Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Rien

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een speciale traplift in Rien verschaft u die mogelijkheid! Een groot aantal ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor het gemak van de stoellift. Op die manier kunt u weer zelf en zonder moeite de trap op en af. Via onze vergelijker leest u praktische specificaties ten aanzien van trapliften. Wij bieden handige info over diverse lift types, technische details, de (montage)kosten, de overheidsregelingen (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Uiteraard kunt u online en zonder verplichtingen een offerte aanvragen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Met een gerust hart en op een plezante manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een passende traplift.
 • De tarieven schommelen tussen €2350 en €8400, inclusief installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift op basis van de WMO.

Thema’s:  Wat zijn de kosten? | Lees alles over de werking | Verschillende liftsystemen | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteSúdwest-Fryslân | Merken en adviseurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8641
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftOtolift Line

Kosten traplift Rien juni 2024

U bent overtuigt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat gaat dat kosten? De verwachte kostprijs wordt bepaald door twee factoren: de vorm van de trap en eventuele extra’s. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een plaatsing op een rechte trap kost het minste werk en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met meerdere bochten is het prijskaartje heel anders. Vaak worden er toeslagen gerekend voor opties zoals een extra sterke accu.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.400.
 • Een simpele lift met één bocht is er al voor €5.950.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is fors duurder, al snel €6.900 of zelfs nog meer.
 • Extra’s zoals een draaifunctie zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Pas op met lage prijzen in reclamefolders. Deze aantrekkelijke basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte vindt u indicatieve prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Rien. Het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.350€1.750 – €2.3504 uur
Eén bocht€4.700 – €8.900€3.000 – €5.000Dagdeel
Twee bochten€5.850 – €10.700€4.400 – €7.5006 uur
Draaiende trap€7.600 – €13.100€5.200 – €9.7005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Rien.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Rien is voordelig en net zo veilig. Gebruikte types worden uiteraard goed nagekeken en voldoen aan alle veiligheidseisen. Hiermee bespaart u tot wel 40% op de aanschafwaarde. Ook is dat een duurzame investering. Meer en meer verkopers hebben op dit moment diverse 2e-hands modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-rien-8641

Hoe werkt een traplift precies?

Dankzij een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is noodzakelijk wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Zo’n rail wordt gemonteerd aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven geholpen door een stille elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Vervolgens duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit artikel werkt op basis van stroom. In het geval van stroomstoringen komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel modellen bieden optioneel een ondersteunde stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Meestal kunt u gemakkelijk de zitting en de armleuningen weer inklappen. Op die manier zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elk geval is anders. Voor iedereen is er een passend model te vinden. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Rien voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een steile, smalle en brede trap. Verder kunt u ook gaan voor innovatieve buitenliften. Voor rolstoelers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor een rechte trap is er vanaf €2.550 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit resulteert in extra onkosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.950 incl. montage.De rails kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Zodoende kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Als gevolg hiervan is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €9.500. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en extra opties zoals een opklapbare rail.

Traplift geschikt voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een goede traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen, hagel en ijs. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Op die manier is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze variant is uitgerust met een lang plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type kan u op een rustige manier omhoog brengen. Boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Noodzakelijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een goede fabrikant die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze liften hebben al snel een prijskaartje van €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u belang bij deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Mensen die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die essentieel zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Een speciale WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en adviseert of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om weer jaren moeiteloos en veilig gebruik te blijven maken van de hele woning. Middels de WMO kan men in specifieke situaties profiteren van hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In onderstaande paragraaf bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt bij u thuis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. Hier kunt u melden aan welke artikelen u behoefte heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-adviseur gaat bekijken of het aanbrengen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. In veel gevallen komt hieruit dat het bovengedeelte te beperkt is (denk bijvoorbeeld aan veel hoogteverschil of hele krappe ruimtes). De verhuisvergoeding is dan vaak iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Aansluitend bieden ze u documentatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura en PGB budget
Als de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of andere zorgproducten) en het PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag hierbij een systeem laten plaatsen die voldoet aan uw behoeften. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Adresgegevens

Komt u er niet uit of wilt u aanmelden voor de WMO? Hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mail: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Zijn er nog meer vergoedingen?
Behalve de traplift WMO Rien lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een tegemoetkoming in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door particulieren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u informatie inwinnen of verschillende trapliften bekijken of uitproberen? Handig is dan een adviespunt of showroom in de regio. Een betrouwbare expert kan u geschikte liften introduceren en geeft aan welk merk/model matcht met uw situatie. Het gros van de dealers hebben een groot assortiment en veel merken. In de bijgaande tabel vindt u winkels en producenten die ook een lift kunnen plaatsen in Rien.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Rien.

Betrouwbare merken
In ons eigen land onderscheiden wij diverse erkende merken aan het werk. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze fabrikanten staan in voor een vlotte levertijd en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze merken – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande lijst staan de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit een aantal erkende leveranciers Daarmee bedoelen we Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder worden er modellen aangeboden van o.a. Triwa, Platinum, Strobbe, Minivator, Heymer. Betrouwbare (2e hands) leveranciers van merken als deze zijn Smienk, Vegro, RecentLift, PractiComfort, 123traplift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Thuis een stoellift testen kan helaas niet zo eenvoudig. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een productspecialist zal u helpen bij het kopen van een fijne huislift. Voorts bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om de situatie te bekijken, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Bij de meeste aanbieders kan de montage van een traplift in Rien in zo’n 2 – 3 weken voltrokken worden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In veel gevallen wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. Alle onderdelen worden grondig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Leveranciers als Stannah & Extrema verstrekken een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals onder andere de Thyssenkrupp Levant outdoor.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor gezinnen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Ook wordt er gekozen voor huur om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Rien is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. U betaalt niets af. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is huren absoluut de overweging waard. Voor langer gebruik is huren niet verstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Rien hanteert een maximale draagkracht in KG. Vaak wisselt dat tussen de 125 KG tot 150 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de diverse mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Juist voor deze type woningen is het mogelijk om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie