Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Uitwellingerga

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een speciale traplift in Uitwellingerga kan u daarbij helpen! Een groot aantal ouderen en mensen met een lichamelijke beperking laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op deze manier kunt u zelfstandig en comfortabel gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze site bieden wij uitgebreide informatie omtrent trapliften. Op deze website vind u meer info over de liften die passen bij uw trap, hoe de producten werken, de prijzen, de WMO en onderhoud. Meer weten? Dan kan men gelijk en geheel vrijblijvend een offerte opvragen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Op een veilige en prettige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een trap met bochten of recht: Voor iedere situatie is er een traplift mogelijk.
 • De totale kosten variëren tussen €1500 tot wel €8100, incl. plaatsing.
 • Mogelijk krijgt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Tarieven traplift juni 2024 | Hoe werken deze producten? | Verschillende liftsystemen | Aanvraag via de WMO gemeente Súdwest-Fryslân | Fabrikanten en adviseurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8624
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 10

Kosten traplift Uitwellingerga juni 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Wat gaat dat kosten? De prijs wordt bepaald door 2 zaken: de vorm van de trap en extra opties zoals een automatische klaprail. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het installeren van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus ook de goedkoopste optie. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan stijgen de kosten. Bovendien bestaan er meerprijzen voor o.a. opties zoals een automatische draaizitting.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.500.
 • Een stoellift met één bocht is verkrijgbaar vanaf €6.400.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is nog weer duurder, denk aan €7.500 incl. montage.
 • Extra’s zoals een voetenplank met LED verlichting zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in flyers. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder voorzien we u van de richtprijs van het laten installeren van een traplift in Uitwellingerga. Zoals u kunt zien: het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

ModelNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.750€1.650 – €2.2504 uur
1 bocht€4.950 – €8.700€2.550 – €5.8004,5 uur
Twee bochten€6.500 – €10.100€3.550 – €7.7006,5 uur
Wenteltrap€7.650 – €12.300€4.600 – €9.3006 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Uitwellingerga.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Uitwellingerga kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte artikelen worden uiteraard goed nagekeken en worden onder garantie geleverd. Zo bespaart u eenvoudig 55% op de aankoopprijs. Daarnaast is recycling goed voor het milieu. Steeds meer leveranciers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-hands liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-uitwellingerga-8624

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is vooral handig als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Het railsysteem wordt bevestigd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nadien duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De stoellift heeft elektriciteit nodig. Op de momenten dat er geen stroom is is er nog een noodaccu. Bijna alle merken hebben een stoel die 90 graden kan draaien die u helpt bij het op- en afstappen. Standaard kan men de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elke situatie zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg zijn er 2 soorten: stoelliften in Uitwellingerga voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, brede en smalle trap. Voorts verkoopt men innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een bijkomend voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor een rechte trap start bij €2.300 incl. installatie.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit resulteert in een hogere prijs en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.100 incl. installatie. Dit product is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buizensysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierdoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type start bij €9.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal bochten en optionele extra’s zoals een vierpuntsgordel.

Traplift voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De krachtige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Het systeem is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit een speciale coating en heeft een handige afdekhoes. Op die manier is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit speciale model werkt d.m.v een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type gaat vervolgens langzaam omhoog. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Houd er rekening mee dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een geschikte aanbieder die een rolstoellift kan monteren. Zulke liften zijn verkrijgbaar vanaf €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân d.m.v. de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u recht op woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Senioren, chronisch zieken en anderen die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die vereist zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist komt langs voor een keukentafelgesprek en bepaalt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Soms zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor de lange termijn veilig en prettig van uw huis te blijven genieten. Via de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. De consulent plant een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft te kennen waar de behoefte ligt om veilig en zelfstandig te wonen. Afhankelijk van de situatie zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-specialist zoekt uit of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Vaak blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan vaak iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Vervolgens ontvangt u aanvullende info over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura en PGB budget
Als de gemeente de indicatie verleent bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U kunt nu een model kopen die voldoet aan uw eisen en wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of direct aan de slag met een aanvraag? In de box hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mail: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Andere subsidie/vergoeding
Behalve de traplift WMO Uitwellingerga bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u wellicht een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een subsidie als zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die met name handig is voor particulieren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of diverse trapliften met eigen ogen bekijken? Bezoek dan een adviespunt of winkel bij u in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u geschikte liften laten zien en adviseert welk type lift past rijmt met uw wensen, eisen en budget. Veel van de aanbieders verkopen diverse merken. In de tabel hieronder treft u winkels en producenten die ook een lift kunnen plaatsen in Uitwellingerga.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Uitwellingerga.

Geschikte merken
In ons eigen kleine landje zijn diverse betrouwbare fabrikanten werkzaam. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze merken verzekeren een korte levertijd en een goede service. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de bijgaande tabel staan de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Vergelijking van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit 5 geschikte ontwikkelaars De meest bekende zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Verder worden er ook producten verkocht van Strobbe, Triwa, Platinum, Heymer, Extrema. Grote wederverkopers van de genoemde merken zijn Smienk, TipTop, RecentLift, PractiComfort, Vegro.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet haalbaar. Er bestaan tal van showrooms voor directe tips / adviezen en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een ervaren adviseur geeft tips en advies voor het vinden van een passende huislift. Ook bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt dan bij u thuis om de trap in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders zal de installatie van een traplift in Uitwellingerga al binnen 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Hier wordt de constructie nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden op alle punten gecontroleerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Dealers als Handicare + Heymer verkopen een ruim assortiment met 2e hands modellen als onder andere de Thyssenkrupp Flow.

Is het slim om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor huishoudens die bijv. een operatie achter de rug hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Uitwellingerga is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het mogelijk interessant. Voor de lange termijn is huur te kostbaar en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Uitwellingerga verstrekt vaak een maximaal gewicht in kilogram. In de basis schommelt dat tussen de 130 KG – 175 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw verkoopadviseur naar de stoelen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw woning in te kunnen gaan kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als unieke optie voor deze gevallen bestaan er producten om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie