Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Sibrandabuorren

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een innovatieve traplift in Sibrandabuorren maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot deel van de ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor het gemak van de stoellift. Zodoende kunt u op een veilige manier en probleemloos blijven genieten van uw woning. Via de TrapliftExpert vindt u nuttige informatie wat betreft trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de liften die passen bij uw trap, hoe het werkt, de kosten, de WMO en en wat bekende leveranciers zijn. Daarnaast kunt u zonder kosten en geheel vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Zonder zorgen en op een comfortabele manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Ook voor uw appartement is er een traplift op maat.
 • De prijzen liggen tussen de €1850 oplopend tot 9300, incl. plaatsing.
 • Mogelijk ontvangt u een traplift via de gemeente (WMO).

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Traplift keuzeadvies | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteSúdwest-Fryslân | Fabrikanten en leveranciers | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8647
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftStannah Starla

Kosten traplift Sibrandabuorren mei 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt investeren in een traplift. Wat gaat dat kosten? De kostprijs hangt af van 2 factoren: het soort trap en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Een traplift laten aanbrengen is een maatwerk klus. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een plaatsing op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met 1 of 2 bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Tevens zijn er extra kosten voor extra’s zoals een snellere motor.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.450.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er vanaf €5.850.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al snel €7.650 of nog duurder.
 • Een upgrade zoals een automatische klaprail zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in reclames. Deze gunstige vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. Hieronder vindt u de marktprijzen van het monteren van een traplift in Sibrandabuorren. Het valt direct op: het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.450€1.800 – €2.2001/2 dag
Eén bocht€5.500 – €8.800€2.600 – €5.500halve dag
Twee bochten€6.450 – €10.000€4.500 – €7.0006,5 uur
Spiltrap€8.400 – €12.800€4.600 – €9.2006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Sibrandabuorren.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Sibrandabuorren kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte liften worden gereviseerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Hiermee bespaart u al snel 35% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Daarnaast helpt u verspilling tegengaan. Steeds meer showrooms hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehandse modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-sibrandabuorren-8647

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit biedt uitkomst wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze rail wordt vastgezet op de buiten- of binnenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan middels een elektromotor. U bedient de lift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Hierna gaat u in de stoel zitten. Dan duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit model wordt aangesloten op stroom. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel soorten bieden optioneel een ondersteunde stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste systemen kan u ook de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Hierdoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elk huis zal worden gekeken naar een passend model. In de regel onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Sibrandabuorren voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Verder kunt u kiezen voor liften voor buitengebruik. Voor gebruikers van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Maatwerk is dus minder nodig. Wat ook fijn is, is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.500 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit heeft als gevolg een hogere prijs en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.000 incl. installatie. Dit type is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op die manier kan er altijd een werkend product worden geleverd. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Als gevolg hiervan is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €8.000. De prijs komt tot stand middels de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele upgrades zoals een noodbatterij.

Traplift voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De krachtige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor neerslag en vocht. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. U hoeft niet bang te zijn voor roest. Rondom de stoel zit een speciale coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Daardoor is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen in een rolstoel. Dit product beschikt over een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type kan daarna veilig omhoog bewegen. Daarna kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Het is belangrijk dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een geschikte organisatie die deze rolstoellift aanbiedt. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn te koop v.a. €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân via de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Inwoners die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die hen kunnen helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert maakt een goede analyse en beoordeelt of een stoellift de ideale optie is. Onder bepaalde omstandigheden prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor de lange termijn comfortabel in uw eigen huis te blijven wonen. Via de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Wat moet ik precies doen? In het volgende kopje loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt aan huis om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft te kennen waar de behoefte ligt om langdurig zelfredzaam te blijven. Regelmatig vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent verkent of het aanbrengen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Vaak blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan veel hoogteverschil of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan meer effectief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Aansluitend verstrekken ze u informatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Als uw aanvraag wordt goedgekeurd kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of andere zorgproducten) of een individueel PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt hierbij een systeem uitzoeken die aansluit op uw wensenlijstje. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Bezoekadres

Zijn er nog vragen of snel aan de slag met een aanvraag? Hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mail: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Zijn er nog meer vergoedingen?
Behalve de traplift WMO Sibrandabuorren bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u soms gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen ondersteuning in het geval er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening speciaal voor particulieren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u aanvullende informatie of de gehele productlijn trapliften onder de loep nemen? Ga dan eens langs bij een dealer of leverancier gevestigd in de regio. Een getrainde specialist kan u een aantal mogelijkheden laten zien en adviseert u over welk systeem past bij uw woning en budget. Het gros van de verkooppunten hebben een divers aanbod. In deze tabel bekijkt u de meest populaire aanbieders die ook leveren in Sibrandabuorren.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Sibrandabuorren.

Professionele merken
In ons eigen land onderscheiden wij diverse geschikte producenten met eigen labels. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze fabrikanten garanderen een korte levertijd en uitstekende service. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de bijgaande tabel bekijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden 5 geschikte fabrikanten Daarmee bedoelen we Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Verder kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Minivator, Strobbe, Extrema, Triwa, Heymer. Bekende (tweedehands) aanbieders van bovengenoemde merken zijn Smienk, 123traplift, Vegro, TipTop, PractiComfort.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Thuis een stoellift testen heeft te veel nadelen. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een getrainde specialist kan u helpen met het aanschaffen van een passende huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert zal aan huis komen om de trap in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan een offerte op maat achterlaten. Doorgaans kan het plaatsen van een traplift in Sibrandabuorren al binnen 2 weken gebeuren.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Hier wordt de constructie nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de motor worden uitgebreid gecontroleerd om een veilig product aan te bieden. Merken zoals Platinum + TipTop beschikken ook over een prima aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Handicare 1100.

Wat kost het om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan een handige constructie zijn voor ouderen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere motivatie kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Sibrandabuorren is op lange termijn niet voordelig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is het gewoon te duur en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Sibrandabuorren werkt met een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Standaard schommelt dat tussen de 105 KG en 160 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar de modellen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Specifiek voor dergelijke situaties bestaan er producten om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie