Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Loënga

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Loënga biedt uitkomst! Een groot deel van de senioren en mindervaliden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Door deze oplossing kunt u zelfstandig en zonder enige inspanning in uw vertrouwde woning blijven wonen. Hieronder vindt u belangrijke gegevens t.a.v. trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende type liften, hoe het werkt, de montagekosten, de WMO en andere vergoedingen en specifieke info over rolstoelliften. Tevens kunt u ook meteen en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Zonder risico en op een comfortabele manier naar boven en beneden gaan.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift te installeren.
 • De kosten variëren tussen €1850 oplopend tot 9600, inclusief installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden heeft u recht op een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoud:  Tarieven traplift juni 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Súdwest-Fryslân | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8631
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Loënga juni 2024

U heeft besloten: u wilt investeren in een traplift. Wat kost zoiets? De verwachte kostprijs komt tot stand middels 2 zaken: het soort trap en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting. Het laten installeren van zo’n traplift is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus relatief goedkoop. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Uiteraard komen er additionele kosten bij voor extra opties zoals een andere kleur rail.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap start bij €2.300.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er vanaf €6.050.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €7.550.
 • Extra opties zoals een hoofdsteun worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in folders. Deze aanlokkelijke basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het overzicht hieronder verschaffen we de richtprijs van het laten installeren van een traplift in Loënga. De vorm van uw trap vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.950€1.700 – €2.2003,5 uur
Eén bocht€4.650 – €9.200€2.500 – €5.8004,5 uur
Twee bochten€5.750 – €11.600€3.900 – €8.0006 uur
Draaiende trap€8.050 – €13.100€4.900 – €9.9001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Loënga.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Loënga is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte producten worden uitgebreid gecontroleerd en kunnen supersnel worden geleverd. Zodoende bespaart u al snel 45% – 50% vergeleken met een nieuw model. Als extra voordeel is dat een duurzame investering. Flink wat leveranciers hebben een ruim aanbod met 2e-hands liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-loenga-8631

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Het railsysteem wordt gekoppeld aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden middels een elektromotor. U bestuurt de traplift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Vervolgens drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit model heeft elektriciteit nodig. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel producten beschikken over een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste modellen kunt u gemakkelijk het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Daardoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke trap bestaat er een geschikt systeem. In de basis zijn er 2 types: stoelliften in Loënga voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Ook onderscheiden we systemen voor buiten. Voor rolstoelers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een groot pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.200 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails worden afgestemd. Dit heeft als gevolg een hogere prijs en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.000 incl. montage.Het systeem is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Om die reden is dit een van de duurste modellen. Zulke systemen kosten al snel €9.750. De prijs komt tot stand middels aantal bochten, totale lengte en overige opties zoals eenhoofdsteun.

Traplift buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? De weerbestendige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. De stoellift kan goed omgaan met regen, hagel en ijs. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo is er geen roestvorming. Rondom de stoel zit een laag dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Dankzij dit systeem is het systeem bestand tegen elk type weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze variant werkt op basis van een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Deze uitvoering gaat vervolgens langzaam omhoog. Boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een goede verkoper die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze modellen kosten al snel €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân door de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Burgers die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die benodigd zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Wel vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-adviseur neemt uw situatie onder de loep en beoordeelt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Wellicht biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en op een veilige manier in uw huis te wonen. Middels de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. Uw consulent maakt met u een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U noteert welke hulpmiddelen u wenst om langdurig thuis te blijven wonen. Bij twijfel raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist onderzoekt of het installeren van een traplift een werkbare oplossing is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijvoorbeeld door drempels naar de slaapkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding blijkt dan een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Nadien verstrekken ze u details over hoe u geholpen wordt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Als de gemeente de indicatie verleent moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een schoonmaakhulp) en het PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt hierbij een traplift kopen dat past bij uw wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Contactgegevens

Komt u er niet uit of direct beginnen met de aanvraagprocedure? Onderstaand vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mailadres: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Andere subsidieregelingen
Behalve de traplift WMO Loënga zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen ondersteuning zodra bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening bedoeld voor hulpbehoevenden om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u meer info of de gehele productlijn trapliften onder de loep nemen? Dan kunt u terecht bij een winkel (of vertegenwoordiger) gevestigd in de regio. Een betrouwbare expert kan u meerdere opties tonen en adviseert u over welke uitvoering matcht met uw woning en budget. Het gros van de dealers verkopen diverse merken. In de onderstaande tabel vergelijkt u aanbieders en merken die ook kunnen leveren in Loënga.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Loënga.

Geschikte merken
In ons land zijn meerdere bekende ontwikkelaars met eigen producten. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze merken waarborgen een snelle montage en gunstige servicecontracten. U kunt hier een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de bijgaande tabel bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er bestaan een aantal professionele leveranciers Dit zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Platinum, Minivator, Heymer, Strobbe, Triwa. Erkende wederverkopers van deze modellen zijn Vegro, Smienk, 123traplift, TipTop, RecentLift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen is niet mogelijk. Er bestaan tal van showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een productspecialist zal u helpen bij het vinden van de beste huislift. Verder kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een expert komt persoonlijk langs om de situatie te bekijken, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Bij de meeste aanbieders kan het plaatsen van een traplift in Loënga al binnen 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de basis wordt de constructie nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden grondig gecheckt zodat er geen gebreken ontstaan. Leveranciers als Minivator en RecentLift hanteren een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijv. de Handicare 950.

Kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurconstructie is handig voor ouderen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Loënga is niet heel goedkoop. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor kort gebruik is het de overweging waard. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Loënga hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de regel ligt dat tussen de 115 KG & 150 KG. Dit is per model verschillend. Neem dit serieus en bekijk de systemen bij overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw huis binnen te komen is het soms nodig om een opgang te nemen. Onder andere in een zorgflat. Juist voor deze type woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten te realiseren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie