Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Gauw

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een slimme traplift in Gauw vergroot uw zelfstandigheid. Een groot aantal ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. . Slim, want zo kunt u zelfstandig en op een prettige manier gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze website bieden wij waardevolle tips wat betreft trapliften. Op deze website vind u meer info over soorten liften, technische details, de totale kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Ook kan men kosteloos een brochure of een offerte aanvragen bij verschillende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Met een veilig gevoel en op een eenvoudige manier naar boven en naar beneden.
 • Een trap met bochten of recht: Er is voor elke woning een traplift mogelijk.
 • De kosten komen neer op bedragen tussen €1950 tot zo’n €9400, inclusief installatie.
 • Soms wordt de traplift vergoed vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoudsopgave:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze producten? | Verschillende liftsystemen | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteSúdwest-Fryslân | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8627
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Gauw februari 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De totaalprijs wordt bepaald door twee zaken: de vorm van uw trap maar ook door de extra opties die u kiest. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het installeren van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met 1 of 2 bochten is het prijskaartje heel anders. Daarnaast worden er toeslagen gerekend voor upgrades als een stabieler zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.700.
 • Een simpele lift met één bocht is er al vanaf €6.100.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kent een hogere prijs van rond de €7.550 inclusief plaatsing.
 • Extra opties als een meedraaiende stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in TV reclames. Deze voordelige vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel bieden wij de geschatte kosten van het laten installeren van een traplift in Gauw. Het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.350€1.600 – €2.2501/2 dag
Eén bocht€5.150 – €8.300€2.650 – €5.3005 uur
Twee bochten€6.100 – €10.600€4.350 – €7.4006 uur
Draaiende trap€8.300 – €12.100€5.000 – €9.500Eén dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Gauw.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Gauw kan erg interessant zijn. Gebruikte artikelen worden gereviseerd en worden onder garantie geleverd. Daarmee bespaart u eenvoudig 60% op de nieuwprijs. Bovendien hoeft er niets weggegooid te worden. Flink wat verkooppunten hebben op dit moment diverse 2de-hands liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-gauw-8627

Informatie en uitleg over de traplift

Met hulp van een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit kan heel behulpzaam zijn als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze speciale rails wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bestuurt de traplift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Standaard werkt dit op de volgende manier: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nu drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De stoellift werkt op basis van stroom. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste soorten hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Doorgaans kan men de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

Welke voordelen zijn er?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Er is een lift voor elke trap.

Type trapliften

Elk geval is anders. Voor elke situatie is er een passend model te vinden. Volgens onze adviseurs zijn er 2 soorten: stoelliften in Gauw voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens zijn er innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een extra voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.350 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit zorgt voor extra onkosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.850 inclusief montage. Dit type is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. Het buizensysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Zodoende heeft u geen last van een smalle trap. Het betreft hier 100% maatwerk. Om die reden bent u meer geld kwijt voor de montage. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.000. De prijs is afhankelijk van de totale lengte van de trap en extra opties zoals een luxere stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De krachtige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Dit type is extra goed beschermd tegen hitte, UV-straling en regen. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een unieke gepatenteerde coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Dankzij dit systeem kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit product werkt d.m.v een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Houd er rekening mee dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde verkoper die deze rolstoellift aanbiedt. Zulke liften hebben al snel een prijskaartje van €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u belang bij deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Senioren, chronisch zieken en anderen met een WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en beoordeelt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Dikwijls zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor een ruime periode comfortabel uw gehele woning te blijven gebruiken. Door de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van hulpmiddelen. Welke stappen moet ik ondernemen? Hieronder leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. De consulent komt bij u thuis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U initieert wat u precies kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Bij twijfel wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De consulent analyseert of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. Soms besluit hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijv. drempels of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding blijkt dan een beter alternatief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Nadien verstrekken ze u documenten over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura of het PGB budget
Vanaf het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een eigen PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt dan zelf een model laten installeren die aansluit op uw eisen en wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of wilt u een aanmelding voor de WMO doen? In de grijze box checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mail: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Los van de traplift WMO Gauw lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen hulp in de vorm van subsidie als er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening gericht op hulpbehoevenden om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een adviesgesprek of diverse trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Het meest praktische is een showroom of adviespunt rondom uw woonplaats. Een ervaren adviseur kan u meerdere systemen tonen en geeft onafhankelijk advies over welk soort lift past bij uw wensen en budget. Veel van de aanbieders hebben een gevarieerd assortiment. In deze tabel staan fabrikanten en dealers die ook een lift kunnen plaatsen in Gauw.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Gauw.

Geschikte merken
In uw omgeving zijn diverse geschikte fabrikanten werkzaam. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift bouwers staan voor een korte installatietijd en gunstige servicecontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In deze tabel bekijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaGoede onderhoudscontracten
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren verschillende bekende fabrikanten Dit zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien worden er modellen aangeboden van o.a. Triwa, Strobbe, Extrema, Heymer, Platinum. Betrouwbare adviseurs van eerdergenoemde merken zijn RecentLift, PractiComfort, Vegro, Smienk, TipTop.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift in huis uittesten gaat helaas niet lukken. Wel zijn er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een erkende adviseur helpt u graag bij het uitkiezen van een prettige huislift. Bovendien zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt persoonlijk langs om de trap op te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan een offerte op maat achterlaten. Meestal kan de installatie van een traplift in Gauw in zo’n 2 – 3 weken worden gerealiseerd.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In de basis is het railsysteem 100% nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de elektromotor worden uitvoerig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Aanbieders zoals Otolift + Extrema hanteren een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijv. de Handicare 1000.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. In dat geval is huren een mooi alternatief voor hulpbehoevende die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om de kosten te spreiden. Traplift huren in Gauw is niet heel goedkoop. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Voor langer gebruik zijn de kosten te hoog en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Gauw hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Normaal gesproken schommelt dat tussen de 115 KG – 150 KG. Elk type is daarin weer anders. Neem dit serieus en bekijk de stoelen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als unieke optie voor deze huizen bestaan er producten om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Hierdoor is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie