden wij de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Vergelijking van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We onderscheiden vijf geschikte traplift fabrikanten De meest bekende zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Strobbe, Extrema, Platinum, Triwa, Heymer. Bekende verkopers van de genoemde merken zijn 123traplift, Smienk, TipTop, Vegro, PractiComfort.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen heeft te veel nadelen. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen met het aanschaffen van de beste huislift. Ook kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt persoonlijk langs om de trap op te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel gevallen kan de installatie van een traplift in Scherpenzeel binnen 1 – 2 weken gebeuren.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Standaard wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Leveranciers als Stannah + Smienk hebben een prima aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Stannah Siena.

Is het slim om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor hulpbehoevende die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Scherpenzeel is behoorlijk duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor kort gebruik kan huren zeker een optie zijn. Voor structureel gebruik zijn de kosten te hoog en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Scherpenzeel benoemt doorgaans een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Vaak schommelt dat tussen de 130 KG – 155 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de opties die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Speciaal voor dit soort woningen bestaan er producten om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Op die manier is het systeem bestand tegen elk type weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie