Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oppenhuizen

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Oppenhuizen vergroot uw zelfstandigheid. Een groot aantal mindervaliden en ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. Door deze oplossing kunt u veilig en op een prettige manier van uw hele huis genieten. Op deze webpagina bieden wij nuttige specificaties omtrent trapliften. Onze experts geven tips over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe het technisch werkt, de onkosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en veiligheid. Ook kunt u gratis en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Zonder gevaar en op een gemakkelijke manier blijven genieten van uw woning.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor iedere situatie is er een traplift te maken.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €2250 & €9400, incl. montage.
 • Regelmatig ontvangt u een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteSúdwest-Fryslân | Fabrikanten en leveranciers | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8625
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftPlatinum Curve

Kosten traplift Oppenhuizen juni 2024

U bent overtuigt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat gaat dat kosten? De kostprijs hangt af van 2 factoren: het type trap en extra opties zoals een 4-puntsgordel. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een lift plaatsen op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met meerdere bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Uiteraard komen er additionele kosten bij voor extra’s zoals een 4-puntsgordel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er al voor €2.850.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €5.850.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al snel €7.100 of meer.
 • Opties zoals een draaifunctie worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV reclames. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het overzicht hieronder bieden wij de richtprijzen van het monteren van een traplift in Oppenhuizen. Het soort trap (recht of met bochten) heeft de meeste invloed op de prijs.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.450€1.650 – €2.1004,5 uur
1 bocht€5.350 – €9.100€3.350 – €6.500Dagdeel
Twee bochten€6.450 – €11.200€3.650 – €7.5006,5 uur
Draaiende trap€7.600 – €14.500€5.000 – €10.2001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Oppenhuizen.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Oppenhuizen kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte systemen worden uitgebreide getest en bieden ook gewoon garantie. Op deze manier bespaart u maar zo 40% ten opzichte van een nieuw model. Ook bent u ook milieuvriendelijk bezig. Veel verkooppunten kunnen u ook helpen aan tweedehands modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In overleg met een verkoper maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-oppenhuizen-8625

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dit railsysteem wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer aangedreven door een elektromotor. U bedient de lift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Aansluitend duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De stoellift werkt op elektriciteit. In het geval van stroomstoringen blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle systemen hebben een stoel die 90 graden kan draaien zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Ook kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Dankzij dit systeem is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Elke situatie is uniek. Voor elke situatie is er een passende oplossing. In de basis zijn er 2 modellen: stoelliften in Oppenhuizen voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn toe te passen op een steile, smalle en brede trap. Tevens verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor rolstoelen zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Maatwerk is dus minder nodig. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.100 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dat zorgt uiteindelijk voor meer kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.900 incl. installatie. Dit model is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buissysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Daardoor blijven de treden goed beloopbaar. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierom wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €9.500. De prijs komt tot stand middels aantal bochten, totale lengte en eventuele extra’s zoals een draaifunctie.

Traplift buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Deze lift is opgewassen tegen vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een speciale coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Op die manier blijft uw lift gewoon goed werken in elk type weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen in een rolstoel. Deze uitvoering werkt op basis van een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Eenmaal boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Voorwaarde isdat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een gerenommeerde firma die rolstoelliften kan installeren. Deze modellen zijn verkrijgbaar vanaf €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân door de WMO

De gemeente regelt dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Senioren en mindervaliden die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur kijkt kritisch naar uw situatie en bepaalt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om permanent comfortabel thuis te blijven wonen. Via de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van extra hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U deelt welke hulpmiddelen u wenst om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-expert onderzoekt of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk bijvoorbeeld aan veel hoogteverschil of hele kleine deuren). Een verhuisvergoeding is dikwijls een passende oplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Nadien sturen ze u documenten over hoe de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Zodra de gemeente uw aanvraag goedkeurt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een schoonmaakhulp) of een eigen PGB-budget. In het laatste geval betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt nu een type laten plaatsen die rijmt met uw behoeften. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of gelijk een WMO-voorziening aanvragen? In de lijst hieronder checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mailadres: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Andere subsidieregelingen
Buiten de traplift WMO Oppenhuizen lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een subsidie als zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening gericht op ouderen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een afspraak maken of het hele assortiment trapliften met eigen ogen bekijken? Handig is dan een winkel of showroom in de regio. Een betrouwbare expert kan u geschikte liften demonstreren en adviseert welk systeem past bij uw wensenlijstje en budget. Veel van de verkooppunten verkopen diverse merken. In de bijgaande tabel bekijkt u winkels en producenten die ook actief zijn in Oppenhuizen.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Oppenhuizen.

Goede merken
In uw omgeving zijn een aantal bekende merken aan het werk. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze ontwikkelaars staan in voor een korte levertijd en gunstige servicecontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het schema hieronder treft u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
We differentiëren 5 bekende leveranciers De meest bekende zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien bestaan er ook minder bekende merken zoals Minivator, Heymer, Extrema, Strobbe, Triwa. Bekende (2e hands) leveranciers van deze merken zijn o.a. Vegro, PractiComfort, Smienk, RecentLift, 123traplift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is een onbegonnen zaak. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een ervaren adviseur kan u helpen met het uitzoeken van een prettige huislift. Bovendien kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een expert zal aan huis komen om de trap op te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Meestal kan de montage van een traplift in Oppenhuizen binnen een paar weken mogelijk worden gemaakt.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Middels een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de basis wordt de constructie nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle onderdelen worden gereviseerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Installateurs zoals Stannah + PractiComfort verstrekken een groot aanbod 2e hands modellen als de Thyssenkrupp Levant.

Is het slim om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. De huuroptie is erg geschikt voor huishoudens die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Oppenhuizen is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het mogelijk interessant. Als u een structurele oplossing zoekt dan zijn de kosten te hoog en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Oppenhuizen werkt met een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Vaak schommelt dat tussen de 130 KG – 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de uitvoeringen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als unieke optie voor deze situaties bestaan er producten om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie