Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hommerts

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een speciale traplift in Hommerts verschaft u die mogelijkheid! Een groot deel van de ouderen en mensen met fysieke ongemakken laten zo’n stoellift in huis plaatsen. . Slim, want zo kunt u zorgeloos en zeer eenvoudig de trap op en af. Op de traplift-vergelijker vindt u belangrijke beschrijvingen omtrent trapliften. Onze experts geven tips over diverse lift types, de unieke werking, de onkosten, info over de WMO/PGB en en wat bekende leveranciers zijn. Meer weten? Dan kunt u zonder kosten en zonder moeite een offerte aanvragen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Zonder risico en op een plezierige manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een trap met bochten of recht: Er is voor elke woning een traplift te installeren.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €2550 & €8800, inclusief montage.
 • Mogelijk komt u in aanmerking voor een traplift op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Tarieven traplift juni 2024 | Hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Súdwest-Fryslân | Fabrikanten en installateurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8622
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 160

Kosten traplift Hommerts juni 2024

U bent erover uit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte prijs hangt af van 2 zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een noodbatterij. Het laten installeren van zo’n traplift kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een lift plaatsen op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus het goedkoopst. In het geval van 1 of meer bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Daarnaast worden er toeslagen gerekend voor uitbreidingen als een andere kleur rail.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.250.
 • Een stoellift met één bocht is er vanaf €5.900.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.400.
 • Opties zoals een driepuntsgordel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclames. Deze aantrekkelijke basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de bijgaande tabel bekijkt u de begrote kosten van het laten installeren van een traplift in Hommerts. Het soort trap (recht of met bochten) is allesbepalend voor het basistarief.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.250€1.800 – €2.3004 uur
Eén bocht€5.150 – €9.100€2.700 – €5.0005 uur
Meerdere bochten€5.850 – €10.800€4.500 – €7.900Eén dag
Wenteltrap€8.300 – €12.800€4.750 – €9.9006,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Hommerts.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Hommerts is zeker het overwegen waard. Gebruikte producten worden grondig gecheckt en kunnen snel worden geleverd. Zo bespaart u eenvoudig 30% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Uiteraard is recycling goed voor het milieu. Het gros van de fabrikanten hebben een ruim aanbod met 2de-hands liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met de expert kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-hommerts-8622

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Dankzij een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is een goede optie wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dit railsysteem wordt geïnstalleerd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. Het activeren van de lift kan met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Samengevat doet u de volgende handelingen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Daarna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De lift wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste systemen hebben een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste systemen kunt u gemakkelijk de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zo hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

De voordelen van een stoellift
Een traplift kent veel pluspunten. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Traplift keuzegids

Elk geval is anders. Voor iedereen is er een passend model te vinden. In de regel zijn er 2 types: stoelliften in Hommerts voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een steile, smalle en brede trap. Ook kunt u kiezen voor buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Maatwerk is dus minder nodig. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.400 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit resulteert in extra onkosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.250 inclusief installatie. Dit product is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! Het buissysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Deze liften beginnen bij €9.000. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en extra opties zoals een automatische voetenplank.

Traplift geschikt voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een sterke traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelers. Deze variant werkt op basis van een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Deze uitvoering brengt u rustig en veilig naar boven. Bovenrijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Voorwaarde isdat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een bekende verkoper die een rolstoellift kan monteren. Zulke liften worden aangeboden v.a. €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân binnen de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Interesse in de woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die relevant zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Desalniettemin rekent men een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-specialist komt langs voor een keukentafelgesprek en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Onder bepaalde omstandigheden biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan u helpen om weer jaren veilig en prettig in uw eigen huis te blijven wonen. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik hulp aan? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. De consulent maakt met u een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. Hier kunt u melden wat u kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. Bij twijfel wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. Uw WMO-consulent bekijkt of de installatie van een traplift wel echt de oplossing is. Regelmatig blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (we zien vaak opstapjes of hele smalle gangen). Een speciale verhuisvergoeding is dan vaak een passende oplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Daarna sturen ze u details over de vervolgstappen die worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Wanneer de gemeente de indicatie verleent moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een schoonmaakhulp) of een PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt dan zelf een model uitkiezen die voldoet aan uw individuele situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Vestigingsadres

Meer weten of gelijk een WMO-melding doen? Onderstaand vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mailadres: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Andere vergoedingen
Na de traplift WMO Hommerts vinden we nog meer subsidieregelingen waar u wellicht recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een subsidie in het geval zij het bedrijfspand aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door gezinnen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u meer info of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Bezoek dan een winkel (of vertegenwoordiger) in de buurt. Een ervaren adviseur kan u geschikte opties laten zien en vertelt welk soort lift rijmt met uw woning en budget. Veel van de winkels hebben een groot assortiment en veel merken. In de bijgaande tabel treft u de meest populaire aanbieders die ook liften installeren in Hommerts.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Hommerts.

Bekende merken
In ons eigen kleine landje zijn enkele bekende ontwikkelaars werkzaam. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze producenten beloven een korte levertijd en een eigen serviceteam. Vaak kunt u hier ook – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In deze tabel staan de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er bestaan 5 populaire leveranciers We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Bovendien worden er ook producten verkocht van Platinum, Extrema, Triwa, Heymer, Strobbe. Erkende aanbieders van eerdergenoemde merken zijn TipTop, 123traplift, PractiComfort, RecentLift, Smienk.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen is een onbegonnen zaak. Wel zijn er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een ervaren adviseur geeft tips en advies voor het uitkiezen van een prettige huislift. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt dan bij u thuis om de trap in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal zal de montage van een traplift in Hommerts al binnen 2 weken voltrokken worden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Meestal wordt de constructie nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Dealers als Otolift en 123 traplift verstrekken een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als de Thyssenkrupp Swing.

Kan ik een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor gezinnen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Hommerts is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het een goede optie zijn. Voor langer gebruik is huur te kostbaar en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Hommerts communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. Doorgaans valt dit binnen een marge van 125 KG tot 170 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw trapliftexpert naar de stoelen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Onder andere in een zorgflat. Speciaal voor dit soort type woningen is het mogelijk om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zodoende blijft u lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie