Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Blauwhuis

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Blauwhuis kan u daarbij helpen! Een groot deel van de ouderen en mensen met fysieke ongemakken kopen een speciale stoellift voor thuis. Op deze manier kunt u op een veilige manier en zonder enige inspanning uw gehele woning blijven gebruiken. Via deze pagina vindt u nuttige informatie betreffende trapliften. Onze medewerkers lichten u in over welk type lift geschikt is voor uw trap, de unieke werking, de (montage)kosten, de WMO regelingen en populaire leveranciers. Ook kunt u heel eenvoudig en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij betrouwbare traplift fabrikanten in de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Risicoloos en op een plezierige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke trap is er een traplift te maken.
 • De uiteindelijke kosten liggen tussen de €2500 tot wel €8300, incl. plaatsing.
 • In enkele gevallen heeft u recht op een traplift op basis van de WMO.

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Súdwest-Fryslân | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8615
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftHandicare 1000XXL

Kosten traplift Blauwhuis juni 2024

U bent overtuigt: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een luxe stoel. Een traplift installeren in huis betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het installeren van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is er al vanaf €2.000,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Uiteraard bestaan er meerprijzen voor o.a. upgrades als een 4-puntsgordel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.450.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €6.400.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kent een hogere prijs van rond de €7.550.
 • Extra opties als een automatische klaprail zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in flyers. Deze goedkope basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de bijgaande tabel bieden wij een lijst met verwachte prijzen van het laten installeren van een traplift in Blauwhuis. Het soort trap (recht of met bochten) is allesbepalend voor het basistarief.

SoortNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.950€1.650 – €2.2504,5 uur
1 bocht€4.550 – €9.500€3.300 – €6.700Dagdeel
Twee bochten€6.050 – €11.700€4.000 – €7.4001 dag
Draaiende trap€8.450 – €12.800€4.750 – €10.0006 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Blauwhuis.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Blauwhuis kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte stoelliften worden uitgebreid gecontroleerd en bieden ook gewoon garantie. Daarmee bespaart u zo 50% – 60% op de aanschaf van uw traplift. Als extra voordeel hoeft er niets weggegooid te worden. De meeste merken hebben een ruim aanbod met 2de-hands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Door te overleggen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-blauwhuis-8615

Waarom een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is een oplossing als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze rail wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer door middel van een elektromotor. Het activeren van de lift kan met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Hierna gaat u in de stoel zitten. Daarna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit type moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle stoelliften hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. In de regel kunt u de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor elk appartement is er een passend model te vinden. Grofweg zijn er 2 types: stoelliften in Blauwhuis voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, smalle en brede trap. Ook bestaan er oplossingen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een groot pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.850 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit ziet u terug in hogere tarieven en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.950 inclusief plaatsing. Dit type kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zoek altijd actuele informatie uit over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierdoor zijn de kosten een stuk hoger. Dit type lift kost al gauw €9.750. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en optionele upgrades zoals een meedraaiende stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?De robuuste traplift voor buiten is dan erg handig. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met speciaal waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Hierdoor is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit speciale model beschikt over een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Noodzakelijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een geschikte organisatie die rolstoelliften kan leveren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn verkrijgbaar vanaf €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân binnen de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u belang bij deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Inwoners met WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Hiervoor draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-expert kijkt kritisch naar uw situatie en besluit of een stoellift de ideale optie is. In sommige gevallen kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om weer jaren op een veilige manier in uw huis te wonen. D.m.v de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het gedeelte hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. Een consulent komt bij u thuis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U indiceert wat u kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Soms kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-specialist gaat na of de traplift een werkbare oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijvoorbeeld door drempels of smalle deuren). De unieke verhuisvergoeding is in dat geval een beter alternatief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Vervolgens bieden ze u documenten over de vervolgstappen die worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Op het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U mag zelf een stoellift selecteren die rijmt met uw individuele situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Locatiegegevens

Is er iets niet duidelijk of wilt u weten waar u een aanvraag kan indienen? Hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mail: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Overige vergoedingen
Buiten de traplift WMO Blauwhuis lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een subsidie in gevallen waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening bedoeld voor hulpbehoevenden om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u aanvullende informatie of verschillende trapliften met eigen ogen bekijken? Ga dan eens langs bij een dealer of leverancier in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u verschillende uitvoeringen laten zien en informeert u over welk soort lift past bij uw trap, situatie en budget. Het gros van de winkeliers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de tabel hieronder bekijkt u aanbieders en merken die ook kunnen leveren in Blauwhuis.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Blauwhuis.

Bekende merken
In Nederland zijn enkele erkende leveranciers met eigen labels. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze merken beloven een vlotte levertijd en uitstekende service. U kunt hier rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel vindt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kunt kiezen uit vijf erkende merken Het betreft Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarnaast bestaan er ook minder bekende merken zoals Heymer, Strobbe, Extrema, Platinum, Minivator. Bekende (tweedehands) aanbieders van bovengenoemde merken zijn RecentLift, Vegro, 123traplift, TipTop, PractiComfort.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen kan helaas niet zo eenvoudig. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een getrainde specialist kan u helpen bij het kopen van een fijne huislift. Ook zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper zal aan huis komen om de trap in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties zal de montage van een traplift in Blauwhuis binnen 1 – 2 weken voltrokken worden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan bent u ook erg duurzaam bezig. In veel gevallen is het railsysteem 100% nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de motor worden uitgebreid getest zodat er geen gebreken ontstaan. Installateurs zoals Handicare + 123 traplift verschaffen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Otolift Air.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor mensen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Blauwhuis is op lange termijn niet voordelig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het mogelijk interessant. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huren niet verstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Blauwhuis hanteert een maximaal gewicht in kilogram. In de basis schommelt dat tussen de 110 KG – 175 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar speciale oplossingen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de deur van een woning te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als unieke optie voor deze huizen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zodoende blijft u lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie