Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Woudsend

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een speciale traplift in Woudsend maak langer thuiswonen mogelijk! Veel mindervaliden en ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. Met zo’n lift kunt u weer zelf en probleemloos gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze site vindt u belangrijke beschrijvingen over trapliften. Onze experts geven tips over welk type lift geschikt is voor uw trap, de unieke werking, de prijzen, de WMO regelingen en info over het huren van een lift. Meer weten? Dan kunt u ook meteen een brochure of een offerte aanvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten in de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Met een gerust hart en op een eenvoudige manier blijven genieten van uw woning.
 • Een trap met bochten of recht: Ook voor uw appartement is er een traplift te installeren.
 • De kosten variëren tussen €2600 oplopend tot 9800, incl. montage.
 • In sommige situaties worden trapliften gesubsidieerd vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkeuze:  Tarieven traplift juni 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift past bij mij? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteSúdwest-Fryslân | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8551
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 10

Kosten traplift Woudsend juni 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar wat zijn nu de kosten? De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Het laten plaatsen van een traplift is altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met 1 of 2 bochten gaan de kosten omhoog. Daarbovenop bestaan er meerprijzen voor o.a. extra’s zoals een luxe stoel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.300.
 • Een stoellift met één bocht vindt u al vanaf €6.050.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is nog weer duurder, denk aan €6.950 of nog duurder.
 • Opties zoals een meedraaiende stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV aanbiedingen. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel verschaffen we verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten plaatsen van een traplift in Woudsend. Het soort trap (recht of met bochten) is het uitgangspunt qua kostprijs.

LiftsoortNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.250€1.600 – €2.2503,5 uur
1 bocht€5.350 – €9.300€2.700 – €6.100Dagdeel
2 bochten€5.850 – €11.900€4.100 – €7.4006 uur
Draaiende trap€8.000 – €13.600€4.550 – €10.200Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Woudsend.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Woudsend is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte types worden gereviseerd en kunnen snel worden geleverd. Op deze manier bespaart u eenvoudig 40% vergeleken met een nieuw model. Uiteraard draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de verkooppunten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-handse modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In overleg met een verkoper bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-woudsend-8551

Wat is een traplift?

Met behulp van een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit biedt uitkomst wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dat railsysteem wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven aangedreven door een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Hierna drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit model werkt op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste stoelliften beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Doorgaans kunt u (indien gewenst) de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Hierdoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke situatie is er een passend model te vinden. Volgens onze adviseurs maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Woudsend voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle trap, brede trap of steile trap. Verder kunt u kiezen voor speciale liften voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Maatwerk is dus minder nodig. Een bijkomend voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.100 incl. installatie.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit heeft als gevolg een hogere prijs en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.150 incl. montage.De constructie past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u goed informeren over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buissysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Zodoende kan er altijd een werkend product worden geleverd. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierdoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.500. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele upgrades zoals een klaprail.

Traplift voor buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een goede traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Elektra wordt goed afgeschermd voor neerslag en vocht. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo blijft uw lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel. Dit product werkt op basis van een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daar aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een geschikte zaak die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke systemen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u belang bij de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Senioren en mindervaliden met een WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Echter draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-adviseur kijkt kritisch naar uw situatie en beoordeelt of een stoellift wel de oplossing is. Soms zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn op een veilige manier in uw eigen huis te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Welke stappen moet ik ondernemen? Onderstaand kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. U persoonlijke consulent zal bij u thuis komen om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft aan aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Bij twijfel wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. Uw WMO-consulent verkent of de traplift een werkbare oplossing is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan veel hoogteverschil of hele kleine deuren). De unieke verhuisvergoeding is dan vaak een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Aansluitend ontvangt u aanvullende info over welke maatregelen er worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Op het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of ander zorghulpmiddelen) of een persoonlijk PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie ontvangt u een vast budget. U gaat dan een type laten installeren die aansluit op uw wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Contactgegevens

Is er iets niet duidelijk of wilt u aanmelden voor de WMO? Bijgaand bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mail: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Andere vormen van subsidie
Behalve de traplift WMO Woudsend subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u misschien naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een subsidie in situatie waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die met name handig is voor ouderen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u advies of het aanbod trapliften bekijken of uitproberen? Ga dan eens langs bij een adviespunt of showroom in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u de populaire liften demonstreren en adviseert welk type lift past rijmt met uw wensen en budget. Het gros van de dealers hebben een divers aanbod. In de bijgaande tabel bieden wij winkels en producenten die ook actief zijn in Woudsend.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Schema met goede leveranciers van trapliften in Woudsend.

Erkende merken
In uw regio zijn vijf erkende traplift bouwers aan het werk. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze fabrikanten staan bekend om een korte installatietijd en vakkundige service medewerkers. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het onderstaande overzicht bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaGoede onderhoudscontracten
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er bestaan verschillende betrouwbare fabrikanten We doelen dan op Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij zijn er iets minder bekende merken als Platinum, Triwa, Extrema, Strobbe, Minivator. Bekende dealers van deze modellen zijn RecentLift, Smienk, PractiComfort, TipTop, Vegro.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet mogelijk. Wel zijn er verschillende showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een erkende adviseur zal u helpen bij het kopen van een goede huislift. Daarnaast zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant plant een huisbezoek in om de maten op te nemen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel situaties kan de installatie van een traplift in Woudsend binnen 1 – 3 weken worden gerealiseerd.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Doorgaans is de rails wel nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de elektromotor worden uitgebreid gecontroleerd zodat u veilig naar boven kunt. Installateurs zoals Handicare & Extrema verstrekken een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als o.a. de Triwa TR 10.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan een handige constructie zijn voor mensen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Woudsend is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost al gauw €2.000,00. De stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is tijdelijke huur onverstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Woudsend benoemt doorgaans een maximaal gewicht in kilogram. Meestal valt dit binnen een marge van 125 KG – 155 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw verkoopadviseur naar de stoelen in het geval van overgewicht / obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan is het soms nodig om een opgang te nemen. Met name bij etagewoningen. Als unieke optie voor deze situaties is het mogelijk om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo blijft u lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie