Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Smallebrugge

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een moderne traplift in Smallebrugge vergroot uw zelfstandigheid. Een groot deel van de ouderen en hulpbehoevenden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Met zo’n lift kunt u zelfstandig en probleemloos gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze website bekijkt u bruikbare gegevens wat betreft trapliften. Op deze website vind u meer info over allerlei modellen liften, hoe het technisch werkt, de geschatte kosten, de WMO en en wat bekende leveranciers zijn. Ook kunt u gratis op een eenvoudige manier een offerte aanvragen bij verschillende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Risicoloos en op een prettige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elk huis is er een traplift te koop.
 • De kosten schommelen tussen €2600 oplopend tot 10000, inclusief montage.
 • Regelmatig wordt de traplift vergoed vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Soorten trapliften | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteSúdwest-Fryslân | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8552
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftPlatinum Curve

Kosten traplift Smallebrugge juni 2024

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe duur is dat? De uiteindelijke prijs hangt af van 2 onderdelen: het type trap en extra opties zoals een driepuntsgordel. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is binnen no-time geregeld en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. In het geval van 1 of meer bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Uiteraard geldt er een meerprijs voor upgrades als een groter zitvlak.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.250.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er vanaf €5.900.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al snel €7.700 of meer.
 • Extra opties als een hoofdsteun komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in reclamefolders. Deze goedkope vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de tabel hieronder treft u de begrote kosten van het installeren van een traplift in Smallebrugge. Zoals u kunt zien: het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.650 – €3.550€1.600 – €2.200Dagdeel
1 bocht€5.400 – €8.600€3.350 – €5.2005 uur
Meerdere bochten€6.050 – €11.700€4.500 – €7.700Eén dag
Draaiende trap€7.750 – €13.900€4.600 – €9.8001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Smallebrugge.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Smallebrugge is zeker het overwegen waard. Gebruikte systemen worden goed getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u al snel 45% – 50% op de aankoopprijs. Ook helpt u verspilling tegengaan. Meer en meer leveranciers hebben een ruim aanbod met 2e-hands modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-smallebrugge-8552

Hoe werkt een traplift precies?

Met een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is vooral handig als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Het railsysteem wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan middels een elektromotor. U bedient de lift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Samengevat doet u de volgende handelingen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Hierna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit model heeft elektriciteit nodig. In het geval van stroomstoringen is er nog een noodaccu. Veel types beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste liften kan u ook het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift heeft verschillende voordelen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere gezinssituatie wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 types: stoelliften in Smallebrugge voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, smalle en brede trap. Voorts bestaan er liften voor buitengebruik. Voor rolstoelers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.750 incl. plaatsing.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails worden afgestemd. Dit leidt tot hogere kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.400 inclusief montage. Dit product past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zorg voor goede voorlichting over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis van de lift wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op basis daarvan is er voor elke trap een lift mogelijk. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daarom wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €9.000. De prijs hangt af van de totale lengte van de trap en overige opties zoals eenautomatische draaifunctie van de stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De weerbestendige traplift voor buiten is dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen regen, hagel en ijs. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een glad materiaal dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Op die manier blijft uw lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit product werkt op basis van een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een gerenommeerde verkoper die rolstoelliften kan leveren. Deze modellen kosten al gauw €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Burgers met een WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die hen kunnen helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Desalniettemin rekent men een eigen bijdrage van €4,5 per week. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en bekijkt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Wellicht is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor een ruime periode veilig en prettig thuis te blijven wonen. Middels de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende kopje hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. Uw consulent plant een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U noteert waar de behoefte ligt om langer in de eigen woning te blijven wonen. Bij twijfel kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-specialist gaat bekijken of de traplift een werkbare oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijv. drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan vaak iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Vanaf dat moment bieden ze u aanvullende info over welke maatregelen er worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Als de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of andere zorgproducten) of een persoonlijk PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag zelf een traplift laten monteren die rijmt met uw behoeften. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of wilt u aan de slag met een aanvraag? In de lijst hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mailadres: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Andere subsidieregelingen
Na de traplift WMO Smallebrugge onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u mogelijk gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een subsidie in het geval zij het bedrijfspand aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor hulpbehoevenden om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een adviesgesprek of meerdere trapliften met eigen ogen bekijken? Het meest praktische is een winkel (of vertegenwoordiger) in de buurt. Een getrainde specialist kan u de populaire mogelijkheden tonen en geeft onafhankelijk advies over welk soort lift in lijn is met uw wensen, eisen en budget. De meeste winkeliers hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande lijst bieden wij de meest populaire aanbieders die ook kunnen leveren in Smallebrugge.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Smallebrugge.

Erkende merken
In uw omgeving zijn meerdere erkende ontwikkelaars actief. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze fabrikanten verzekeren een snelle montage en een eigen serviceteam. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel vindt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Opsomming van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan een aantal geschikte fabrikanten We doelen dan op Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarbij kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Triwa, Strobbe, Extrema, Heymer, Minivator. Populaire installateurs van merken als deze zijn 123traplift, Vegro, Smienk, PractiComfort, RecentLift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift testopstelling aan huis kan helaas niet zo eenvoudig. Er bestaan tal van showrooms voor directe tips / adviezen en waar men verschillende types kan uittesten. Een adviseur geeft tips en advies voor het uitzoeken van een passende huislift. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert komt persoonlijk langs om de trap op te meten, de diverse modellen te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Bij de meeste aanbieders kan de montage van een traplift in Smallebrugge binnen een paar weken plaatsvinden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Met een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Standaard wordt de constructie nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden gereviseerd om een veilig product aan te bieden. Installateurs zoals Platinum of RecentLift verstrekken een groot aanbod 2e hands modellen als bijv. de Stannah Siena.

Waar kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor hulpbehoevende die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden om te huren is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Smallebrugge is behoorlijk duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost al gauw €100 – €150 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik kan huren zeker een optie zijn. Voor langer gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Smallebrugge hanteert een maximale draagkracht in KG. Meestal wisselt dat tussen de 105 KG – 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de systemen in het geval van overgewicht / obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Als aanvulling voor deze huizen is het mogelijk om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie