Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nijeholtwolde

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een moderne traplift in Nijeholtwolde biedt uitkomst! Steeds meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op deze manier kan men zonder zorgen en zonder moeite van uw hele huis genieten. Via onze vergelijker bieden wij handige informatie t.a.v. trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over velerlei liften en producten, technische details, de kosten, de WMO regelingen en info over het huren van een lift. Ook kunt u ook meteen en vrijblijvend een offerte laten opstellen bij de grote traplift fabrikanten werkzaam in de regio Weststellingwerf.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Op een veilige en plezante manier naar boven en beneden gaan.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Er is voor elke woning een traplift beschikbaar.
 • De kosten variëren tussen €1900 tot zo’n €9300, inclusief installatie.
 • Regelmatig komt u in aanmerking voor een traplift op basis van de WMO.

Thema’s:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze types | Verschillende liftsystemen | Aanvraag via de WMO gemeente Weststellingwerf | Merken en verkooppunten | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8488
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Vaak gekozen liftHandicare Freecurve

Kosten traplift Nijeholtwolde juni 2024

U weet het zeker: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar wat zijn nu de kosten? De uiteindelijke prijs komt tot stand middels twee zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een automatische schuifrail. Een traplift laten aanbrengen is maatwerk (tijdsintensief). De rails moet namelijk aangepast worden. Het installeren van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap moet u rekening houden met fors hogere kosten. Daarnaast moet u rekenen op een meerprijs voor toevoegingen zoals een automatische draaizitting.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.500.
 • Een basislift met een standaard bocht vindt u al vanaf €6.000.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.300 of nog duurder.
 • Een upgrade zoals een luxe stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclames. Deze gunstige vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het overzicht hieronder treft u de marktprijzen van het laten monteren van een traplift in Nijeholtwolde. Het aantal bochten gebruikt men als starttarief in de offerte.

TypePrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.950€1.850 – €2.2504 uur
Eén bocht€5.200 – €9.500€3.400 – €5.3004,5 uur
Meerdere bochten€6.000 – €11.900€4.400 – €8.0005,5 uur
Spiltrap€8.250 – €13.400€5.250 – €10.4006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Nijeholtwolde.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Nijeholtwolde is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte systemen worden uitvoerig nagekeken en bieden ook gewoon garantie. Hiermee bespaart u maar zo 40% – 45% op de aanschafwaarde. Ook is dat een duurzame investering. Steeds meer merken hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehandse modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-nijeholtwolde-8488

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. De rail wordt aangebracht op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven middels een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nadien drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit type werkt op basis van stroom. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. Veel systemen hebben een stoel die 90 graden kan draaien zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Doorgaans kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Dankzij dit systeem zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
De voordelen van een traplift zijn groot. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is weer anders. En voor iedere woning en gebruiker wordt gezocht naar het juiste product. Grofweg onderscheiden we 2 types: stoelliften in Nijeholtwolde voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Ook verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er zit dus relatief weinig werk in. Een extra voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.300 inclusief montage.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit ziet u terug in hogere tarieven en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.300 inclusief installatie. De constructie is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zorg voor goede voorlichting over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buissysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Op die manier is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierom wordt het model er niet goedkoper op. Dit type lift kost al gauw €8.750. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele upgrades zoals een draaifunctie.

Traplift geschikt voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een speciale traplift voor buiten is dan zeer geschikt. De stoellift kan goed omgaan met extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Dankzij dit systeem blijft uw lift gewoon goed werken in extreem weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel. Deze lift werkt d.m.v een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. De lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Bovenkunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Voorwaarde isdat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire aanbieder die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Zulke liften hebben al snel een prijskaartje van €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Weststellingwerf via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Bent u geïnteresseerd in deze woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Weststellingwerf. Mensen die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Daarvoor betaalt u een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur checkt uw prive-omstandigheden en adviseert of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Dikwijls biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om duurzaam en comfortabel thuis te blijven wonen. Via de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe werkt dat dan? Hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Weststellingwerf (https://www.weststellingwerf.nl).
 2. Een consulent komt aan huis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U initieert wat u precies kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-adviseur beslist of de traplift een werkbare oplossing is. Soms besluit hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (met zaken als opstapjes of smalle deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is regelmatig meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Nadien verstrekken ze u aanvullende info over hoe de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Zodra u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of andere zorgproducten) of een persoonlijk PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt hierbij een systeem uitzoeken die in lijn is met uw behoeften. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Adresgegevens

Komt u er niet uit of snel een aanvraag indienen? In de lijst hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Griffioenpark 1
 • 8471 KR, Weststellingwerf
 • Website: www.weststellingwerf.nl
 • E-mail: info@weststellingwerf.nl
 • Telefoonnummer: 140561

Andere subsidie/vergoeding
Buiten de traplift WMO Nijeholtwolde lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen ondersteuning wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die gebruikt kan worden door gezinnen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of verschillende trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Bezoek dan een winkel of showroom in de buurt. Een productspecialist kan u passende stoelliften demonstreren en informeert welk type lift past in lijn is met uw trap, situatie en budget. Veel van de winkels hebben een gevarieerd assortiment. In het onderstaande overzicht bieden wij merken en winkels die ook leveren in Nijeholtwolde.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Nijeholtwolde.

Professionele merken
In Nederland zijn verschillende geschikte fabrikanten werkzaam. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift fabrikanten hanteren een snelle levertijd en uitstekende service. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel bekijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
We differentiëren vijf betrouwbare leveranciers We doelen dan op Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Ook worden er ook producten verkocht van Triwa, Strobbe, Platinum, Minivator, Extrema. Bekende wederverkopers van deze merken zijn o.a. 123traplift, TipTop, PractiComfort, RecentLift, Vegro.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift in huis uittesten wordt een lastig verhaal. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een erkende adviseur zal u bijstaan bij het kopen van een prettige huislift. Bovendien kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om de situatie te bekijken, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans zal de installatie van een traplift in Nijeholtwolde binnen een paar weken plaatsvinden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In veel gevallen wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle essentiële onderdelen worden helemaal gereviseerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Verkopers als Stannah + Extrema bieden een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals o.a. de Thyssenkrupp Swing.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. De huuroptie is erg geschikt voor mensen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Nijeholtwolde is niet heel goedkoop. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het mogelijk interessant. Voor langer gebruik is huur te kostbaar en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Nijeholtwolde verstrekt vaak een max. gewicht dat de lift aankan. Vaak wisselt dat tussen de 110 KG – 175 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de constructies in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als unieke optie voor deze gevallen bestaat er de mogelijkheid om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie