Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Sandfirden

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een innovatieve traplift in Sandfirden verschaft u die mogelijkheid! Flink wat senioren en mindervaliden kiezen voor een stoellift. Zodoende kunt u veilig en zeer eenvoudig weer op de bovenverdieping komen. Op deze site leest u waardevolle informatie t.a.v. trapliften. Wij vertellen u meer over de verschillende soorten liften die er zijn, de unieke werking, de montagekosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Tevens kunt u ook meteen een brochure of een offerte aanvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Op een veilige en plezierige manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te maken.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €2450 tot maar liefst €9600, incl. plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Prijzen van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteSúdwest-Fryslân | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8613
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftHandicare 950+

Kosten traplift Sandfirden juni 2024

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De totaalprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Een traplift laten aanbrengen is altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap kost het minste werk en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. In het geval van 1 of meer bochten gaan de kosten omhoog. Uiteraard geldt er een meerprijs voor uitbreidingen als een groter zitvlak.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.800.
 • Een simpele lift met één bocht start bij €5.900.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is nog weer duurder, denk aan €7.200.
 • Extra opties zoals een parkeerbocht zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Kijk uit met stuntprijzen in brochures. Deze aanlokkelijke basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de bijgaande tabel bieden wij een lijst met verwachte prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Sandfirden. Uw trapsituatie is allesbepalend voor het basistarief.

Type liftNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.450€1.600 – €2.1004,5 uur
Eén bocht€5.150 – €9.600€3.450 – €5.9001/2 dag
Meerdere bochten€5.600 – €10.700€3.900 – €8.000Eén dag
Wenteltrap€8.500 – €14.100€4.650 – €9.2006,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Sandfirden.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Sandfirden is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte types worden gereviseerd en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zodoende bespaart u tot wel 40% – 45% op de aanschaf van uw traplift. Uiteraard bent u ook milieuvriendelijk bezig. Veel verkopers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-hands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-sandfirden-8613

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is een oplossing als u moeite heeft om naar boven te gaan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze speciale rails wordt aangebracht op de binnen- of buitenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer geholpen door een stille elektromotor. U bedient de lift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Dan drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Het systeem werkt op elektriciteit. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste systemen hebben een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Vaak kunt u (indien gewenst) de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Daardoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere woning en elk budget is er een passend model te vinden. Volgens onze adviseurs zijn er 2 soorten: stoelliften in Sandfirden voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle, of juist brede of steile trap. Verder verkoopt men buitenliften. Voor rolstoelers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Maatwerk is dus minder nodig. Een groot pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.750 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit leidt tot hogere kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.950 incl. plaatsing. Dit type kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u goed informeren over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buissysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Zodoende is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daarom zijn de tarieven van deze producten hoog. Deze liften beginnen bij €9.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en eventuele extra opties zoals een klaprail.

Buiten traplift
Een lager gelegen tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Deze lift is opgewassen tegen neerslag en vocht. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze uitvoering werkt d.m.v een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Het is belangrijk dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende verkoper die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze modellen kosten al gauw €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân door de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u recht op woningaanpassingen via de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Senioren en mindervaliden met een WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Wel rekent men een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor een ruime periode op een betrouwbare wijze thuis te blijven wonen. Via de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Onderstaand hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. Een erkende consulent komt aan huis om uw vraag te bespreken.
 3. Hier kunt u melden aan welke artikelen u behoefte heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Mogelijk vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert analyseert of het aanbrengen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Vaak blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (onder andere door drempels naar de slaapkamer of hele kleine deuren). De verhuisvergoeding is dikwijls een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Na deze termijn sturen ze u gegevens over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura en PGB budget
Als de gemeente de indicatie verleent bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt nu een stoellift uitzoeken die voldoet aan uw wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Meer informatie of wilt u aanmelden voor de WMO? In de box hieronder vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mail: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Andere subsidieregelingen
Afgezien van de traplift WMO Sandfirden subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u misschien aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een subsidie in gevallen waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening gericht op huishoudens die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u advies of meerdere trapliften bekijken of uitproberen? Loop dan eens binnen bij een showroom of adviespunt in de regio. Een betrouwbare expert kan u een aantal mogelijkheden demonstreren en informeert u over welk model in lijn is met uw budget en situatie. Veel van de winkels verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de tabel hieronder bieden wij winkels en producenten die ook actief zijn in Sandfirden.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Sandfirden.

Populaire merken
In uw regio zijn verschillende professionele leveranciers aan het werk. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze ontwikkelaars beloven een snelle levering en uitstekende service. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande tabel staan de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan 5 grote traplift bouwers Het gaat om ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Verder zijn er iets minder bekende merken als Triwa, Platinum, Strobbe, Minivator, Heymer. Gerenommeerde adviseurs van dergelijke merken zijn Vegro, TipTop, 123traplift, Smienk, RecentLift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet mogelijk. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een productspecialist kan u helpen bij het aanschaffen van een prettige huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om de situatie te bekijken, de lift in virtual reality te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Bij de meeste aanbieders zal de installatie van een traplift in Sandfirden binnen één tot twee weken mogelijk worden gemaakt.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Middels een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Meestal wordt de constructie nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle onderdelen worden op alle punten gecontroleerd zodat u veilig naar boven kunt. Aanbieders zoals ThyssenKrupp of TipTop verschaffen een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Otolift Air.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. In dat geval is huren een mooi alternatief voor mensen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere argument kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Sandfirden is niet heel goedkoop. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het mogelijk interessant. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huur te kostbaar en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Sandfirden hanteert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de basis ligt dat tussen de 120 KG – 160 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw aanbieder naar de stoelen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw woning in te kunnen gaan moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als extra service bij deze situaties bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie