Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Britswert

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Britswert verschaft u die mogelijkheid! Meer en meer senioren kiezen voor een stoellift. Hierdoor kan men zonder zorgen en zeer eenvoudig gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze pagina leest u nuttige specificaties ten aanzien van trapliften. Wij bieden handige info over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe de bediening werkt, de montagekosten, de WMO en uitgebreide info over plateauliften. Geïnteresseerd? Dan kunt u heel eenvoudig en geheel vrijblijvend een offerte laten opstellen bij de grote traplift fabrikanten werkzaam in de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Zorgeloos en op een aangename manier naar boven en naar beneden.
 • Een trap met bochten of recht: Ook voor uw appartement is er een traplift op maat.
 • De kosten komen neer op bedragen tussen €2600 en €8100, inclusief montage.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift vanuit de WMO.

Inhoudsopgave:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze types | Soorten trapliften | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteSúdwest-Fryslân | Merken en showrooms | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8636
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftOtolift Air

Kosten traplift Britswert februari 2024

U heeft besloten: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat kost zoiets? De verwachte kostprijs hangt af van 2 onderdelen: het soort trap en extra opties zoals een hoofdsteun. Het laten plaatsen van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een lift plaatsen op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus het goedkoopst. In het geval van 1 of meer bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Mogelijk komen er additionele kosten bij voor extra’s zoals een groter zitvlak.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er al voor €2.250.
 • Een basislift met een standaard bocht is er al vanaf €5.950.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is fors duurder, al snel €7.000 of nog duurder.
 • Extra opties zoals een hoofdsteun zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclames. Deze lokkertjes zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder bieden wij de marktprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Britswert. Het aantal bochten heeft de meeste invloed op de prijs.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.300€1.800 – €2.350halve dag
1 bocht€4.900 – €8.000€2.700 – €5.2004,5 uur
Meerdere bochten€6.450 – €11.800€4.300 – €7.1005,5 uur
Draaiende trap€8.300 – €12.600€5.450 – €10.400Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Britswert.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Britswert kan erg interessant zijn. Gebruikte modellen worden grondig nagekeken en kunnen snel worden geleverd. Zo bespaart u tot wel 50% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Als extra voordeel bent u ook milieuvriendelijk bezig. Flink wat fabrikanten bieden een assortiment met 2de-hands modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-britswert-8636

Wat is een traplift?

Middels een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze rail wordt aangebracht op de buiten- of binnenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nadien duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De stoellift wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is neemt de noodaccu het over. De meeste modellen hebben de beschikking over een draaistoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Vaak kunt u gemakkelijk het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zo is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Traplift keuzegids

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor ieder huishouden bestaat er een geschikt systeem. Doorgaans maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Britswert voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, brede en smalle trap. Voorts bestaan er liften voor buitengebruik. Voor rolstoelgebruikers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een bijkomend voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.400 incl. installatie.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dat zorgt uiteindelijk voor meer kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.150 inclusief plaatsing. De rails kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis van de lift wordt op de trap bevestigd. Zodoende is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het betreft hier 100% maatwerk. Om die reden bent u meer geld kwijt voor de montage. Zulke systemen kosten al snel €8.000. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en overige opties zoals eenautomatisch opklapbare voetenplank.

Traplift geschikt voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een goede traplift voor buiten is dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat een laag dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Hierdoor blijft uw lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelgebruikers. Dit model werkt d.m.v een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Voorwaarde isdat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een populaire zaak die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Mensen die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-expert bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bepaalt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Soms is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze van uw huis te blijven genieten. Met de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Hieronder hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U vertelt wat u kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Bij twijfel wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-expert beslist of de installatie van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (met zaken als drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding blijkt dan een beter alternatief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Vanaf dat moment krijgt u gegevens over de afhandeling van uw zorgvraag.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Wanneer de gemeente uw aanvraag goedkeurt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. In het laatste geval heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag hierbij een model laten monteren die matcht met uw behoeften. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Gemeentehuis

Komt u er niet uit of meteen een aanmelding voor de WMO doen? In de grijze box checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mail: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Andere vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Britswert bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen hulp in de vorm van subsidie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door huishoudens om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Bezoek dan een winkel (of vertegenwoordiger) in de buurt. Een getrainde specialist kan u een aantal modellen tonen en informeert welk type lift past voldoet aan uw wensenlijstje en budget. De meeste verkooppunten verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het schema hieronder bekijkt u leveranciers en merken die ook werkzaam zijn in Britswert.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Britswert.

Professionele merken
In ons eigen kleine landje zijn 5 bekende merken met eigen producten. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift bouwers garanderen een korte levertijd en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel bekijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan verschillende grote producenten Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Ook zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Triwa, Heymer, Minivator, Platinum, Extrema. Grote aanbieders van dergelijke merken zijn TipTop, PractiComfort, RecentLift, Vegro, 123traplift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een erkende adviseur helpt u graag bij het uitkiezen van een goede huislift. Daarnaast kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper brengt u persoonlijk een bezoek om de trap op te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Vaak zal de installatie van een traplift in Britswert binnen een paar weken gebeuren.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan denkt u ook nog eens aan het milieu. Vaak wordt de constructie nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden op alle punten gecontroleerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Dealers als Handicare & Extrema hanteren een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Otolift Air.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om de kosten te spreiden. Traplift huren in Britswert is relatief duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. U betaalt niets af. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Britswert benoemt doorgaans een max. gewicht dat de lift aankan. Meestal gaat het om een draagkracht tussen de 125 KG – 175 KG. Elk type is daarin weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de modellen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen moet u soms eerst een opgang op. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Juist voor deze gevallen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie