Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Scharnegoutum

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een slimme traplift in Scharnegoutum verschaft u die mogelijkheid! Steeds meer mindervaliden en ouderen kiezen voor een stoellift. Hierdoor kunt u veilig en probleemloos naar boven en naar beneden. Op deze pagina kunt u aan de slag met uitgebreide details ten aanzien van trapliften. Op deze website vind u meer info over diverse lift types, hoe de bediening werkt, de installatiekosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en info over tweedehands modellen. Ook kunt u direct en vrijblijvend een offerte aanvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Risicoloos en op een prettige manier van uw hele huis genieten.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift op maat.
 • De uiteindelijke kosten komen neer op bedragen tussen €1750 tot wel €8900, incl. plaatsing.
 • Mogelijk ontvangt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteSúdwest-Fryslân | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8629
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Scharnegoutum april 2024

U bent overtuigt: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De kostprijs komt tot stand middels 2 aspecten: het type trap en extra opties zoals een draaifunctie. Het laten monteren van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een model voor een normale rechte trap installeren gaat vaak moeiteloos en is dus relatief goedkoop. In het geval van 1 of meer bochten is het prijskaartje heel anders. Uiteraard bestaan er meerprijzen voor o.a. toevoegingen zoals een snellere motor.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.300.
 • Een basislift met een standaard bocht koopt u al v.a. €5.850.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is nog weer duurder, denk aan €7.350 of meer.
 • Extra upgrades zoals een luxe stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamefolders. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In deze tabel voorzien we u van de adviesprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Scharnegoutum. Het type trap is de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.750 – €3.950€1.750 – €2.2001/2 dag
Eén bocht€4.700 – €8.100€3.500 – €6.7001/2 dag
2 bochten€6.100 – €11.100€4.250 – €7.600Eén dag
Spiltrap€8.050 – €12.600€5.350 – €9.9006,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Scharnegoutum.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Scharnegoutum is voordelig en net zo veilig. Gebruikte producten worden grondig nagekeken en voldoen aan alle veiligheidseisen. Daarmee bespaart u tot wel 40% op de nieuwprijs. Als extra voordeel helpt u verspilling tegengaan. Meer en meer aanbieders hebben een ruim aanbod met gebruikte modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-scharnegoutum-8629

Waarom een traplift?

Met een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is vooral handig als u moeite hebt met traplopen. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Zo’n rail wordt gekoppeld aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Uw muur blijft volledig intact. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een elektromotor. U kan deze stoel besturen met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Samengevat doet u de volgende handelingen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Daarna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit artikel werkt op elektriciteit. Als de stroom wegvalt dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste modellen hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Overigens kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Dankzij dit systeem is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is weer anders. Voor elk appartement zal worden gekeken naar een passend model. In de regel onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Scharnegoutum voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een steile, brede en smalle trap. Ook onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een extra voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.350 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails worden afgestemd. Dit zorgt voor extra onkosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.250 inclusief installatie. Dit type is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis van de lift wordt vastgezet aan de traptreden. Door dit handige systeem is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het betreft hier 100% maatwerk. Om die reden zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type lift kost al gauw €9.000. De prijs is afhankelijk van lengte trap, aantal bochten en optionele extra’s zoals een vierpuntsgordel.

Traplift buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een sterke traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen en wind. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een laag dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Zo is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen in een rolstoel. Dit product werkt op basis van een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type gaat vervolgens langzaam omhoog. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Het is belangrijk dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een populaire firma die rolstoelliften kan installeren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al gauw €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân d.m.v. de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die relevant zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Daarvoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent maakt een afspraak en adviseert of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Onder bepaalde omstandigheden prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om permanent moeiteloos en veilig van uw huis te blijven genieten. Via de WMO kunt u in veel gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. De consulent maakt met u een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft te kennen wat u kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-expert gaat bekijken of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk aan drempels naar de badkamer of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is regelmatig een beter alternatief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Hierna krijgt u documenten over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Als de gemeente uw aanvraag goedkeurt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan een traplift in uw woning laten plaatsen of een schoonmaakhulp) en het PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een budget toegekend. U gaat dan een type laten monteren die matcht met uw eisen en wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Locatiegegevens

Meer weten of gelijk een WMO-melding doen? In de grijze box bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mail: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Overige vergoedingen
Los van de traplift WMO Scharnegoutum bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u misschien aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een subsidie als zij het bedrijfspand aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening speciaal voor gezinnen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een adviesgesprek of meerdere trapliften eens met eigen ogen zien? Bezoek dan een adviespunt of winkel in de regio. Een productspecialist kan u een aantal opties laten zien en informeert u over welk model aansluit op uw situatie. Veel van de winkeliers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het schema hieronder vindt u aanbieders en merken die ook liften installeren in Scharnegoutum.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenGratis advies aan huis
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Scharnegoutum.

Betrouwbare merken
In ons eigen land onderscheiden wij vijf bekende leveranciers werkzaam. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze fabrikanten beloven een snelle levertijd en een erkende servicedienst. Bij deze fabrikanten kunt u direct een traplift kopen. In het schema hieronder bekijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit meerdere professionele ontwikkelaars Het gaat om Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Ook worden er ook producten verkocht van Heymer, Strobbe, Minivator, Triwa, Platinum. Erkende (tweedehands) aanbieders van merken als deze zijn Smienk, PractiComfort, RecentLift, 123traplift, TipTop.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is een onbegonnen zaak. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een getrainde specialist zal u verder ondersteunen bij het uitzoeken van een prettige huislift. Daarnaast kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders kan de installatie van een traplift in Scharnegoutum binnen 1 – 3 weken voltrokken worden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Standaard wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle onderdelen worden grondig getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Merken zoals Acorn & 123 traplift hanteren een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Thyssenkrupp Levant comfort.

Waar kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. In dat geval is huren een mooi alternatief voor ouderen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Scharnegoutum is op lange termijn niet voordelig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is huren absoluut de overweging waard. Voor langer gebruik is huren niet verstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Scharnegoutum communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. Normaal gesproken wisselt dat tussen de 120 KG & 145 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw aanbieder naar de modellen bij overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw woning in te kunnen gaan heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke woningtypes is het mogelijk om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie