Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Boazum

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een slimme traplift in Boazum maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor het gemak van de stoellift. . Slim, want zo kan men zonder zorgen en moeiteloos blijven genieten van uw woning. Op deze website vindt u bruikbare gegevens wat betreft trapliften. Wij vertellen u meer over de liften die passen bij uw trap, de werking, de kosten, de overheidsregelingen (WMO) en veiligheid. Geïnteresseerd? Dan kunt u zonder kosten en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Met een gerust hart en op een prettige manier naar boven en naar beneden.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Er is voor elke woning een geschikte traplift.
 • De kosten komen neer op bedragen tussen €2350 tot zo’n €9100, inclusief installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO.

Snelkeuze:  Kosten traplift juni 2024 | Lees alles over de werking | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Súdwest-Fryslân | Fabrikanten en verkooppunten | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8635
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Boazum juni 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De kostprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 onderdelen: de vorm van uw trap en extra opties zoals een vierpuntsgordel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het plaatsen van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus ook de goedkoopste optie. In het geval van 1 of meer bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Mogelijk moet u rekenen op een meerprijs voor upgrades als een extra dunne rail.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.450.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €6.050.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.600 of nog duurder.
 • Extra opties zoals een noodbatterij zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in TV aanbiedingen. Deze goedkope vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder verschaffen we de marktprijzen van het laten installeren van een traplift in Boazum. Zoals u kunt zien: het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

SoortPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.550€1.850 – €2.1001/2 dag
1 bocht€4.850 – €9.500€2.650 – €5.2005 uur
Meerdere bochten€6.100 – €10.800€3.900 – €7.6006,5 uur
Wenteltrap€8.200 – €13.400€4.950 – €9.8005,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Boazum.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Boazum is voordelig en net zo veilig. Gebruikte artikelen worden uiteraard goed nagekeken en bieden ook gewoon garantie. Zo bespaart u tot wel 45% op de aankoopprijs. Uiteraard draagt u bij aan een beter milieu. Veel leveranciers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-hands modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-boazum-8635

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dit railsysteem wordt geïnstalleerd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden middels een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Hierna gaat u in de stoel zitten. Daarna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit type werkt op elektriciteit. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste stoelliften hebben de beschikking over een draaistoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. In de regel kan u ook de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Dankzij dit systeem is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke gebruiker is er een passend model te vinden. Doorgaans zijn er 2 soorten: stoelliften in Boazum voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een steile, brede en smalle trap. Tevens zijn er liften voor buitengebruik. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een groot pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor de rechte trap is er al voor €2.450 incl. montage.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dat zorgt uiteindelijk voor meer kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.350 inclusief plaatsing. De rails is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis wordt gemonteerd op de traptrede. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierom zijn de kosten een stuk hoger. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting.

Speciale trapliften voor buiten
Een lager gelegen tuin? Een goede traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit model is uitstekend bestendig tegen neerslag en vocht. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt omgeven met speciaal waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zodoende blijft uw lift gewoon goed werken in extreem weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit type werkt d.m.v een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenverplaatst u zich weer verder. Het is belangrijk dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een erkende aanbieder die rolstoelliften kan leveren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn te koop v.a. €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Senioren en mindervaliden met WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die relevant zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Een speciale WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en beslist of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Dikwijls zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent op een prettige manier in uw huis te wonen. D.m.v de WMO kunt u vaak extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe zit het traject eruit? Hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft te kennen wat u kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Bij twijfel wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De consulent analyseert of het laten plaatsen van een traplift een werkbare oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk bijvoorbeeld aan veel hoogteverschil of hele smalle gangen). Een verhuisvergoeding is regelmatig een beter alternatief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Na deze termijn verstrekken ze u documenten over hoe u geholpen wordt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Mits u de indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn de installatie van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een persoonlijk PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt dan zelf een traplift kopen die matcht met uw eisen en wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of nu direct een WMO-melding doen? Bijgaand treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mail: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Andere vormen van subsidie
Afgezien van de traplift WMO Boazum lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een tegemoetkoming zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening speciaal voor ouderen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u meer info of de gehele productlijn trapliften bekijken of uitproberen? Ga dan eens langs bij een adviespunt of showroom in de regio. Een getrainde specialist kan u verschillende stoelliften laten zien en geeft aan welke uitvoering past bij de situatie en het budget. Veel van de verkooppunten verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande lijst vindt u merken en winkels die ook actief zijn in Boazum.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Boazum.

Goede merken
In uw omgeving zijn enkele geschikte leveranciers aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift bouwers staan bekend om een snelle levertijd en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een lift kopen. In deze tabel vergelijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Opsomming van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit vijf populaire traplift bouwers De meest bekende zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Verder kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Extrema, Triwa, Strobbe, Minivator, Platinum. Bekende dealers van bovengenoemde merken zijn RecentLift, 123traplift, Vegro, Smienk, TipTop.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Thuis een stoellift testen wordt een lastig verhaal. Gelukkig bestaan er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een adviseur zal u verder ondersteunen bij het kopen van een fijne huislift. Bovendien kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant brengt u persoonlijk een bezoek om alles in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. Meestal kan de installatie van een traplift in Boazum al binnen 2 weken voltrokken worden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan denkt u ook nog eens aan het milieu. In de regel komt de rails nieuw uit de fabriek en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden helemaal gereviseerd zodat u veilig naar boven kunt. Leveranciers als Acorn & Heymer bieden een groot aanbod 2e hands modellen als de Platinum Horizon.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. In dat geval is huren een mooi alternatief voor hulpbehoevende die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere motivatie kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Boazum is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het interessant zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huren niet verstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Boazum hanteert een max. gewicht dat de lift aankan. In de basis wisselt dat tussen de 110 KG tot 150 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw verkoopadviseur naar de modellen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de deur van een woning te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als aanvulling voor deze gevallen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie