Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Lytsewierrum

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een moderne traplift in Lytsewierrum maakt het mogelijk! Veel ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor een stoellift. Zodoende kunt u zonder risico en zeer eenvoudig naar boven en naar beneden. Op Trapliftexpert.nl vindt u belangrijke tips wat betreft trapliften. Op deze website vind u meer info over welk type lift geschikt is voor uw trap, een technische beschrijving, de installatiekosten, de overheidsregelingen (WMO) en info over tweedehands modellen. Tevens kunt u ook meteen en geheel vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij erkende traplift fabrikanten in de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Zonder gevaar en op een prettige manier blijven genieten van uw woning.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke woning is er een traplift op maat.
 • De kosten liggen tussen de €2200 tot zo’n €8700, inclusief installatie.
 • Regelmatig heeft u recht op een traplift op basis van de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten traplift juni 2024 | Hoe werken deze types | Traplift keuzeadvies | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteSúdwest-Fryslân | Fabrikanten en showrooms | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8642
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftOtolift Parallel

Kosten traplift Lytsewierrum juni 2024

U bent overtuigt: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte kostprijs komt tot stand middels 2 factoren: de vorm van uw trap en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Het laten installeren van zo’n traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het installeren van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is er al vanaf €2.000,00. In het geval van 1 of meer bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Ook geldt er een meerprijs voor extra’s zoals een extra dunne rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er al voor €2.500.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €6.000.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €7.350 incl. montage.
 • Een upgrade zoals een automatische schuifrail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclames. Deze gunstige basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de onderstaande tabel bekijkt u de adviesprijzen van het installeren van een traplift in Lytsewierrum. Zoals u kunt zien: het type trap is de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.750€1.700 – €2.1003,5 uur
1 bocht€5.000 – €9.700€2.500 – €5.1005 uur
Twee bochten€6.200 – €10.200€4.200 – €8.0006,5 uur
Draaiende trap€8.300 – €12.100€4.550 – €9.500Hele dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Lytsewierrum.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Lytsewierrum kan erg interessant zijn. Gebruikte artikelen worden op alle punten gecontroleerd en kunnen supersnel worden geleverd. Daarmee bespaart u tot wel 50% vergeleken met een nieuw model. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. Meer en meer merken hebben op dit moment diverse 2de-hands modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-lytsewierrum-8642

Informatie en uitleg over de traplift

Met behulp van een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit biedt uitkomst wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze speciale rails wordt aangebracht op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U kan de stoellift activeren middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Hierna gaat u in de stoel zitten. Vervolgens gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De stoellift wordt aangesloten op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn is er nog een noodaccu. De meeste producten hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Vaak kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Dankzij dit systeem is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elk huis bestaat er een geschikt systeem. In de basis onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Lytsewierrum voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle, of juist brede of steile trap. Daarnaast kunt u ook gaan voor innovatieve buitenliften. Voor rolstoelen is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een groot pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.850 inclusief installatie.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dat zorgt uiteindelijk voor extra onkosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.250 inclusief plaatsing. De rails kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een expert kan u alles vertellen over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierdoor wordt het model er niet goedkoper op. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.500. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en overige opties zoals eenautomatische schuifrail.

Traplift buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? De robuuste traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen, hagel en ijs. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Op die manier is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze uitvoering heeft een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenrijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Het is belangrijk dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde firma die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke systemen hebben al snel een prijskaartje van €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân d.m.v. de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u belang bij de WMO voor woningaanpassingen? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Ouderen en andere hulpbehoevenden met WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Belangrijk: u rekent men een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en bekijkt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor een ruime periode op een betrouwbare wijze in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. Een consulent plant een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U vertelt aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig thuis te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De consulent beslist of de aanschaf van een traplift een werkbare oplossing is. Het kan zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijv. drempels naar de badkamer of hele smalle gangen). Een speciale verhuisvergoeding is dan meer geschikt.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Aansluitend ontvangt u documentatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Zodra u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het laten plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) of speciaal PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een budget toegekend. U mag zelf een systeem laten plaatsen die matcht met uw wensenlijstje. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of wilt u hulp aanvragen? In de lijst hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mail: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Zijn er nog meer vergoedingen?
Afgezien van de traplift WMO Lytsewierrum bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een subsidie wanneer bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening gericht op mensen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u advies of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? Handig is dan een showroom of adviespunt gevestigd in de regio. Een professionele adviseur kan u geschikte opties introduceren en adviseert welk merk/model aansluit op uw wensenlijstje en budget. Veel van de showrooms hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande tabel treft u winkels en producenten die ook werkzaam zijn in Lytsewierrum.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Lytsewierrum.

Geschikte merken
In ons land zijn vijf populaire fabrikanten werkzaam. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze fabrikanten bieden een vlotte levertijd en een professionele storingsdienst. Bij deze fabrikanten kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande tabel bieden wij de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaGoede onderhoudscontracten
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren meerdere geschikte merken De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Platinum, Triwa, Heymer, Minivator, Extrema. Grote (2e hands) leveranciers van merken als deze zijn Smienk, PractiComfort, 123traplift, Vegro, RecentLift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet haalbaar. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een getrainde specialist zal u verder ondersteunen bij het uitzoeken van de beste huislift. Tevens kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans zal het plaatsen van een traplift in Lytsewierrum al binnen 2 weken worden gedaan.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de basis is het railsysteem 100% nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de motor worden helemaal gereviseerd om een veilig product aan te bieden. Leveranciers als Platinum of Extrema verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als onder andere de Handicare 950.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor mensen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Lytsewierrum is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het een goede optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan zijn de kosten te hoog en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Lytsewierrum verstrekt vaak een max. gewicht dat de lift aankan. Normaal gesproken schommelt dat tussen de 105 KG – 160 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw trapliftexpert naar de systemen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als unieke optie voor deze situaties bieden installateurs oplossingen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo opgewassen tegenextreem weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie