Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Goënga

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een speciale traplift in Goënga vergroot uw zelfstandigheid. Een groot deel van de ouderen en mensen met fysieke ongemakken kopen een speciale stoellift voor thuis. Door deze oplossing kunt u risicoloos en zeer eenvoudig van uw hele huis genieten. Via onze vergelijker leest u nuttige gegevens inzake trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over diverse lift types, de werking, de verwachte kosten, de overheidsregelingen (WMO) en info over tweedehands modellen. Daarnaast kunt u zonder kosten en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Met een gerust hart en op een prettige manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift beschikbaar.
 • De totale kosten fluctueren zo tussen de €2550 tot wel €9800, incl. plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden ontvangt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoud:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Verschillende liftsystemen | Aanvraag via de WMO gemeente Súdwest-Fryslân | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8628
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift Goënga juni 2024

U weet het zeker: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe duur is dat? De verwachte kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 factoren: de vorm van de trap en extra’s zoals een draaibare zitting. Het laten monteren van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een model voor een normale rechte trap installeren is binnen no-time geregeld en hoeft dus ook niet duur te zijn. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Daarnaast geldt er een meerprijs voor extra opties als een automatische draaizitting.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap start bij €2.550.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er vanaf €5.850.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.550 incl. montage.
 • Extra opties als een parkeerbocht zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in TV aanbiedingen. Deze goedkope basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder treft u een inschatting van de kosten van het monteren van een traplift in Goënga. Het type trap is de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.850€1.600 – €2.100halve dag
1 bocht€5.050 – €9.300€2.800 – €6.400halve dag
Meerdere bochten€6.050 – €10.400€4.350 – €7.4006,5 uur
Spiltrap€8.000 – €12.800€4.800 – €9.3005,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Goënga.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Goënga kan erg interessant zijn. Gebruikte modellen worden gereviseerd en kunnen supersnel worden geleverd. Dan bespaart u eenvoudig 40% vergeleken met een nieuw model. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. Flink wat verkopers kunnen u ook helpen aan 2de-handse modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Op basis van tips van onze specialisten kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-goenga-8628

Wat is een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is een oplossing wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. De rail wordt gemonteerd aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nu kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit artikel werkt op elektriciteit. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste soorten beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste systemen kan men de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor ieder huishouden is er een passende oplossing. Doorgaans zijn er 2 types: stoelliften in Goënga voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een brede, smalle en steile trap. Bovendien zijn er systemen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een groot pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.300 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit resulteert in meer kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.500 inclusief plaatsing. Dit type is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zorg voor goede voorlichting over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Dergelijke oplossingen kosten al snel €10.000. De prijs hangt af van lengte trap, aantal bochten en optionele extra’s zoals een automatische draaifunctie van de stoel.

Traplift voor buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een speciale traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Deze lift is opgewassen tegen neerslag en vocht. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt omgeven met speciaal waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Daardoor is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit model wordt geleverd met een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Het systeem kan daarna veilig omhoog bewegen. Boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Belangrijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een geschikte fabrikant die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Zulke liften kosten al gauw €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân met de WMO

De gemeente regelt dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Ouderen en mensen met een beperking met een WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Belangrijk: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-specialist maakt een goede analyse en besluit of een stoellift wel de oplossing is. Wellicht is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan u helpen om permanent veilig en prettig van uw huis te blijven genieten. Via de WMO kan men in specifieke situaties extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Welke stappen moet ik ondernemen? Hieronder bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. U persoonlijke consulent maakt met u een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. Hier kunt u melden wat u precies kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-expert beslist of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. Soms besluit hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk bijvoorbeeld aan opstapjes of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding blijkt dan een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Aansluitend krijgt u details over hoe de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Mits de WMO-indicatie wordt gegeven moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan een traplift in uw woning laten plaatsen of andere zorgproducten) of een eigen PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt nu een systeem laten plaatsen dat past bij uw individuele situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Adresgegevens

Meer weten of snel een aanmelding voor de WMO doen? Bijgaand checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mail: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Na de traplift WMO Goënga bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u wellicht gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een financiële compensatie in gevallen waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door woningeigenaren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of diverse trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Ga dan eens langs bij een adviespunt of winkel bij u in de buurt. Een betrouwbare expert kan u geschikte uitvoeringen demonstreren en geeft aan welke uitvoering past bij uw wensen en budget. Veel van de dealers hanteren verschillende merken en modellen. In de volgende tabel staan leveranciers en merken die ook leveren in Goënga.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Goënga.

Geschikte merken
In ons eigen kleine landje zijn verschillende populaire traplift fabrikanten actief. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze producenten hanteren een korte levertijd en goede after service. U kunt bij deze merken rechtstreeks een lift kopen. In deze tabel staan de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan vijf erkende traplift fabrikanten Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarnaast worden er modellen aangeboden van o.a. Strobbe, Triwa, Platinum, Extrema, Heymer. Gerenommeerde (tweedehands) aanbieders van deze modellen zijn TipTop, RecentLift, 123traplift, PractiComfort, Vegro.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een betrouwbare expert kan u helpen met het uitkiezen van een prettige huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert komt persoonlijk langs om de trap in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Meestal zal de montage van een traplift in Goënga binnen 1 – 3 weken gebeuren.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan bent u ook erg duurzaam bezig. Doorgaans wordt de constructie nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreide getest zodat u veilig naar boven kunt. Aanbieders zoals Minivator & PractiComfort hebben een prima aanbod 2e hands modellen als bijv. de Handicare 950.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. De huuroptie is erg geschikt voor mensen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Goënga is puur financieel gezien niet verstandig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. U betaalt niets af. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan huren zeker een optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is het gewoon te duur en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Goënga hanteert een maximaal gewicht in kilogram. In de basis schommelt dat tussen de 120 KG & 165 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de systemen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw huis binnen te komen zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Juist voor deze woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie