Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Abbega

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Abbega maakt het mogelijk! Flink wat senioren en mindervaliden kiezen voor het gemak van de stoellift. Op die manier kunt u weer zelf en comfortabel weer op de bovenverdieping komen. Op deze webpagina treft u uitgebreide adviezen t.a.v. trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende type liften, hoe de producten werken, de geschatte kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en veiligheid. Daarnaast kan men kosteloos en vrijblijvend een offerte opvragen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Met een gerust hart en op een gemakkelijke manier de trap op en af.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Er is voor elke woning een passende traplift.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €2350 oplopend tot 9600, incl. montage.
 • Regelmatig heeft u recht op een traplift via de gemeente (WMO).

Inhoud:  Wat zijn de kosten? | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteSúdwest-Fryslân | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8618
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftTriwa TR 60

Kosten traplift Abbega juli 2024

U heeft besloten: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat kost zoiets? De totaalprijs is afhankelijk van twee factoren: de vorm van de trap en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Een traplift installeren in huis is maatwerk (tijdsintensief). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het installeren van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus het goedkoopst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan gaan de kosten omhoog. Daarnaast moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties zoals een andere kleur rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.450.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €6.200.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al snel €6.950 of nog duurder.
 • Extra upgrades zoals een vierpuntsgordel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in flyers. Deze gunstige basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In deze tabel verstrekken wij een inschatting van de kosten van het laten monteren van een traplift in Abbega. Zoals u kunt zien: het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.700€1.750 – €2.3001/2 dag
1 bocht€5.250 – €9.500€3.150 – €5.600halve dag
Meerdere bochten€6.350 – €10.100€4.400 – €7.9005,5 uur
Draaiende trap€8.450 – €13.900€5.150 – €9.2006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Abbega.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Abbega is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte systemen worden helemaal gereviseerd en kunnen snel worden geleverd. Zo bespaart u gemakkelijk 55% op de aanschafwaarde. Bovendien bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de fabrikanten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehandse liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Door te overleggen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-abbega-8618

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met hulp van een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is vooral handig wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. De rail wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer aangedreven door een elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nadien kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De stoellift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste producten bieden optioneel een ondersteunde stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste systemen kan men de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Dankzij dit systeem blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Er is een lift voor elke trap.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor elk appartement zal worden gekeken naar een passend model. In de basis maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Abbega voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Bovendien verkoopt men systemen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er wordt gewerkt met standaard maten. Wat ook fijn is, is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.550 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere tarieven en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.400 inclusief installatie. De constructie is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! Het buissysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Om die reden wordt het model er niet goedkoper op. Dit type lift kost al gauw €9.500. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en eventuele extra’s zoals een klaprail.

Buiten traplift
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De weerbestendige traplift voor buiten is dan erg handig. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel bevat een laag dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zodoende blijft uw lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelgebruikers. Dit speciale model wordt geleverd met een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Belangrijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een geschikte zaak die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze modellen kosten al snel €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân via de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Bent u geïnteresseerd in deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Ouderen en andere hulpbehoevenden met WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die benodigd zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-adviseur checkt uw prive-omstandigheden en adviseert of de stoellift geschikt is voor uw noden. Onder bepaalde omstandigheden zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om jarenlang moeiteloos en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. Middels de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In onderstaande paragraaf hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt langs om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft te kennen waar de behoefte ligt om langer in de eigen woning te blijven wonen. Bij twijfel wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. Uw WMO-consulent gaat bekijken of de aanschaf van een traplift wel de gewenste richting is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding is dan een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Na deze termijn krijgt u details over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Zodra uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het aanbrengen van een traplift of een rolstoel) of een individueel PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U mag nu een lift uitzoeken die aansluit op uw situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Gemeentehuis

Meer weten of nu direct weten waar u een aanvraag kan indienen? Bijgaand plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mail: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Andere subsidie/vergoeding
Afgezien van de traplift WMO Abbega zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een subsidie in gevallen waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening gericht op huishoudens die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een afspraak maken of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? Bezoek dan een winkel/showroom bij u in de buurt. Een getrainde specialist kan u meerdere mogelijkheden laten zien en vertelt welk type lift past matcht met uw wensenlijstje en budget. Veel winkels hanteren verschillende merken en modellen. In de tabel hieronder bieden wij de meest populaire aanbieders die ook actief zijn in Abbega.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Abbega.

Geschikte merken
In ons land zijn vijf professionele traplift fabrikanten actief. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift bouwers staan in voor een korte installatietijd en een professionele storingsdienst. Bij deze fabrikanten kunt u direct een traplift kopen. In de bijgaande tabel treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden diverse grote leveranciers Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij zijn er iets minder bekende merken als Platinum, Heymer, Strobbe, Triwa, Minivator. Grote verkopers van eerdergenoemde merken zijn 123traplift, Vegro, Smienk, TipTop, PractiComfort.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift in huis uittesten heeft te veel nadelen. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een getrainde specialist helpt u graag bij het uitkiezen van de beste huislift. Bovendien kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een specialist komt dan bij u thuis om de trap in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans zal het plaatsen van een traplift in Abbega binnen 1 – 2 weken worden gerealiseerd.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan doet een een duurzame investering. Standaard is het railsysteem 100% nieuw en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de elektromotor worden uitgebreid gecontroleerd om de veiligheid te waarborgen. Dealers als Platinum + RecentLift verkopen een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Stannah Solus.

Waar kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor ouderen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Abbega is behoorlijk duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor kort gebruik is het de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt zijn de kosten te hoog en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Abbega communiceert een maximale draagkracht in KG. Doorgaans wisselt dat tussen de 110 KG – 175 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de constructies bij overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de voordeur te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Met name voor deze situaties kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zodoende is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie