Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Dearsum

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een slimme traplift in Dearsum vergroot uw zelfstandigheid. Een groot aantal ouderen en mensen met fysieke ongemakken kopen een speciale stoellift voor thuis. Op deze manier kunt u op een veilige manier en zeer eenvoudig weer op de bovenverdieping komen. Op de traplift-vergelijker kunt u aan de slag met handige adviezen over trapliften. Op deze website vind u meer info over welk type lift geschikt is voor uw trap, de unieke werking, de totale kosten, de WMO regelingen en uitgebreide info over plateauliften. Meer weten? Dan kunt u zonder kosten en vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij toonaangevende traplift fabrikanten in de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Met een veilig gevoel en op een plezierige manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift beschikbaar.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €1800 tot wel €9400, inclusief montage.
 • In enkele gevallen ontvangt u een traplift vanuit de WMO.

Thema’s:  Tarieven traplift april 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Traplift keuzeadvies | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteSúdwest-Fryslân | Merken en showrooms | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8644
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftStannah Siena

Kosten traplift Dearsum april 2024

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar wat zijn nu de kosten? De kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een klaprail. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en is dus het goedkoopst. Bij een trap met meerdere bochten gaan de kosten omhoog. Bovendien komen er additionele kosten bij voor extra opties als een automatische draaizitting.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.100.
 • Een basislift met een standaard bocht vindt u al vanaf €6.300.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.700 inclusief plaatsing.
 • Extra opties als een sta-op-stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in reclamespotjes. Deze goedkope basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte voorzien we u van de adviesprijzen van het plaatsen van een traplift in Dearsum. Uw trapsituatie vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.550€1.550 – €2.200halve dag
Eén bocht€5.350 – €9.600€3.450 – €6.200halve dag
Twee bochten€6.300 – €11.500€3.800 – €7.100Hele dag
Draaiende trap€7.800 – €12.000€4.900 – €10.100Eén dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Dearsum.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Dearsum is voordelig en net zo veilig. Gebruikte artikelen worden op alle punten gecontroleerd en kunnen supersnel worden geleverd. Op deze manier bespaart u al snel 50% – 60% op de nieuwprijs. Daarnaast is dat een duurzame investering. Flink wat leveranciers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-handse liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-dearsum-8644

Hoe werkt een traplift precies?

Geholpen door een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is een goede optie als u moeite hebt met traplopen. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze rail wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen middels een elektromotor. U kan deze stoel besturen middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De werking is erg eenvoudig: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Hierna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit type heeft elektriciteit nodig. Als de stroom wegvalt dan is er nog een noodaccu. Veel modellen hebben een stoel die 90 graden kan draaien zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Overigens kunt u eenvoudig de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Op die manier kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen op een rijtje
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Traplift keuzegids

Elke situatie is weer anders. Voor elke trap is er een passend model te vinden. In de basis onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Dearsum voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, smalle en brede trap. Daarnaast onderscheiden we liften voor buitengebruik. Voor gebruikers van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een bijkomend voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.750 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit resulteert in een hogere prijs en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.500 inclusief installatie. De rails kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierom is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €9.750. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en aanvullende opties als een luxere stoel.

Traplift buitengebruik
Een lager gelegen tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Op die manier is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze uitvoering werkt op basis van een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Houd er rekening mee dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde leverancier die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke installaties kosten al gauw €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân door de WMO

De gemeente regelt dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Burgers met een WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Daarvoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per maand. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert maakt een afspraak en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Soms is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze uw gehele woning te blijven gebruiken. Via de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Wat moet ik precies doen? Onderstaand loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. Een consulent komt langs om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft aan wat u kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. In sommige gevallen wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. Uw WMO-consulent onderzoekt of de traplift een langdurige oplossing is. Het kan zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk aan drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding blijkt dan een beter alternatief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn verstrekken ze u informatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Vanaf het moment dat u de indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een scootmobiel) of een individueel PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag nu een traplift kiezen die in lijn is met uw individuele situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Vestigingsadres

Wilt u meer informatie of wilt u aan de slag met een aanvraag? In de grijze box checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mail: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Los van de traplift WMO Dearsum zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een subsidie zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die gebruikt kan worden door ouderen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een adviesgesprek of meerdere trapliften uitproberen? Bezoek dan een winkel of showroom gevestigd in de regio. Een erkende adviseur kan u verschillende mogelijkheden demonstreren en informeert u over welk model past bij uw wensen, eisen en budget. Veel van de winkels verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de tabel hieronder bieden wij de meest populaire aanbieders die ook liften installeren in Dearsum.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Dearsum.

Erkende merken
In ons eigen land onderscheiden wij diverse bekende leveranciers met eigen producten. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze merken verzekeren een snelle levering en gunstige servicecontracten. U kunt hier – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het onderstaande overzicht bieden wij de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Opsomming van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit meerdere grote leveranciers Dit zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Ook bestaan er ook minder bekende merken zoals Platinum, Strobbe, Extrema, Heymer, Triwa. Gerenommeerde verkopers van de genoemde merken zijn Smienk, Vegro, RecentLift, 123traplift, TipTop.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet mogelijk. Wel zijn er verschillende showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur zal u bijstaan bij het uitzoeken van een prettige huislift. Verder kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een expert komt persoonlijk langs om alles in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Meestal kan de installatie van een traplift in Dearsum binnen 1 – 3 weken gebeuren.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Met een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Meestal is het railsysteem 100% nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De gebruikte onderdelen worden uitgebreid getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Dealers als Platinum of Strobbe hanteren een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals onder andere de Thyssenkrupp Homeglide.

Wat kost het om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurconstructie is handig voor gezinnen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere argument kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Dearsum is behoorlijk duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Dearsum werkt met een maximaal gewicht in kilogram. Normaal gesproken gaat het om een draagkracht tussen de 115 KG en 175 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de liften die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw appartement in te kunnen moet men soms eerst via de opgang omhoog. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Speciaal voor dit soort situaties bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Daardoor kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie