Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Greonterp

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een slimme traplift in Greonterp maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot deel van de bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor een stoellift. . Slim, want zo kunt u zonder risico en zonder enige inspanning naar boven en naar beneden. Op Trapliftexpert.nl bieden wij bruikbare gegevens inzake trapliften. Wij bieden handige info over soorten liften, technische details, de kosten, de WMO regelingen en veiligheid. Tevens kan men kosteloos en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Súdwest-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Zonder gevaar en op een comfortabele manier blijven genieten van uw woning.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor iedere situatie is er een traplift te koop.
 • De kosten fluctueren zo tussen de €1750 en €8600, incl. installatie.
 • Mogelijk ontvangt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoud:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze types | Welk type lift past bij mij? | Een traplift aanvragen via de WMO in Súdwest-Fryslân | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8658
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftStannah Solus

Kosten traplift Greonterp juli 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De kostprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 aspecten: het soort trap en extra opties zoals een luxe stoel. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een model voor een normale rechte trap installeren is het eenvoudigst en dus ook het voordeligst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Vaak zijn er extra kosten voor opties zoals een groter zitvlak.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.400.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €6.000.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kent een hogere prijs van rond de €7.550.
 • Extra opties als een automatische draaifunctie van de stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in flyers. Deze voordelige vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de onderstaande tabel bekijkt u de marktprijzen van het plaatsen van een traplift in Greonterp. Uw trapsituatie heeft de meeste invloed op de prijs.

ModelNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.550€1.850 – €2.2003,5 uur
Eén bocht€4.750 – €9.000€3.250 – €6.8005 uur
Meerdere bochten€5.700 – €11.700€4.250 – €7.9001 dag
Spiltrap€7.800 – €12.600€5.150 – €9.300Hele dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Greonterp.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Greonterp is zeker het overwegen waard. Gebruikte liften worden op alle punten gecontroleerd en zijn vaak snel leverbaar. Daarmee bespaart u al snel 55% op de aanschafwaarde. Daarnaast bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste leveranciers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-handse modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Op basis van tips van onze specialisten kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-greonterp-8658

Wat is een traplift?

Met een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze rail wordt aangebracht op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Dan duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Het systeem werkt op basis van stroom. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel systemen hebben een stoel die 90 graden kan draaien waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste liften kan men de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
Een traplift kent veel pluspunten. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke woning wordt gezocht naar het juiste product. In de basis onderscheiden we 2 types: stoelliften in Greonterp voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle, of juist brede of steile trap. Verder bestaan er buitenliften. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een extra voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.100 inclusief montage.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails worden afgestemd. Dit zorgt voor extra onkosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.900 inclusief plaatsing. Dit model is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buissysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierdoor zijn de kosten een stuk hoger. Dit type start bij €9.500. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en aanvullende opties als een vijfpuntsgordel.

Traplift voor buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een speciale traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen vocht en extreme hitte. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Dankzij dit systeem is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor de rolstoel. Deze uitvoering beschikt over een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. De lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Bovenkunt u uw weg weer vervolgen. Noodzakelijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een geschikte zaak die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke systemen zijn te koop v.a. €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Súdwest-Fryslân via de WMO

De gemeente regelt dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en deel kunt nemen aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Inwoners die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die relevant zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Belangrijk: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-expert analyseert uw zorgvraag en beoordeelt of een stoellift wel de oplossing is. Mogelijk is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om jarenlang op een veilige manier in uw eigen huis te blijven wonen. Door de WMO kunt u vaak gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Súdwest-Fryslân (https://www.sudwestfryslan.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft te kennen wat u precies kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Soms wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-specialist gaat na of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (onder andere door drempels naar de slaapkamer of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan vaak meer geschikt.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Vervolgens sturen ze u gegevens over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Zodra u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een scootmobiel) of een eigen PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag zelf een traplift selecteren die matcht met uw behoeften. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Locatiegegevens

Meer weten of wilt u hulp aanvragen? Hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Marktstraat 12
 • 8601 CT, Súdwest-Fryslân
 • Website: www.sudwestfryslan.nl
 • E-mailadres: info@gemeenteswf.nl
 • Telefoonnummer: 0515489000

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Na de traplift WMO Greonterp zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een financiële compensatie in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door hulpbehoevenden die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of meerdere trapliften uitproberen? Handig is dan een adviespunt of winkel bij u in de buurt. Een productspecialist kan u passende uitvoeringen laten zien en adviseert u over welk systeem in lijn is met uw trap, situatie en budget. Een groot deel van de showrooms hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande lijst treft u merken en winkels die ook een lift kunnen plaatsen in Greonterp.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Greonterp.

Betrouwbare merken
In ons eigen land onderscheiden wij een aantal erkende leveranciers aan het werk. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze fabrikanten staan bekend om een korte installatietijd en vakkundige service medewerkers. U kunt hier een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de volgende tabel bieden wij de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kan een keuze maken uit verschillende bekende merken Dit zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook worden er ook producten verkocht van Triwa, Heymer, Extrema, Strobbe, Minivator. Grote aanbieders van de genoemde merken zijn TipTop, Smienk, RecentLift, 123traplift, PractiComfort.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen wordt een lastig verhaal. Wel zijn er verschillende showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een professionele adviseur helpt u graag bij het aanschaffen van een prettige huislift. Verder kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om alles in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Bij de meeste aanbieders zal de installatie van een traplift in Greonterp binnen één tot twee weken worden afgehandeld.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Met een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Doorgaans wordt de constructie nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de elektromotor worden helemaal gereviseerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Verkopers als Minivator en Extrema bieden een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Triwa TR 10.

Kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor mensen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Greonterp is behoorlijk duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Voor de lange termijn is huur te kostbaar en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Greonterp verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Doorgaans gaat het om een draagkracht tussen de 105 KG tot 175 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar speciale oplossingen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Speciaal voor dit soort gevallen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie